Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] Pęknięty zbiornik na płyn do spryskiwaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! jak w temacie=>pękł mi zbiornik na płyn do spryskiwaczy :disgust: i to gdzies z dolu bo co wleje to wyleci :wallbash:.... i teraz pytanie gdzie można kupić nowy i ile takie cos kosztuje? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź

Opublikowano

Jak nie znajdziesz zbiornika to leć do dobrego fachmena od klejenia plastików .. ja kleiłem zbiornik oleju do skutera i bajka :good:

Opublikowano

siemasz

A jesteś pewien ze masz pęknięty zbiorniczek bo mi np puszczało na uszczelnieniu pompki spryskiwacza po prostu oring sparciał. Na twoim miejscu najpierw bym to sprawdził

Opublikowano
  • Autor

dzieki za odpowiedzi, tak jestem pewien ze jest pekniety. teraz drugie pytanie jaki zbiornik kupic jezeli mam xenony? czy to be roznicy? bo troche sie na tym nie znam :confused4:

Opublikowano

jeżeli masz xenony to rozumiem że mawsz też spryski reflektorów?? jeśli tak to ten który pokazał husain nie pasuje. musi być zbiornik o pojemności 4,5l i na dwie pompki. jedna niżej, mniejsza jest od szyb. druga wyżej i dużo większa jest od reflektorów. wyjmowałeś zbiornik?? bo mam taki jak u ciebie i u mnie też ciekł i okazało się że to z nieszczelnej pompki od sprysków reflektorów. najlepiej wyjmij i sprawdź. a jak to pęknięty zbiorniczek to zawsze możesz go skleić zamiast kupować. wyczyścić, odtłuścić i poxilina :good:[br]Dopisany: 29 Sierpień 2008, 12:16 _________________________________________________a jak chcesz nowy to powinien być taki jak poniżej. u mnie taki siedzi

http://moto.allegro.pl/item426413048_zbiornik_spryskiwaczy_szyb_i_reflektorow_audi_a4.html

Opublikowano

jeżeli masz xenony to rozumiem że mawsz też spryski reflektorów?? jeśli tak to ten który pokazał husain nie pasuje. musi być zbiornik o pojemności 4,5l i na dwie pompki.

chyba 6.5 ...

Opublikowano
  • Autor

Dzieki wielkie za odpowiedzi :> w przyszłym tygodniu skocze do kumpla na warsztat niech to wszystko wymontuje i bede kombinował moze cos sie uda z tym zdziałac (mam taka nadzieje). Jeszcze tylko jedna gdzie można kupic taki zbiornik i czy mozna kupic sam zbiornik bez pompki lub sama pompke bez zbiornika :> pozdro...........ok sry teraz sie kaplem ze ten zbirnik z aukcji jest bez pompki :wallbash:

Opublikowano

jeżeli masz xenony to rozumiem że mawsz też spryski reflektorów?? jeśli tak to ten który pokazał husain nie pasuje. musi być zbiornik o pojemności 4,5l i na dwie pompki.

chyba 6.5 ...

hmm u mnie jest 4.5l :mysli:

Opublikowano

4,5 na bank ja u siebie dorezałem spryskiwacze i potrzebny był własnie z takim litrarzem

Opublikowano

spróbuj użyć kleju nazwa technicol (kol. tubki fioletowy do twardych plastików) trzyma jak metal koszt u mnie to 5 zł za tubkę powinna starczyć

Opublikowano

Sprawdź Kolego jeszcze cenęw ASO. Co do klejenia to te plastiki nie bardzo się chcą kleić, niemniej spróbować można :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

koledzy a można prosić o nr z etki takiego zbiornika na dwie pompki ?? :hi:

Opublikowano

jak odpada nowy to szukaj po Allegro bądź spróbuj go skleić

Opublikowano

jak odpada nowy to szukaj po Allegro bądź spróbuj go skleić

kolego sprawdził byś datę a potem byś dawał komentarz, ja odgrzebałem temat bo potrzebuję nr z etki takiego zbiornika na dwie pompki do b5
Opublikowano

poszukaj na alegro wpisz 4,5l A4 i bedzie :gwizdanie: moze i akurat ktos numer napisze na aukcji :naughty:

Opublikowano

proszę aby ktoś zorientowany napisał mi (najlepiej na priv) jak wyjąć zbiornik , czy dużo jest z tym zabawy ?

Opublikowano

kolego z tego co wiem trzeba ściągnąć nadkole bo od strony komory silnika raczej go nie wyciągniesz

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

proszę aby ktoś zorientowany napisał mi (najlepiej na priv) jak wyjąć zbiornik , czy dużo jest z tym zabawy ?

Perfidny, masz trochę czasu to sobie podłubiesz :naughty:... Ja też gdzieś doczytałem, że trzeba od nadkola podejść...

Opublikowano

ściągasz lewe koło, nadkole (plastikowe) i odkręcasz dwie śruby od spodu i jedną w komorze silnika, odpinasz wszystkie przewody i wyciągasz do dołu. nic trudnego tylko wszystko poodpinaj żeby nic nie urwać.