Kamaz1980 Opublikowano 15 Marca 2014 Opublikowano 15 Marca 2014 Witam. Ostatnio zauważyłem ze po odpaleniu auta czuć zapach spalenizny który trwa paręnaście sekund i znika.Czy ktoś z was spotkał się z czymś takim lub może wie co może być tego przyczyną. Pozdrawiam
zbigok Opublikowano 15 Marca 2014 Opublikowano 15 Marca 2014 Skąd pochodzi z wewnątrz, czy z zewnątrz? I jaki rodzaj spalenizny?
Kamaz1980 Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Opublikowano 16 Marca 2014 bardziej z wewnatrz i zapach instalacji elektrycznej
lubieniecki Opublikowano 16 Marca 2014 Opublikowano 16 Marca 2014 Witam Mam pytaanie co może byc przyczyną takiego żrącego smrodu spalin. Odpalam auto i zapach się pojawia. Nie znika wraz z nagrzaniem się silnika ani nie narasta. Dodatkowo lekko kopci na czarno przy odpaleniu na zimnym. Płynów nie ubywa, dolewam tylko ok 0,5 l oleju na 15tys. km. Gdzieś przeczytałem że mogą to być uszczelniacze PD tylko jak być tego pewnnym. Czy problem może być też w Vacum? Link do moich logów http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/prosba-analize-logow-282079/#post3703117
kamerok Opublikowano 16 Marca 2014 Opublikowano 16 Marca 2014 Myślę że vacum nie - jak dolewasz oleju to coś go pobiera może turbo, uszczelniacze też chyba nie, ja jak miałem uwalone vacum to przybywało oleju bo dostawała się ropa do silnika a u Ciebie ubywa go stąd ten zapach może olej spala się w wydechu
zbigok Opublikowano 16 Marca 2014 Opublikowano 16 Marca 2014 bardziej z wewnatrz i zapach instalacji elektrycznej Sprawdź czy coś nie jest luźne, napalone, a jak nie to do elektryka, żeby auta nie zjarać. A może zapach spalenizny pochodzi z przedziału silnika? Może problemy z rozrusznikiem?
Kamaz1980 Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Opublikowano 16 Marca 2014 auto odpala od strzala takze rozrusznik chyba nie sprawdze jeszce bo czytalem ze moze to byc wentylator dmuchawy ten za schowkiem pasazera
Rekomendowane odpowiedzi