Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki TV 42 cale ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A i wyprzedzając , wiem że 42PQ6000 był by lepszy , ale teraz chyba już nie dam rady z kasą ( chociaż w ratach to nie dużo więc może :> ) UWAŻAJCIE NA OSZUSTÓW NA ALLEGRO !!! Gdyby nie ten gnojek to teraz nie miał bym problemów z kasą.[br]Dopisany: 27 Kwiecień 2009, 19:19_________________________________________________No właśnie, skąd się biorą aż takie różnice?? 2300 - 3500zł ?? Rozumiem,że sklep internetowy ma mniejsze koszty utrzymania, ale taka różnica wydaje mi sie podejrzana. A..... i kupuje tylko w sklepie, gdzie odbiorę towar "do reki", żadnych przesyłek i tego typu spraw. Muszę ochłonąć z tego przekrętu.

Opublikowano

możesz kupić w sklepie internetowym i odebrać osobiście... jeśli niedaleko

Opublikowano

czytam caly czas hdtv.com.pl i widzę prawie same pozytywy na temat ostatnicj LG , więc chyba się na niego zdecydyje.

Opublikowano

Ceny mogą być bardzo rozbieżne.

Swoje 40 calowe LCD kupiłem w sierpniu za 5000 w sklepie internetowym, a w tym samym czasie w MM stał za 7300 !!!

Rożnica kolosalna - za tą różnicę zapasło się PS3 i parę innych pierdół.

Poszukaj sklepu internetowego w swoich okolicach. Niektórzy oferują transport własny - przywiozą, wniosą, rozpakują ... widzisz, co bierzesz, a cena dużo niższa.

Dodam, że ich transport jest nawet lepszy - jeżeli coś się uszkodzi, to zwalasz na nich, a tak podczas transportu może się coś przydarzyć (odpukac :wallbash:).

W plazmach nie doradzę, ale napewno bierz 42 cale, bo te TV robią się szybciutko małe :tongue4:

Opublikowano

witam. mam również pokój 4x4 i po przekątnej patrze na samsunga le 40 a656 a1 i osobiście uważam, że jest baaardzo duży /ale to kwestia gustu. Kupiłem go w sklepie intern. sirius, jakieś 1300zl taniej niż w media. Osobiście bardzo polecam ten model lcd, ale proszę się mną za bardzo nie sugerować, bo żaden ze mnie znawca telewizorów :)

Opublikowano
Kupiłem go w sklepie intern. sirius

to Ci sie udało bo siriusa nie ma juz jakis czas na rynku a dlugi jeszcze oddaja..

co do cen to nie tak dawno model ps50a656 w MM kosztowal 5,300 a w saturnie ten sam model tylko 4700 takze warto poszukac

Opublikowano

Optymalnie do pokoju 4x4 będzie 42 cale ale i 46 nie będzie przesadą - przy rozdzielczości full HD nawet z bliska oglądanie dużego ekranu to nie problem (nie dostrzega sie pikselów) a wiadomo że to większy fun :kox:

Co do plazmy to polecam bardzo mocno przyjrzeć sie ofercie Panasa i poczytać o nich na hdtv

Mam nadziję że kolega dobrze prześledził wady i zalety obu technologi.

Kolego bintom następnym razem jak zapodasz podobną kwestie to określ koniecznie budżet!

Opublikowano

No i kupilem przedwczoraj. LG 42PQ3000. Jestem bardzo zadowolony, że nie kupiłem mniejszego. Faktycznie szybko się można przyzwyczaić do tej wielkości. Kupiłem go w sklepie internetowym EURO AGD ( zrobiłem to u nich,bo najlepiej to wyglądało z ratami ) . Jak się pytałem wcześniej ( 2X ) o ubezpieczenie to oczywiście mówili,że go nie ma. Przy podpisywaniu umowy okazało się że ubezpieczenie jest i nie można z niego zrezygnować ! Mało tego to wynosi 20.30zł miesięcznie !! Pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy , że pier.... tą babe w twarz, ale po telefonie do mojej kobietki zgodziłem się na to bo nie mamy już sił i chcieliśmy mieć ten TV wreście. Pani widziała moją reakcje na ubezpieczenie i po wszystkim dała mi numer do banku ( Cetelem) i zaproponowała,żebym do nich zadzwonił za ok 2 tyg. i powiedział,że chce zrezygnować z ubezpieczenia. Podobno czasami na to pozwalaja.

