Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przekladka foteli i kanapy z A6 C6 do A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.

Edytowane przez Miszka82

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

No dobrze że tak odgrzeje kotleta. Wa6c6 po prostu kanapa na dole ma bardziej o jakieś 3-4cm szersze to mocowanie w stelażu które wychodzi aż za tapicerkę oparcia gdzie w A4b6/7 to dolne mocowanie jest namacalne wewnątrz fotela. Czy w takim razie wystarczy jedynie skrócić to mocowanie wtedy kanapa powinna wejść ? No raczej tak bo tak zaobserwowałem jak przymierzałem taki komplet ale jak jest z zatrzaskiem górnym ? Jest w tym samym miejscu ? Bo jak mam teraz na przymiarce komplet z A4b8 to w kanap[ie mocowanie jest o wiele niżej. Nie zwróciłem uwagi na to przy siedzeniach z a6c6 bo mi nie weszły prze ten za szeroki stelaż na dole. Przednie fotele mi weszły elegancko. Druga sprawa boczki kanapy tylnej muszą być od a4b6/w bo są względem a6c6 węże i na dolo inaczej wyprofilowane względem plastików bagażnika. Można by też kupić byle-jakie z a4 i próbować naciągnąć skórę z a6. No i na końcu siedzisko kanapy z A6c6 będzie naprawdę ciężkie do wciśnięcia w boczki a4 ja próbowałem i marnym efektem ponieważ siedzisko z a6 ma bardzo konkretne wypukłości w których jest "stelaż" czy też utrzymujące kształt druty. Tu nie drążyłem też dalej tematu ale prawdopodobnie podcienie ich pozwoli na odpowiednie zdeformowanie siedziska i wciśnięcie go pod oparcia i boczki.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

panowie taki temat. mam komplet fotele i kanapa tyl z a6 c6 avant. ile jest cwiczeni zeby wsadzic to do a4 b7 tez w avancie?

Opublikowano

przednie fotele pasują P&P

jeśli chodzi o tył to tak - jeśli macie fotele z sedana, a chcecie je wsadzić do avanta trzeba przerzucić plecy tak jak jest to opisane w tym temacie, a w siedzisku najlepiej przerzucić stary stelaż bo ten z C6 nijak nie pasuje

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czyli rozumiem ze przekładając sedan do sedana poprawiamy tylko siedzisko a oparcia nie ruszamy??

Opublikowano

Czyli rozumiem ze przekładając sedan do sedana poprawiamy tylko siedzisko a oparcia nie ruszamy??

tak

Opublikowano

Ok. Dziękuje.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie przełożyłem fotele c 6 i wszystko git tylko uchwyty do zapinana pasów z tyłu troch krótkie bo bardzo głęboko są. Zna ktoś temat czy też wymagają zmiany z tych od c6 ?

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

A tak wygląda przeróbka tylnego oparcia

6f3a74dd5faa688e09f8acf9abb5b012.jpg4bd6dde9a1511b85b0435ecb1f942262.jpgd126208dc36ec1c927db985c068e859d.jpg1ff787d256d0c7e5e50c1e745e8d2f82.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jeśli chodzi o elektrykę (kostki), co dokładnie trzeba przerobić przy przekładce foteli z C6 do B7 ?

Opublikowano

Jeśli chodzi o elektrykę (kostki), co dokładnie trzeba przerobić przy przekładce foteli z C6 do B7 ?

Kostki musisz kupić i piny samce po w tych ori są inne.

Opublikowano

:thumbup1: , a jeśli chodzi o resztę oprócz kostek to przednie fotele pasują p&p tak ?. Kanapę wiem, że trzeba rezać stelaż a co z oparciem p&p ?

Zastanawiam się jeszcze nad fotelami z B8 lub A5, tylko już nie wiem co będzie lepiej kupić i żeby nie było masy rezania, może ktoś co jest konkretnie w temacie może opisać co i jak.

Opublikowano

:thumbup1: , a jeśli chodzi o resztę oprócz kostek to przednie fotele pasują p&p tak ?. Kanapę wiem, że trzeba rezać stelaż a co z oparciem p&p ?

