Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Na wysokoich obrotach spadek mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Podczas jazdy na wysokich obrotach np. przy wyprzedzaniu jest takie szarpnięcie ( tak jakby się coś przytkało i trwa to ułamek sekundy) i auto dalej jedzie tylko tyle że jak by miało zatkany filtr paliwa i tak właśnie po pierwszym razie myślałem,ale po wymianie na nowy dalej dzieje się tak samo.wszystko mija gdy zgaszę auto i odpale wszystko wraca do normy,nie pokazuje żadnych błędów.Proszę o podpowiedż co może być przyczyną.

Opublikowano

wtrysk sterujacy być może pada

---------- Post dopisany 06-04-2014 at 06:22 ---------- Poprzedni post napisany 05-04-2014 at 18:10 ----------

po tym co piszesz sterujacy do wymiany lub naprawy i nie ma sie co dalej rozpisywać. wiecej ci na pw napisalem.

Opublikowano

u mnie też tak było i okazalo sie własnie ,że sterujacy wtrysk swoje juz widział i trzeba było go wymienić ,zapłaciłem 160zl z wysylka z gwarancją i auto smiga i nic już takiego sie nie dzieje.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Po wielu kombinacjach odpiolem niebieski i czerwony wezyk od turbo i gruszki i zmostkowalem wezykiem turbo z gruszka. Efekt- auto juz idzie na kazdym biegu normalnie bez przerywania, lecz wydaje mi sie ze jakby slabszy bardziej mulowaty. Za usterke odpowiedzialny chyba bedzie n75 a nie wtrysk. CZy odpiety n75 moze byc przyczyna slabszego auta i czy mozna bez niego jezdzic ?

Opublikowano

Tak będzie słabsze, bo "by-pass" pompuje max 0.7bara, więc dlatego samochód ma mniej mocy.Można jeździć i nic się nie stanie.

Opublikowano

Zmien n75 na sprawny, taka jazda moze bardziej zaszkodzic niz pomoc. Skoro konstruktorzy audi zamontowali zaworek to on musi tam byc

Opublikowano

Zregeneruj go :) sprężynka dobrze dobrana z długopisu i auto znów ma pełną moc :) opis co i jak znajdziesz na forum :)

Wysłane z telefonu stacjonarnego.

Opublikowano

I sprawdz jeszcze czy czasem gdzieś nie zasysa lewego powietrza.. Ja tak mam u siebie.. Po wymianie ecu,turbinki itp na wysokich obrotach traci moc.. Posprawdzalem i okazuje sie ze mój IC jest dziurawy jak ser.. Dzisiaj wymieniam i zobaczymy co będzie dalej .. :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Kumpel miał IC dziurawy i ciągnął tylko do 3tys obr, powyżej już nie można było go wkręcić :D

Opublikowano

No ja tak na 3 biegu dochodze do 4tysia później wywala bład 00575.

Wyłączę i załączę silnik na nowo i znowu pomyka.. :)

Pozdrawiam

Opublikowano

ja u siebie tez mam coś podobnego przy 3 tyś jest cos w stylu hmm wyjechaniu z lasu w podmuch wiatru.. auto przestaje ciagnać.. po odpuszczeniu i wciśniećiu gazu leci dalej.. znajomy ma podobnie w afn.. nie ogarniesz xD...:facepalm:

Opublikowano

ja mam dokładnie tak samo jak kolega wyżej :) zazwyczaj przy 3 tys obrotów łapie muła ale po odpuszczeniu pedału gazu jest już dobrze :) przydałaby sie jakaś podpowiedź w czym szukac problemu bo nieraz np przy wyprzedzaniu można się niemile zaskoczyć :facepalm: ;p

Opublikowano

ja sie zdziwiłem... dobrze że uprzejmy kolega z a6 odpuścił gaz i dał sie schowac :banan: bo miałbym bliski kontakt z PKS

a ogólnie warto podmnienic wtrysk sterujący ;) a nóż widelec to bedzie to ;d

Opublikowano

Po co wymieniać w ciemno ? Logi dynamiczne i wszystko będzie jak na dłoni.

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej napisał, ten problem rozwiążą logi dynamiczne i od tego trzeba zacząć. Bez sensu wymieniać coś jeżeli nie ma pewności, że jest to uszkodzone. Przyczyn notlauf'a może być dużo...

Opublikowano

Ja kiedyś słyszałem o metodzie sprawdzania wtrysku sterującego omomierzem, jeżeli wyświetla jakieś wartości to znaczy że jest dobry

Opublikowano

logi dynamiczne robi sie vag-com ? może ktoś opisac proces tego zabiegu lub odesłac do tematu na forum ;)?

Opublikowano

W dziale Diagnostyka VAG znajdziesz wszystkie potrzebne info :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
No ja tak na 3 biegu dochodze do 4tysia później wywala bład 00575.

Wyłączę i załączę silnik na nowo i znowu pomyka.. :)

Pozdrawiam

ja u siebie tez mam coś podobnego przy 3 tyś jest cos w stylu hmm wyjechaniu z lasu w podmuch wiatru.. auto przestaje ciagnać.. po odpuszczeniu i wciśniećiu gazu leci dalej.. znajomy ma podobnie w afn.. nie ogarniesz xD...:facepalm:

Witam.mi się też tak robiło tak jak by się turbo wylaczalo.zmiana oleju silnikowego na castrol i ręką odjął.po dziś spokój od 5 lat.pozdrawiam

Opublikowano

U mnie podobny problem rozwiazalem na autostradzie :). Auto lapalo notlaufa w okolicach 2500obr ale tylko na 3 i 4 biegu. Wiec biegi zmienialem przy 2000obr i grzalem na piątce ile fabryka dała. Przejechałem tak z 30 km i od 2 miesiące żadnego notlaufa :)