Opublikowano

co do wielkości to powiem Wam że ja też zrobiłem błąd i kupiłem 32"... bo przecież 21" starczało i było OK... na szczęście po roku wcisnąłem go rodzicom i teraz z ok. 2 - 2,5m oglądam 40"... jest OK ale teraz kupiłbym 42" albo większy...

zadowolenia z zakupu :good:

Opublikowano

Jak się pytałem wcześniej ( 2X ) o ubezpieczenie to oczywiście mówili,że go nie ma.

dziwne, brałem coś na raty GE Money i Cetelem i też była gadka o ubezpieczeniu ale jak się kobitę przycisnęło, a miały być raty 0% i bez żadnych dodatkowych opłat to okazało sie, że nie jest to obligatoryjne :decayed:. pewnie maja od tego prowizję to wciskają napaleńcom :wink4:

ale miłego oglądania na "42 :)

Opublikowano

Jak się pytałem wcześniej ( 2X ) o ubezpieczenie to oczywiście mówili,że go nie ma.

dziwne, brałem coś na raty GE Money i Cetelem i też była gadka o ubezpieczeniu ale jak się kobitę przycisnęło, a miały być raty 0% i bez żadnych dodatkowych opłat to okazało sie, że nie jest to obligatoryjne :decayed:. pewnie maja od tego prowizję to wciskają napaleńcom :wink4:

ale miłego oglądania na "42 :)

dokładnie tak jak piszesz... ubezpieczenie nie jest obowiązkowe i wciskają jak mogą...

Opublikowano

Kupiłem go w sklepie internetowym EURO AGD ( zrobiłem to u nich,bo najlepiej to wyglądało z ratami ) .

W EURO najlepiej jest brać na 6 rat - spłaca sie dokładnie cene towaru z półki a do tego w zależności formy (ostanio tak było) moża przez pierwsze 5 miesięcy nic nie spłacać ale przy 6 racie wpłacić całość - to wszystko oczywiście Free ;) tzn bez ukrytych czy dodatkowych kostów.

Dodam że jak pupiłeś w Euro to niby masz 7 dni w takcie których przyjmą za bez opłat twój stary tv inaczej musisz go wywieść do punktu skupu (równeiż wysypiska) a tam moga ale nie musza rządać jakiejś opłaty (od jednej sztuki raczej nie biorą)

Opublikowano

pytałem się właśnie na infolinii z tymi ratami 30 x 0 w EURO i Pani zapewniała mnie że jest to podzielona na 30 wartość towaru... ubezpieczenie nie jest obowiązkowe...

Opublikowano

Pierdo..... oszusty !! Dowiesz sie o tym jak bedziesz chcial podpisac umowe.

Opublikowano

Pierdo..... oszusty !! Dowiesz sie o tym jak bedziesz chcial podpisac umowe.

podpisuję pojutrze... a parę miesięcy temu jak brałem TV to odpuścili dopiero jak powiedziałem że rezygnuję z zakupu :wink4:

Opublikowano

witam wszystkich przy okazji co myślicie o Sony Bravia KDL-32W5500

posiadam cyfrowy Polsat i oglądam dużo sportu

dzięki i pozdrawiam serdecznie :hi:

Opublikowano

Ja tak od siebie, żeby założyć sobie telewizor 42 cale to musi być sygnał cyfrowy i najlepiej HD, no chyba że będziemy oglądać z okna od sąsiada to bedzie nam się wydawało że obraz jest ładny.

Jeżeli już brać TV tego pokroju to już warto szukac TV z dyskiem twardym ( i już jest łatwiej sie zdecydować który, bo mniejszy wybór). Za pomoca takiego dysku możemy nagrać sobie film oczywiście, ale nie tylko. Po załączeniu TV przeważnie nagrywane jest to co oglądamy i kasowane po wyłączeniu TV (czas nagrywania przeważnie wynosi 2 godziny, a gdy się zapełnią te 2 godzinki to TV przechodzi w nagrywanie cykliczne, czyli najstarsze kasuje, a chwilę obecna nagrywa).

Dla mnie najładniej świecą Samsungi i LG. Ale to już tak jak z muzyką jeden lubi klasykę, drugi disco polo itd.

Tutaj ja bym nie podpowiadał, bo każdy ma inne wyobrażenie jak ma obraz wyglądać.[br]Dopisany: 10 Maj 2009, 11:59_________________________________________________Więc iść do sklepu zobaczyć na żywo i brać tek który się podoba, najlepiej w Full HD i z dyskiem.

Aha tak na marginesie TV miały bardzo stanieć ale kryzys wszystko spieprzył (miały wejść TV laserowe, dotyczy porównania z LCD):

- zmniejszenie poboru energii prawie o 30%,

- zwiększy odwzorowanie gamy kolorów do 90% (LCD około 65%),

- zmniejszy się również o 30% waga

- tańszy o 30%

To miały one wejść do produkcji pod koniec 2008 roku, i teraz by były pierwsze sztuki, a tak obecnie poszukują sponsorów.