lysy1991 Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Witam. Pierwsze pytanie: może wiecie jak wyczyścić bak? Macie jakiś łatwy i szybki sposób na spuszczenie około 30litrów paliwa z A4 B5 1,9TDI?
alani2 Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 ostatnio Panna zatankowała mi verwy lecz nie tej co trzeba spuszczałem przez pompe od środka wybrałem praktycznie do sucha a do czyszczenia chyba najlepiej będzie go zdemontować
lysy1991 Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Opublikowano 9 Lutego 2014 Nie ma tam żadnego otworu rewizyjnego? trzeba pompkę z baku wyjąć i podłączać na krótko?
Frimuś Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Nie ma tam żadnego otworu rewizyjnego? trzeba pompkę z baku wyjąć i podłączać na krótko? dokladnie
Lukasz_N Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Nie ma tam żadnego otworu rewizyjnego? trzeba pompkę z baku wyjąć i podłączać na krótko? Jak ktos ma w baku pompke to ok... W VP zadnej pompki tam nie ma, tylko smok i plywak
alani2 Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 albo pompką przez wlew paliwa spróbuj masz FWD więc kłopotu z przesadzeniem szlaucha nie powinno być
lysy1991 Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Opublikowano 9 Lutego 2014 czyli ze w moim afn nie ma pompki w baku? cholera bedzie sporo zabawy. Słyszałem żeby lepiej tego nie odkrecać z baku i i nie wyjmować bo niby coś tam się później rozreguluje.
Frimuś Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 czyli ze w moim afn nie ma pompki w baku? cholera bedzie sporo zabawy. Słyszałem żeby lepiej tego nie odkrecać z baku i i nie wyjmować bo niby coś tam się później rozreguluje. ze co wez smialo demontuj pływak z baku zaznacz markerem ulozenie jedynie i w sio!!!
lysy1991 Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Opublikowano 9 Lutego 2014 No ok nie chce jakiegos kwasu narobić a jestem laikiem w mechanice
rollek Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 Można ściągnąć wężyk przy filtrze paliwa i elektryczną pompką wyssać. Jednak jeżeli jest syf w zbiorniku to trzeba to zrobić przez pływak
kristek1900 Opublikowano 10 Lutego 2014 Opublikowano 10 Lutego 2014 Ja taką operację przeprowadziłem w sobotę.Nie mam pompki w 1Z. Odkręciłem dekiel w bagażniku i pompką na baterie z allegro, wypompowałem prawie do zera paliwo.Później wymontowałem zbiornik. Przy moich zdolnościach manualnych i braku kanału operacja trwała jakieś 4 godziny. Zbiornik czyściejszy jak w nowym i zawory odpowietrzające przy okazji wymyte
tomek44480 Opublikowano 10 Lutego 2014 Opublikowano 10 Lutego 2014 Podnieś tylną kanape, bedziesz widział pompke i tam możesz ją wymontować.
Rekomendowane odpowiedzi