Skocz do zawartości
IGNOROWANY

kratki swiateł przeciwmgielnych s-line z siateczka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zmienić zwykłe kratki świateł przeciwmgielnych na wersje z chromem ,lecz pasującą do zwykłego zderzaka. Są dwie opcje ,albo mogę dokupić w ASO ringi na obecne kratki i przykleić je na kleju ,albo kupić chińskie kratki na allegro z chromem ,ale obawiam się o ich jakość. Którą opcję mi doradzacie ? ;)

Opublikowano

kup w ASO ringi i nie cuduj.

Opublikowano

ringi do A5 oczywiście :wink:

Opublikowano

I tak zrobię ,obawiałem się tylko czy te ringi pasują do kratek w A4 ,bo fabrycznie są one pod A5 ,dzięki za pomoc ! :)

Opublikowano

To będzie trzeba trochę porezać ,dzięki za zdjęcia ,przydadzą się ! :)

Opublikowano

Chinszczyzna jak to zawsze bywa za cholere nie chce pasowac.. Da sie zalozyc ale bez pilnikow i dopasowania nie ma szans:kwasny:

Opublikowano

8T0 853 101 i 8T0 853 102

Można kupić całe chińskie kratki razem z ringami ,ale zdecydowałem się jednak na oryginalne ringi ,choć je niestety trzeba kleić i docinać :kwasny:

Opublikowano

To wlasnie kratki do ktorych pilnik to podstawa i nie wiem czy da rade zamontowac je bez sciagania zderzaka. Za zadne skarby nie chca pasowac.. Sprawdzone:wink:

Opublikowano

Powiem tak mam podobne kratki, kupione ponad rok temu za jakieś 200pln. Nie miałem najmniejszych zastrzezen do jakości,wykonanie spoko, pasowały bez żadnych pilników itd.

Natomiast maja kupiasty chrom, po zimie zrobiły sie wżery, a jeden zmyłem karcherem ,także zamawiam z A5.

Opublikowano

A ja poszedlam dalej i wyciolem z kratek te plastiki i siateczka z tylu wyglada super;)

Opublikowano

też nad tym się zastanawiałem, Artur daj jakieś foty :wink:

Opublikowano

dodam tylko musze zrobic jakies:) ale powiem ze na zywo wyglada to o niebo lepiej zyskal na agresywnosci:))

Opublikowano

Można wiedzieć czym przytwierdziliście te ringi ? Po dopasowaniu widzę, że rozsądnie będzie kupić czarny silikon bądź inny wypełniacz aby przykryć te małe niedopasowania

Opublikowano
Można wiedzieć czym przytwierdziliście te ringi ?

Dołączę się do pytania, czym te cuda najlepiej przykleić żeby przy 240 nie poleciały z wiatrem?:wink:

Opublikowano

Dołączę się do pytania, czym te cuda najlepiej przykleić żeby przy 240 nie poleciały z wiatrem?:wink:

Jak wcześniej wspomniałem, należy dobrać czarny uszczelniacz o dobrej konsystencji. Ja zdecydowałem się na produkt Wurth-a klej-uszczelniacz. Wcześniej próbujesz za pomocą suszarki lekko nagiąć i dopasować ringi, dalej zabezpieczasz je taśmą malarską i odtłuszczasz powierzchnie. Klejenie, ze względu na ilość wypełniacza, najlepiej rozłożyć na dwa razy z kilkunastogodz. przerwą.

Efekt przy odpowiedniej staranności - wyśmienity.

Powodzenia

Opublikowano

A że tak zapytam te ringi są plastikowe czy to jakiś cudo metal?