marshaliniil Opublikowano 25 Marca 2014 Opublikowano 25 Marca 2014 Witam posiadam mały problem, a mianowicie odkąd posiadam auto nie świeci się kontrolka gdy zaciągne hamulec ręczny. Miałem kiedyś problem z hamulcami to podczas jazdy zapaliłam mi się ta kontrolka bo uciekał mi płyn, wiec teoretycznie kontrolka działa. Sprawdzałem bezpieczniki i wszystko jest oki. Macie jakieś wskazówki aby to rozwiązać?
MATIUS Opublikowano 25 Marca 2014 Opublikowano 25 Marca 2014 chodzi ci o konrolke z napisem P czeroną jest na tarczy prędkościomierza sprawdź zarówkę morzę poszeł czujnik przy dzwigni ręcznego
jacek70 Opublikowano 25 Marca 2014 Opublikowano 25 Marca 2014 Czasem kabelek z wyłącznika lubi zlecieć ewentualnie może być uszkodzony mechanicznie.
marshaliniil Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Opublikowano 26 Marca 2014 MATIUS żarówka jest oki, bo jak przekręcasz kluczyk to wszystkie kontrolki się zapalają. A gdzie dokładnie jest ten czujnik?
.Pablo. Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 Z tylu dźwigni recznego trzeba tunel zdjąć
marshaliniil Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2014 zdjąłem panel i dostałem sie do ręcznego i czujnika, czujnik posiada przycisk, naciskałem nim i wysuwałem i przeczyściłem wtyczkę, kontrolka nadal się nie świeci, musze zakupic nowy czujnik.
gremlin112 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Kolego jak chcesz to chyba mam takowy czujnik, więc jak będę w poniedziałek na poczcie to mogę Ci go wysłać Oczywiście za free
marshaliniil Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2014 to super jakbyś miał. do Olsztyna mam daleko tak bym podjechał z browarem;)
jacek70 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 A może po prostu żarówka w zegarach spalona?
marshaliniil Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Jacek70 raczej nie, bo jak przekrecam kluczyc aby uruchomic auto to sie zapala, ostatnio miałem awarię z hamulcami to owa kontrolka mi się zapaliła
jacek70 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 To zostaje tylko wyłącznik lub przewody. Powodzenia.
gremlin112 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 I jak tam kolego usterka naprawiona?
marshaliniil Opublikowano 9 Maja 2014 Autor Opublikowano 9 Maja 2014 Witam kolegów po długiej nie obecności. Duże podziękowania dla kolegi gremlin112 za podarowany czujnik. Dostałem go od Ciebie i podpiełem go i nadal nic, nawet zainstalowałem z Twoją kostka i nadal nic, brak zapalonej kontrolki. Coś czuje że musi być gdzieś przerwany kabel dlatego nie świeci. Jak narazie daje sobie z tym spokój, z tym też może jeździć.
Rekomendowane odpowiedzi