krzemo90 Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Opublikowano 9 Lutego 2014 czyli teraz musze powiedzmy poprzepinac w inne wejscia i bedzie git?
Tom A4 Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 tak w tą czarną kostke mini iso w odpowiednie piny i jak kupisz takie cudo ISO ADAPTER Plug & Play AUDI RNS-E (3876583713) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. to wpinasz to w szeroką czerwoną kostke kodowanie i po sprawie
krzemo90 Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Opublikowano 9 Lutego 2014 aha juz rozumiem czyli praktycznie musze przepiac cala instalacje zeby dograc do nowego radia i wpiac w przejsciowke
grado2 Opublikowano 17 Lutego 2014 Opublikowano 17 Lutego 2014 Witam, podepnie się pod temat bo robię takiego samego moda jak kolega krzemo90. Radyjko już zamontowane, podłączone przejściówką iso na iso2 anteny również. Radyjko gra. Problem pojawia się z canami bo brak podświetlenia klawiszy i informacji na FISie, podłączyłem ze starego rns-d z szerokiej wtyczki piny 13 i 26 do nowej wtyczki piny 9 i 10 no i nic. Dziwny objaw zauważyłem ze przy podłączeniu do VAG-COMu i wybraniu grupy 56 słychać co jakiś czas w radiu odgłos "pykniecia". Proszę forumowiczów o pomoc może miał ktoś taki przypadek. Aha nie wiem czy to ma znaczenie ale mój RNS-E to model z media.
Tom A4 Opublikowano 18 Lutego 2014 Opublikowano 18 Lutego 2014 to że przy łączeniu się z rns-e są pyknięcia to normalne już kilka razy się ztakim czymś spotkałem. Cany masz prawidłowo podpięte ? H--> H i L --> L zrób tak pociągnij nową wiązke do canów i powinno wszystko ruszyć.
turzol Opublikowano 18 Lutego 2014 Opublikowano 18 Lutego 2014 Witam, podepnie się pod temat bo robię takiego samego moda jak kolega krzemo90. Radyjko już zamontowane, podłączone przejściówką iso na iso2 anteny również. Radyjko gra. Problem pojawia się z canami bo brak podświetlenia klawiszy i informacji na FISie, podłączyłem ze starego rns-d z szerokiej wtyczki piny 13 i 26 do nowej wtyczki piny 9 i 10 no i nic. Dziwny objaw zauważyłem ze przy podłączeniu do VAG-COMu i wybraniu grupy 56 słychać co jakiś czas w radiu odgłos "pykniecia". Proszę forumowiczów o pomoc może miał ktoś taki przypadek. Aha nie wiem czy to ma znaczenie ale mój RNS-E to model z media. A zmostkowałeś CANY przy wtyczce przy module TMC?
Slawek Opublikowano 18 Lutego 2014 Opublikowano 18 Lutego 2014 Co do pyknięć, to myślę że jest do ogarnięcia w kodowaniu: 0x?xxxx: Diagnostics for front speakers 0 - activ 1 - inactiv Chyba przy aktywnym pyka
grado2 Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 Witam, podepnie się pod temat bo robię takiego samego moda jak kolega krzemo90. Radyjko już zamontowane, podłączone przejściówką iso na iso2 anteny również. Radyjko gra. Problem pojawia się z canami bo brak podświetlenia klawiszy i informacji na FISie, podłączyłem ze starego rns-d z szerokiej wtyczki piny 13 i 26 do nowej wtyczki piny 9 i 10 no i nic. Dziwny objaw zauważyłem ze przy podłączeniu do VAG-COMu i wybraniu grupy 56 słychać co jakiś czas w radiu odgłos "pykniecia". Proszę forumowiczów o pomoc może miał ktoś taki przypadek. Aha nie wiem czy to ma znaczenie ale mój RNS-E to model z media. A zmostkowałeś CANY przy wtyczce przy module TMC? Co to znaczy bo nie rozumie? Na wyświetlaczu nie jest przekreślone TMC wiec chyba moduł działa. Napisałem ze słychać pyknięcia przy próbie podłączenia vagaiem, połączyć się nie mogę. Pociągnę nową wiązkę bezpośrednio od zegarów i zobaczę jaki będzie efekt.
Tom A4 Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 czym łączysz się z navi bo jak zwykłym vag comem to zapomnij
grado2 Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 to czym kolego proponujesz sie połaczyć? VCDS Lite pojdzie?
bosniak_sg Opublikowano 21 Lutego 2014 Opublikowano 21 Lutego 2014 Przecież wcześniej pisał, że tylko VCDS co najmniej w wersji Lite.
grado2 Opublikowano 22 Lutego 2014 Opublikowano 22 Lutego 2014 Pociągnąłem "nowe" kable can bezpośrednio z licznika i wszystko działa obyło się nawet bez podłączenia do VCDSa
Tom A4 Opublikowano 22 Lutego 2014 Opublikowano 22 Lutego 2014 Czyli tak jak napisałem w 25 poscie nowa wiązka i pomogło
grado2 Opublikowano 22 Lutego 2014 Opublikowano 22 Lutego 2014 Czyli tak jak napisałem w 25 poscie nowa wiązka i pomogło Tak jest, wiszę Ci piwo:drinks:
Rekomendowane odpowiedzi