BARTOL Opublikowano 13 Lutego 2014 Opublikowano 13 Lutego 2014 Korzystając z okazji podłączonego VAGa żeby usunąć błędy chciałem też zlikwidować inspekcję oleju. Niestety gdzieś na szybko znalazłem w 'internetach', żeby zrobić w 17-instruments, 10-adaptation i kanał 2. Potem przeczytałem, że to dla modelów '98 i nowszych. Inspekcja nie zniknęła a ja się zorientowałem, że mój wskaźnik paliwa 'leży'. Teraz pytanie - jak to naprawić? Czy ten kanał rzeczywiście odpowiada za wskaźnik czy coś się skopało oraz jak ustawić ten wskaźnik na nowo? Najpierw zalać do pełna i ustawić wartość początkową (bodajże 126) czy mogę to zrobić teraz?
s27 Opublikowano 16 Lutego 2014 Opublikowano 16 Lutego 2014 zacznij od resetu licznika, wyjmij bezpiecznik lub zacisk akumulatora
hary2 Opublikowano 17 Lutego 2014 Opublikowano 17 Lutego 2014 Zmieniony tylko kanał drugi, czy inne też ruszane? o ile dobrze pamiętam to chyba 1 i 3 jest powiązany z paliwem
BARTOL Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Opublikowano 13 Marca 2014 Zatankowałem do pełna i wskaźnik na razie działa. Trochę inaczej pokazuje niż wcześniej ale sprawdzę do rezerwy jak to wygląda.
Rekomendowane odpowiedzi