Gość rob Opublikowano 7 Stycznia 2007 Opublikowano 7 Stycznia 2007 po hamowaniu aut okazało się, że mi i Maxowi brakuje do serii ponad 40 niutków, czy ktoś na forum wie, gdzie można szukać przyczyny ich braku :?: :027:
Gość rob Opublikowano 7 Stycznia 2007 Opublikowano 7 Stycznia 2007 tankuje na rafinerii, a tam dosyć często mają kontrolę :|
Gość zdeniu Opublikowano 7 Stycznia 2007 Opublikowano 7 Stycznia 2007 kontrolę :diabel: :619: wybacz nie moglem sie powstrzymać :564:
arek2642 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Jeżeli na VAGu jest wsio ok to pozostają takie rzeczy jak: - kiepskie paliwo, - zapleśniały KAT (jak jest dobrze zapchany potrafi zabrać nawet do 15 % mocy), - wykopcone świece, - przytkana pompa/filtr paliwa,
Gość rob Opublikowano 7 Stycznia 2007 Opublikowano 7 Stycznia 2007 kontrolę :diabel: :619: wybacz nie moglem sie powstrzymać :564: wiem, że chrzczą paliwo ale Max jest z Opola i ma ten sam problem :hmm:
poziek Opublikowano 7 Stycznia 2007 Opublikowano 7 Stycznia 2007 kat wywalić, świece wymien ić no nic trudnego
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 7 Stycznia 2007 Opublikowano 7 Stycznia 2007 a filtr powietrza i benzyny kiedy wymieniany był?
Gość rob Opublikowano 7 Stycznia 2007 Opublikowano 7 Stycznia 2007 na świecach przelatane 10000 km, filtry czyste, kata wywalę w tym tygodniu :diabelek:
bratpit Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 na świecach przelatane 10000 km, filtry czyste, kata wywalę w tym tygodniu :diabelek: a o kablach niepomyślałeś :diabel2: , a może auto juz niema takiej komprechy jaki masz przebieg na szafie :?:
Dexter Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 U mnie było podobnie pomogła wymiana świec i filtra paliwa :053:
Gość rob Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 jaki masz przebieg na szafie kto to wie :027: zrobię wydech i się zobaczy, tylko jest problem, po wywaleniu katów wstawienie rurek nie ma sensu, wydech wpada w rezonans a dźwięk przy tym jest, jakby się śruby tukły w wiaderku, jest możliwość w to miejsce wstwienia tłumika od A6 lub strumienic co Wy na to :?:
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 strumienica to zło, nie montuj. Było bardzo dużo o tym na forum. Co to tłumika od A6 to pierwsze słyszę. Najlepszym wyjściem byłoby kupienie nowego kata. To tak naprawdę jedyne słuszne wyjście wg mnie. Skoro silnik byl projektowany z układem wydechowym wyposażonym w katalizator to nie zmieniajmy tego.
bratpit Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 strumienica to zło, nie montuj. Było bardzo dużo o tym na forum. Co to tłumika od A6 to pierwsze słyszę. Najlepszym wyjściem byłoby kupienie nowego kata. To tak naprawdę jedyne słuszne wyjście wg mnie. Skoro silnik byl projektowany z układem wydechowym wyposażonym w katalizator to nie zmieniajmy tego. kaziu 2 katów z tego co pamiętam a to juz jakieś 1200 zetka :053:
Gość rob Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 kaziu 2 katów z tego co pamiętam a to juz jakieś 1200 zetka u tu mnie boli :devilred:
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 kaziu 2 katów z tego co pamiętam a to juz jakieś 1200 zetka no to chyba, że tak :053: ale są jeszcze jakieś uniwersalne, co nie? One, jak się nie mylę, są tańsze.
Gość Murzyn Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 rob, wywal tylko bebechy z katow...bedzie ok, zadnego rezonansu nie wycinaj calych mozna to zrobic bez rozcinania-> ten gosci z trzebini ma z tym doswiadczenie przypomnij mi jeszcze ile u Ciebie wyszlo, a ile ma byc w serii
Gość rob Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 właśnie dzisiaj byłem u niego, niedawno robił 2,8 tylko A6 i miusiał robić dwa razy, bo się gruchotało seria 193KM/280Nm, po programie 181,6KM/236Nm :diabelek: ale są jeszcze jakieś uniwersalne, co nie? One, jak się nie mylę, są tańsze to chyba żart, są tanie i nie warte tej ceny
bratpit Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 rob a może ty masz 24 zaworowca i 174 KM w serii [ Dodano: 08-01-2007, 18:35 ] kaziu 2 katów z tego co pamiętam a to juz jakieś 1200 zetka no to chyba, że tak :053: ale są jeszcze jakieś uniwersalne, co nie? One, jak się nie mylę, są tańsze. 600 zł to kosztuje dobry zamiennik , oryginał kosztuje fortune
pet3r Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 a co powiecie o tlumikach rozprezeniowych? ktos mi kiedys polecal takie cudo ale nic o tym nie wiem, podobno auto bardzo ladnie chodzi z tymi wynalazkami. tak w ogole to strumienica zeby dawala cokolwiek to musi byc zamontowana w odpowiedniej odleglosci od kolektora, musi miec swoje odpowiednie parametry, itp. jakis znany polski tuner napisal caly wyklad o strumienicach
Rekomendowane odpowiedzi