kudalty66 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 aż muszę do siebie pod osłonę zajrzeć, w końcu starość nie radość,. pozdr
KrzysiekA4 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 No ja wczoraj też zdjąłem osłonę i mały bombelek miałem(z ala cienkiego rosołu:grin:) ale w trakcie pracy silnika nic nie idzie:banan: Dodam tylko że radość Michała jak auto zapaliło i powietrza ani grama w przewodzie,przypomniała mi moją radochę jak auto po wymianie rozrządu zagadało:grin: uczucie bezcenne:naughty:
rogerwro Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Dodam tylko że radość Michała jak auto zapaliło i powietrza ani grama w przewodzie,przypomniała mi moją radochę jak auto po wymianie rozrządu zagadało:grin: uczucie bezcenne:naughty: Prawda:banan::banan: ---------- Post dopisany at 00:09 ---------- Poprzedni post napisany at 00:06 ---------- Ale Krzychu już dzisiaj dostałem namiar na dobrego mechanika u mnie, dorabia u siebie i zna się na dieslach więc zamówię pompke i węzyk i niech robi:wink:Dam znać w poniedziałek.Pozdro
KrzysiekA4 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Jak na razie niech wymieni ten przewód(będzie pewność że układ szczelny),pompkę możesz kupić w PL za mniejszą kwotę(i tak jedziesz w maju do PL).No chyba że załatwi wszystko jak należy:decayed:
rogerwro Opublikowano 7 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2014 temat zamykam, problemem byla pompka w baku, przewod wymieniony przy okazji. Auto nie zamula, ciagnie ladnie ponad 4 tys obr, dzieki wszystkim za pomoc i Krzychowi za uratowanie auta:wink:
KrzysiekA4 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Opublikowano 8 Czerwca 2014 :hi:najważniejsze że pacjent uratowany,jak coś to dzwoń
slawek8621 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Panowie od kilku dni zauważyłem spadek mocy i czuje sie jak bym jeździł moim starym paskiem b5 .... błedów na kompie nie ma więc zamieszczam logi: grupa 003 BS VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM 004 BS VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM grupy normalne VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM
KrzysiekA4 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Trochę dziwne że nie masz błędów,ustaw sobie kąt wtrysku bo 4-5 to graniczna wartość.Ja u siebie mam 1.8 ATDC:wink:,statyczne 013,014 Daj jakieś dynamiczne:wink: 003 i 011
slawek8621 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Opublikowano 27 Czerwca 2014 13 i 14 VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM dynamiczne jeszcze nie robiłem bo nie mam nawet z kim.. wcześniej miałem błąd konta wtrysku tyle że nie robiłem logów... ogólnie mechaniki sie nie tykam więc będzie trzeba dać do mechanika by poprawił... dodam że pompa była zmieniana w tamtym roku bo padała.... A co sądzicie o EGR bo tu przepływ jest taki sam przy ON i OFF....
KrzysiekA4 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Samemu można ustawić kąt bez większej wiedzy mechanicznej,jest wiele wątków na ten temat:wink:.Co do EGR faktycznie słabo reaguje ale działa można cały dolot wyczyścić przy okazji,czyszczenia EGR,bo pewnie też zakichany heh:wink:a dopiero czyszczenie dolotu dałbym mechanikowi:grin:
slawek8621 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Chyba turbo niedomaga.... 011 dynamiczne druga tabelka niżej VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM
KrzysiekA4 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Dokładnie tubina słabo ładuję,do czyszczenia:wink:
slawek8621 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Opublikowano 29 Czerwca 2014 No tak tylko sie zastanawiam że żadnego błędu mi nie wywaliło... może jakaś nieszczelność na dolocie.. a jesli by turbo padło jaki był by objaw... po regeneracji na aledrogo od 600 zeta się zaczynają..
dominik147 Opublikowano 20 Lipca 2014 Opublikowano 20 Lipca 2014 Witam od pewnego czasu mam problem z przepływomierzem w swojej A4b6 silnik AYM 155km pytanko do was koledzy czy muszę kupować drugi taki sam metalowy czy jest może jakiś lepszy zmienik??
Rekomendowane odpowiedzi