orti Opublikowano 3 Listopada 2014 Opublikowano 3 Listopada 2014 Miałem podobny problem, tylko z tylnym zamkiem. Czasem się otwierał, a czasem nie - tzn. od środka zawsze można było go otworzyć, a od zewnątrz losowo. U mnie smarowanie wszystkich ruchomych czesci nie pomoglo - skończylo sie na wymianie na uzywke. Nowy z tego co pamietam ok 700 pln w ASO
basstian Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 Prawe drzwi od pasażera ma podobny proble czasami nie otwiera w aso 490 zł zamek. Tak jak pisza inni brak mozliwosci zakupu samego siłownika w sobote rozbiorę i zobaczymy.
rafaz Opublikowano 27 Listopada 2014 Opublikowano 27 Listopada 2014 Mam ten sam problem z grzwiami kierowcy i dołączę z następującym pytaniem: jak zidentyfikować potrzebną część zamienna żeby wiedzieć co kupić z używek? Moje auto to A4 quattro 2.0 TFSI S-line z maja 2009.
karp1234 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Mam ten sam problem i muszę zamówic cały zamek tylko nie wiem po jakim numerze mam go szukac? Na zamku jest taki numer JA6- 8J 837 015 A
sowiq Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2014 (edytowane) Ja się przymierzam do wymiany zamka. Koszt na Allegro nie jest duży, a spróbować warto. Tylko z czasem kiepsko, więc dam znać czy pomogło dopiero za jakiś czas... --------------------- Zamek wymieniony, problem zniknął. Tylko teraz podobne objawy w prawych drzwiach --------------------- Koledzy, jeśli ktoś planował naprawiać niesprawny zamek (chodzi o elektronikę), to mam złą wiadomość. Naprawić można co najwyżej mechanikę, bo cała elektronika jest zalana jakąś gumą. Na wszystko składają się dwa silniczki elektryczne, 3 mikrostyki i nieokreślona zawartość zatopiona pod gumowa powłoką. Wszystkie ścieżki są umieszczone w środku plastikowej obudowy. Więc jeśli ktoś ma błąd jak w temacie, to ratunkiem jest tylko wymiana zamka na nowy. Edytowane 22 Lutego 2016 przez sowiq
luc Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Witajcie. Właśnie jestem świeżo po rozwiązaniu tego problemu. U mnie w okresie wiosennym, letnim i wczesnojesiennym zamek działał bez problemu, jednak jak zrobi się zimno problem od razu występuje. Najpierw trzeba ze 2 razy próbować zamykać i otwierać - to pomaga tylko na jakiś czas. Potem już zamek przestaje w ogóle otwierać się po użyciu pilota. Postanowiłem rozebrać drzwi i wyjąć zamek i spróbowac go zreanimować. Uwaga rozebranie tapicerki drzwi trzeba zrobić umiejętnie bo pourywa się kołki mocujące - jest potzrebne specjalne narzędzie - filmiki na YouTube pokazujące jak to zrobić zwykłym śróbokrętem to jakaś ściema - jest to metoda beznadziejna. Po wyjęciu zamka i rozebraniu go na części pierwsze okazało się, że wszystkie mikrostyczniki oraz mechanizmy działają ok. Problem to jeden z silniczków napędowych zamka - spalił się. Nie potrafiłem odnaleźć takiego silniczka więc kupiłem używany zamek i teraz jest ok. Nalezy pamiętać, że założenie zamka wymaga wyjęcia dodatkowo wkładki obok klamki. Zajęło mi to ponad 2 godziny, ale robiłem to pierwszy raz i nie jestem mechanikiem. Najlepszy post w tej dyskusji. Panowie problem zamka w A4 B8 jak się okazuje jest tak popularny jak problem siłownika klapki paliwa czy zatkania DPF - NORMA. Rok temu miałem ten sam problem. Otwieram z kluczyka i z zewnątrz za pomocą klamki nie mogę dostać się do środka. Problem występuje w niższych temperaturach ( u mnie poniożej 10 stopni zacinał się, a jak było poniżej zera to już kaplica). Pomaga tylko wymiana zamka aby wyeliminować całkowicie problem. Bez sensu rozbierać tapicerkę, wyciągać zamek i go czymś smarować jak za jakiś czas problem wróci. Na allegro jest od groma używanych zamków. Obecnie mam problem z lewym i prawym przodem (czyli już 3 zamek!) i udało mi się kupić dwa zameczki na przód za 150zł (całośc z przesyłką).... Podobno od połowy 2009 zaczęli motnowac inne zamki (nowsze mają końcówkę w numerach C, a stare wersje czyli 2008 A). Niegdyś widziałem poradnik ze zdjęciami jak zdemontować tapicerkę przód w B8 ale coś nie mogę znaleźć. Byłbym wdzięcnzy za podesłanie pozdrawiam!
