Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Jakie CB - 520xl czy coś innego ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Wyglądają normalnie, może nie są najpiękniejsze z anten, ale odbiór jest bardzo dobry..

W końcu zdecydowałem się na Alana 101 + ml 145 - sprawa homologacji wzięła w końcu górę, chociaż nie mówię, że nie zmienię tego radia w przyszłości na Unidena, ale jestem bardzo zadowolony, nic mi nie trzeszczy, nie szumi, czysto odbiera "mobilki"... zasięg na trasie jaki udało mi się czysto wyłapać to ok 12km także :good:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a jakieś zdjęcia jak wyglądają antenki ML-145 (max do 1m) w B5 :naughty:

jesli chcesz do 1m to polece ci moja http://allegro.pl/item412433520_antena_magnesowa_sirio_turbo_800_warszawa_sklep_cb.html jutro jak sie uda wrzuce fotki mocowania radia jak i "wygladu" anteny na dachu[br]Dopisany: 15 Wrzesień 2008, 22:38_________________________________________________tak jak było obiecane :)

IMG_0059.jpg

IMG_0061.jpg

Sorka za jakość ale byly robione tel komorkowym

Opublikowano

Ta antenka Sirio turbo 800 daje radę :good:, swojego czasu sprzedawały sie jak "ciepłe bułki" , ludzie do dzis sobie je chwalą.

Opublikowano

kolejna kwestia .. gdzie macie zamontowane radyjka CB w B5 ...

W półce poniżej kierownicy po lewej stronie jakie mieszczą się radia oprócz Unidena 520/510 i Harrego II? Jakie radia tam się mieszczą? W poprzedniej niuni miałem tam Alana, ale zmuszony byłem wycinać wewnątrz dziurę. Tego nie chciałbym robić w obecnym samochodzie choć żal mi Alana.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ludu czy Uniden zmiesci sie w tym schowku po lewej na dole przy kierownicy

Opublikowano

Mieści się, u mnie właśnie tam siedzi :good:

Opublikowano

potwierdzam. to radyjko jest malutkie i sie spokojnie tam zmiesci gdyby bylo jeszcze ciut wezsze to wchodziloby do podlokietnika :D

Opublikowano

Ja mam unidena kolo nóg pasażera umocowane i też jest git.

Opublikowano

witam :) panowie do radyjka uniden 520xl ktora lepsza antenka?? sirio ml 145 czy president new alaska??? ja chce dlugiego bata:) jakos tak a4 z krotkim mi sie nie podoba... z gory dzieki za odpowiedz i pozdro dla wszystkich posiadaczy 4 pierscieni na masce

Opublikowano
  • Autor

President, ale Siro tez da radę .. :good:

Opublikowano

Czemu akurat taka kolejność? Założę się że nie odczujesz róznicy w odsłuchu/nadawaniu zamieniając jedna na drugą :wink4:

pablo90 chesz długiego bata i mega zasięg zapodaj sobie Sirio Turbo 5000 dł. bata 1.8m :naughty: , niedawno taka sprzedałem jednemu z naszych klubowiczów.

Opublikowano

Czemu akurat taka kolejność? Założę się że nie odczujesz róznicy w odsłuchu/nadawaniu zamieniając jedna na drugą :wink4:

zgodzę się z przedmówca że niema różnicy a nawet niektóre anteny nawet są lepie wykonane . Ja bym brał sirio bo bo za duża przepaść cenowa a jak kolega chce długą antenę to polecam

http://www.allegro.pl/item496622292_sirio_megawatt_4000_torun.html

http://www.allegro.pl/item487340775_uwaga_antena_sirio_turbo_5000_magnes_16cm_wawa.html

tą sam mam i jestem zadowolony

Opublikowano
  • Autor

Antena Presidenta, pomijam marke i wykonanie, wg. mnie ma lepsze mocowanie..

Siro jest nierozbieralna, z podstawką magnesową - Mam tą właśnie antenę, odbiór/nadawanie naprawdę super.. Jestem bardzo zadowolony, jednak przy tej długości w większości miejsc czuję się jak trolejbus :gwizdanie:

Przydałby się przy podstawie jakiś motylek, żeby ją w razie potrzeby pochylić.. :disgust:

Opublikowano

uniden 520xl + president alaska lapie mi do 20 KM a co najlepsze bez strojenia

Opublikowano

witam ponownie. raczej zdecyduje sie na radyjko unidena 520xl tylko sie boje o kontrole:/:/ a antene sirio ml145 tylko powiedzcie mi jak wyglada sirio ori??? pozdro dla szczesliwych posiadaczy 4 pierscieni na masce

Opublikowano

Jestem zielony w temacie ... a czym się różni - tak dla laika ten 510xl od 520xl ??

Opublikowano

520 ma ANL i RF GAIN

Opublikowano
520 ma ANL i RF GAIN

510 też ma ANL. 520 na dodatkowo RF GAIN i wyście na tzw. "papugę"

Opublikowano

520 ma ANL i RF GAIN

Dla laika :cool1:

:polew: :polew: :polew:

Opublikowano

ANL-redukuje hałas jaki generowany jest rzez silnik auta lub zewnętrze żródła

RF GAIN-wzmocnienie odbioru