vp-tdi Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 witam ,mam problem w mojej 2 giej b5 . cały czas telepie karoserią czy jade 30/h czy jak jade 180/h czasami mniej czasami wiecej ,denerwujace to jest a nie wiem gdzie szukać przyczyny. co sprawdzone : koła proste ,probowane z tylu na przod i odwrotnie dalej to samo ,opony bez bicia ,wyważone,tarcze proste ,wachacze : 1 górny mam walniety na sworzniu . koncowki ori LMO bez luzów ,amory niby ok bo wygodnie sie jedzie ,chociaz tylnie troche sie bujają ,na tylniej belce do zrobienia guma prawa ale z tylu nic nie czuc ze telepie tylko z przodu a dokladniej z lewej strony. przeguby wewn i zewn ok ,bez luzów . polosie proste ,wymieniane na inne ,dalej to samo. ja stawiam ze cos nie tak jest ze skrzynia a dokladniej z tymi flanszami co kreca sie na tym polosie .albo cos ze sprzeglem ,nie wiem sam co to moze byc i mnie to denerwuje . a auto jezdzie prosto ,nie sciaga ,na kierownicy zero bicia,sztywna jest nawet jak mocno zachamuje. po za tym auto sprawne ,bez wypadkowe ,ori lakier ,zero rdzy szpachli ,progi podluznice podłoga jak nowa. takze dzwona nie mial. ---------- Post dopisany 18-04-2014 at 13:00 ---------- Poprzedni post napisany 17-04-2014 at 18:19 ---------- up ---------- Post dopisany at 17:23 ---------- Poprzedni post napisany at 13:00 ---------- up ---------- Post dopisany at 19:46 ---------- Poprzedni post napisany at 17:23 ---------- up
Arturoo Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 piasty wyczyść....miejsca osadzenia felg ..........może jest na nich jakiś minimalny nalot ?rdza ?
vp-tdi Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2014 chyba poduszki mam troche wywalone bo troche sie silnik buja ,moze to przez to ?
ŁukaszA4 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Ja mam poduchy do wymiany i najbardziej odczuwam gdy jadę ze stałą prędkością i dodaje gazu to czuć szarpnięcie oraz gdy zmieniam biegi, w zależności od dynamiki jazdy, ale nie mam czegoś takiego żeby trzęsło przy dużych prędkościach. A na innych oponach próbowałeś jazdy?:eusathink:Tak nagle się to objawiło?
vp-tdi Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2014 przed zima auto kupilem to tego nie czulem , ps to nie poduszki bo zalozylem dobre i dalej to samo . trzymam te auto bo malo pali zbiornik 1100km przy bardzo dynamicznej jezdzie bo jak by palil jak smok na szrota by poszedl
Grzesiek1985 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 sprawdz tez przeguby wewnetrzne
vp-tdi Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2014 plecionka ok, wydech przelot ok ---------- Post dopisany at 20:39 ---------- Poprzedni post napisany at 20:35 ---------- przeguby bez luzow ---------- Post dopisany at 20:51 ---------- Poprzedni post napisany at 20:39 ---------- gorszymi szrotami sie jezdzilo z wywalonymi kolami,oponami,przegubami z wylanymi amorami itp i nic takiego nie czulem.byc moze ten typ tak ma z wzgl ze jest miekki i czuc kazda dziure i nie rownosc. kumpel ma a6 c5 i u niego wygoda jak w golfie mk2 strasznie sztywny,u mnie jak jedzie to mieciutko.
Frimuś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Musiał bys sie przejechac innym 1Z
vp-tdi Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2014 mam paska b5 afn i tam czegos takiego niema a ten pasek to ulep .walony byl z lewej strony . a tu na bank zero wypadku itp .bo myslalem ze moze walony i prostowany i cos nie halo z buda czy moze krzywe ale wszystko ori. myslalem tez ze to sprawa mechaniczna ale pompe wtryski wszystko rozebrane do rosolu i sa jak nowe wiec to nie to. przeplywki ze 3 przekladalem,turbina w bdb stanie bez luzow jezdzi na 5w30 zero ubytkow .wiec mechanicznie jest na bank ok. moze przez ten wachacz lewy gorny takie cos robi bo na sworzniu jest luz albo amory wyjechane (niby te 65proc mialy miesiac temu na przegladzie). jutro kupie ten wachacz i wymienie i sie okaze
vp-tdi Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2014 ustepuje ---------- Post dopisany 23-04-2014 at 00:02 ---------- Poprzedni post napisany 22-04-2014 at 13:49 ---------- kola mialem troche skorodowane .dzis je wyszlifowalem i pomalowalem . wachacz jakis w ic kupilem za 30zl nowy ale nie zakladalem jeszcze jutro test i sie okaze. opony mu nowe jutro dodatkowo zaloze bo stare fakt sa naprawde stare dzis zauwazylem ze sa z 2003r choc wygladaja dobrze. ---------- Post dopisany at 00:03 ---------- Poprzedni post napisany at 00:02 ---------- kola mialem troche skorodowane .dzis je wyszlifowalem i pomalowalem . wachacz jakis w ic kupilem za 30zl nowy ale nie zakladalem jeszcze jutro test i sie okaze. opony mu nowe jutro dodatkowo zaloze bo stare fakt sa naprawde stare dzis zauwazylem ze sa z 2003r choc wygladaja dobrze.
ŁukaszA4 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 No właśnie, opony mogą mieć duże znaczenie, jeśli to by nie pomogło to kiedyś tu na forum przy podobnych objawach było winne... jarzmo... Ale ręki nie dam sobie uciąć, coś o tym było i takie mam skojarzenie
majkel_majki Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zamień koła na jakieś pewne z innego auta i wtedy się przejedź. Przerabiałem taki temat i zdążyłem w międzyczasie połowę układu jezdnego wymienić.
vp-tdi Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2014 hamulce mam bdb i jak puszcze na luz nic go nie hamuje to zaciski wykluczam. kola dzis sprawdzone jeszcze raz i jeszcze raz wywazone z nowymi oponami continental. na maszynie zero bicia .piasty wyczyszczone. troche mniej telepie ale dalej to samo. to zostaly amory mimo ze miekko sie jedzie stawiam ze sa wywalone.
majkel_majki Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Powtarzam, załóż inne na 100% pewne koła. Moje poprzednie felgi też dały się wyważyć, a 3 były krzywe, a 2 z tego pęknięte.
vp-tdi Opublikowano 2 Lipca 2014 Autor Opublikowano 2 Lipca 2014 jest poprawa w 1 oponie tylniej chyba najechajac na kraweznik zrobila sie mala bulba nie bylo tego widac dopiero jak po dotykalem. i zamienilem z zapasu i jest poprawa. wachacze gorne tez mi padly na gumach wiec to tez swoje moze robic. no nic bd dalej dzialal az bedzie jechac jak po szynach. ---------- Post dopisany 02-07-2014 at 13:14 ---------- Poprzedni post napisany 28-04-2014 at 07:56 ---------- przegub zewnetrzny byl rozwalony chociaz nie pukało ,wsadzilem ruvilee bo nie mieli lepszego na stanie i spokój i cisza ,wreszcie jezdzie jak po szynach
Rekomendowane odpowiedzi