simon__75 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Witajcie. Właśnie jestem świeżo po rozwiązaniu tego problemu. U mnie w okresie wiosennym, letnim i wczesnojesiennym zamek działał bez problemu, jednak jak zrobi się zimno problem od razu występuje. Najpierw trzeba ze 2 razy próbować zamykać i otwierać - to pomaga tylko na jakiś czas. Potem już zamek przestaje w ogóle otwierać się po użyciu pilota. Postanowiłem rozebrać drzwi i wyjąć zamek i spróbowac go zreanimować. Uwaga rozebranie tapicerki drzwi trzeba zrobić umiejętnie bo pourywa się kołki mocujące - jest potzrebne specjalne narzędzie - filmiki na YouTube pokazujące jak to zrobić zwykłym śróbokrętem to jakaś ściema - jest to metoda beznadziejna. Po wyjęciu zamka i rozebraniu go na części pierwsze okazało się, że wszystkie mikrostyczniki oraz mechanizmy działają ok. Problem to jeden z silniczków napędowych zamka - spalił się. Nie potrafiłem odnaleźć takiego silniczka więc kupiłem używany zamek i teraz jest ok. Nalezy pamiętać, że założenie zamka wymaga wyjęcia dodatkowo wkładki obok klamki. Zajęło mi to ponad 2 godziny, ale robiłem to pierwszy raz i nie jestem mechanikiem. Najlepszy post w tej dyskusji. Panowie problem zamka w A4 B8 jak się okazuje jest tak popularny jak problem siłownika klapki paliwa czy zatkania DPF - NORMA. Rok temu miałem ten sam problem. Otwieram z kluczyka i z zewnątrz za pomocą klamki nie mogę dostać się do środka. Problem występuje w niższych temperaturach ( u mnie poniożej 10 stopni zacinał się, a jak było poniżej zera to już kaplica). Pomaga tylko wymiana zamka aby wyeliminować całkowicie problem. Bez sensu rozbierać tapicerkę, wyciągać zamek i go czymś smarować jak za jakiś czas problem wróci. Na allegro jest od groma używanych zamków. Obecnie mam problem z lewym i prawym przodem (czyli już 3 zamek!) i udało mi się kupić dwa zameczki na przód za 150zł (całośc z przesyłką).... Podobno od połowy 2009 zaczęli motnowac inne zamki (nowsze mają końcówkę w numerach C, a stare wersje czyli 2008 A). Niegdyś widziałem poradnik ze zdjęciami jak zdemontować tapicerkę przód w B8 ale coś nie mogę znaleźć. Byłbym wdzięcnzy za podesłanie pozdrawiam!
swierzak40 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Witam, Mój problem polega na tym, że nie za każdym razem centralny zamek otwiera drzwi tylnie od strony kierowcy, a czasami też nie otwiera drzwi tynich od strony pasażera, natomiast zamyka za każdym razem. W obu serownikach drzwi pokazuje się błąd 02115, Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem lub wie co to może być ? Pozdrawiam
gregziel Opublikowano 13 Grudnia 2015 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Według mnie zamki sa do wymiany. To czesta przypadlosc. W zamku sa 2 silniczki jeden do otwierania a drugi do zamykania i ten po woli pada.
wojcian Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Własnie ja mam podobny problem z prawymi tylnymi drzwiami,centralny zamek ich nie otwiera ,natomiast od wewnatrz nie ma problemu . Jak sprawdzic ten silnik ,u nie nie ma błędów
slavko87 Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Podpinam sie do tematu. Mam tez taki blad i jak spisuje nr z vcds to po tym nr pokazuje mi modul zamka, czy moze byc opcja ze modul padniety czy raczej zamek? Chce to naprawic ale nie wiem co mam kupic
krecikj5 Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 ja mam tak w a6 c6. Podobno padają zamki i zostaje tylko wymiana
slavko87 Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 ja mam tak w a6 c6. Podobno padają zamki i zostaje tylko wymiana Aktualnie możesz podpiąć vcds co Ci pokaze? Mi pokazuje nr po którym widnieje moduł. Ja też mam c6 i dwa zamki nie otwieraja
krecikj5 Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 podepnę i dam znać co mi za błąd wyskakuje
sowiq Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Opublikowano 22 Lutego 2016 Panowie, temat był wałkowany wielokrotnie. Tutaj jest chyba wszystko zebrane do kupy: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/269382-problem-z-zamkiem-tylnych-drzwi-008-niezrozumialy-sygnal/ Podpowiem, że ja już wymieniałem oba zamki w tylnych drzwiach. Każdy po dwa razy. A teraz mam podobny problem z drzwiami pasażera. Straszna lipa te zamki
krecikj5 Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 ja mam tak w a6 c6. Podobno padają zamki i zostaje tylko wymiana Aktualnie możesz podpiąć vcds co Ci pokaze? Mi pokazuje nr po którym widnieje moduł. Ja też mam c6 i dwa zamki nie otwieraja 02115 locking unit for central locking na obu zamkach to samo
slavko87 Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 To tak jak ja. Dziś rozebralem przednie drzwi żeby się dobrać do zamka, masakra ile roboty Teraz czekam na używke z allegro bo nowy 904zl
sowiq Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Opublikowano 23 Lutego 2016 Mam tez taki blad i jak spisuje nr z vcds to po tym nr pokazuje mi modul zamka, czy moze byc opcja ze modul padniety czy raczej zamek? Raczej zamek. Pokazuje Ci moduł drzwi, bo w nim zapisuje się błąd. Przecież w zamku się nie zapisze Zobacz mój pierwszy post w tym temacie.
slavko87 Opublikowano 25 Lutego 2016 Opublikowano 25 Lutego 2016 Mam tez taki blad i jak spisuje nr z vcds to po tym nr pokazuje mi modul zamka, czy moze byc opcja ze modul padniety czy raczej zamek? Raczej zamek. Pokazuje Ci moduł drzwi, bo w nim zapisuje się błąd. Przecież w zamku się nie zapisze Zobacz mój pierwszy post w tym temacie. Już mam ogarnięte, zamek zmieniony i po problemie
akita Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Pytanie blokują się mi tylne drzwi lewe i prawe jest to mozliwe ze jednoczesnie nawalilo cos po 2 stronach? Czasem sie odblokuje jedna np strona a czasem dzialaja normalnie. Pytanie blokują się mi tylne drzwi lewe i prawe jest to mozliwe ze jednoczesnie nawalilo cos po 2 stronach? Czasem sie odblokuje jedna np strona a czasem dzialaja normalnie.
Rekomendowane odpowiedzi