Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] Hak holowniczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Panowie jak to jest z montazem haka w A4 sedan jest jakies fabryczne miejsce na zamontowanie haka i czy trzeba bedzie podcinac zderzak?Z gory dzieki

prosze używać prefiksu przy zakladaniu tematu.poprawione

Opublikowano

Fabryczne miejsce jest, ale w podłużnicach. Zależy jaki hak masz zamiar założyć... Jeżeli ORI, to montujesz i tyle. Jeżeli "made in poland" to będą potrzebne małe przeróbki zderzaka - plastiku raczej nie będzie trzeba ruszać. Gorzej, bo prawdopodobnie wzmocnienie zderzaka będziesz musiał "upośledzić". Co do instalacji, to lutownica i podczepiasz się pod wkładki tylnych lamp.

Opublikowano

ja zakładałem z miesiąc temu do avanta b7, kupiłem na allegro oryginalny hak audi automat z kluczykiem, trochę trzeba było podciąć od spodu zderzak ale normalnie nic nie widać i nie widać że jest zderzak a o to mi chodziło. Hak oryginał jest super - nie wiem czy tak samo jest w sedanie.

Opublikowano

podaj mi maila na pw to podeślę zdjęcia, widzę że jesteś w wawy, masz jakiś sprawdzony niedrogi serwis, mechanika itp. na razie odpukać mi nie trzeba ale pewnie kiedyś będzie trzeba o tym pomyśleć. Pzdr

Opublikowano

Witam. Ja również trochę się podepnę pod ten temat. Mam pytanie czy w a4 avant są oryginalnie nawiercane otwory na hak czy też trzeba je nawiercać.

Opublikowano

Sa fabryczne otwory (zaklejone taśmą izolacyjną). Zobacz sobie pod wykładziną w bagażniku.