Zastanawiam się jeszcze nad fotelami z B8 lub A5, tylko już nie wiem co będzie lepiej kupić i żeby nie było masy rezania, może ktoś co jest konkretnie w temacie może opisać co i jak.

przód poza kostkami p&p

kanapę rezasz ale w moim przypadku nie szło tego spasować jak w ori, najlepiej przełożyć poszycie z C6 do swoich - pół godzinki roboty ale wszystko masz jak należy,

oparcie jeśli masz avanta i kupisz z sedan to czeka cię przekładka pleców (musisz poszukać tematu ale w tytule ma własnie przekładka pleców więc łatwo znajdziesz)

jeśli kupisz z c6 avant to chyba też jest rzeźba bo tam inaczej roleta mocowana ale mogę się mylić więc niech ktoś potwierdzi

co do foteli z B8 to też gdzieś jest taki temat

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Po przełożniu foteli zC6 do B7 przerobiłem kostki (oprócz AIRBAG) i podświetlenie, grzanie działa ale wyskoczyła mi lampka AIRBAG. Po skanowaniu wyszło coś takiego:

Address 15: Airbags        Labels: 8E0-959-655-94.lbl
   Part No SW: 8E0 959 655 G    HW: 8E0 959 655 G
   Component:    Airbag 9.41  H11 3530  
   Revision: 91H1135    Serial number: 0036M0084DT%  
   Coding: 0033622
   Shop #: WSC 06325 000 00000
   VCID: 3B7F29357A7E811

5 Faults Found:
01217 - Side Airbag Igniter; Driver Side (N199)
            001 - Upper Limit Exceeded - Intermittent - MIL ON
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 10100001
                    Fault Priority: 1
                    Fault Frequency: 1
                    Mileage: 1048575 km
                    Time Indication: 0

01579 - Signal for Seat Occupied Sensor; Front Passenger Side (G128)  
            010 - Open or Short to Plus - Intermittent
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 00101010
                    Fault Priority: 2
                    Reset counter: 39

01218 - Side Airbag Igniter; Passenger Side (N200)
            001 - Upper Limit Exceeded - Intermittent - MIL ON
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 10100001

01217 - Side Airbag Igniter; Driver Side (N199)
            002 - Lower Limit Exceeded - MIL ON
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 11100010

01218 - Side Airbag Igniter; Passenger Side (N200)
            002 - Lower Limit Exceeded - MIL ON
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 11100010

Czy kostkę od ARBAGów trzeba ruszać?

Edytowane przez bulcek

Opublikowano
Dnia 20.06.2016 o 11:37, Miszka82 napisał:

tak

Dotyczy to kanapy nieskladanej, czy skladanej?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć na pytanie dot. wtyczek airbagów?

Opublikowano

Najlepiej jak napiszesz zapytanie do kaja!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dodam cos od siebie w kwesti przesiadki na fotele a6 c6. Przod p&p z kostkami tylko trzeba zadzialac (jedynie AIRBAG jest taki sam). Tylne siedzisko jest p&p (pod warunkiem ze zdemontuje sie boczki oparc i dopasuje sie te boczki) tylne oparcie jest praktycznie p&p tylko trzeba obciac blaszke dolnego mocowania (chodzi o blaszki mocujace zewnetrzne) i skrocic rurke o kilka cm i przyspawac ponownie te blaszke (roboty na 20min). Juz ktos o tym wyzej wspominal. Ogólnie roboty duzo nie ma tylko te boczki tylnego oparcia trzeba skrocic troche od dołu, z tym zeszlo najwiecej czasu.

Edytowane przez Brdm

Opublikowano

Wrzuć fotki jak Tobie wyszło i jak się prezentują! 

Opublikowano

Mam takie foto bo boczki sie obszywaja ale spasowane sa idealnie jak mowilem podciałem im dół o kilka cm.

20170625_133249.jpg

2017-06-26 13.18.53.jpg

Edytowane przez Brdm

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

powie mi ktos jak wyglada sytuacja z tylna kanapa nieskładana w sedanie? od a6 c6 do a4 b7