jacod Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Witam, mam problem z wskazaniami na desce temperatury silnika. samochód był pod kompem i wskazówka z deski oraz temperatura dla komputera silnika jest ok tzn 90C ale problem jest z drugim obwodem dla deski. Mam podejrzenia ,że to może być coś nie tak z przewodem ponieważ czasami pokazuje dobrze a czasami nagle wskazówka opada do 5C. Moje pytanie, gdzie jest czujnik temperatury płynu chłodniczego? (proszę o opis dla laika tzn. podnoszę maskę i co dalej :-) )
Musashi Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 raczej uszkodzony czujnik podwojny G2/G62. niedawno zamieszczalem rysunek gdzie sie znajduje
Wąski Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 z tego co pamietam to na przewodzie gumowym koło filtra oleju ale tak jak kolega napisał troszkę
jacod Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2008 problem w tym że przeszukałem już całe formum i nie ma tam jaśnie opisanego miejsca. Są gdzie niegdzie schematy z nazewnictwem znanym jedynie osobą wtajemniczonym lecz ,że tak powiem dla zwykłego użytkownika wiele nie mówiące. Dlatego jeśli ktoś ma zdjęcie takiego silnika to było by to najlepsze lub dokładny opis.
PAWEL69 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 moze to pomoze www.vagcat.com ewentualnie to
bartlo79 Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 olego czy w awxie jest gdzie indziej en czujnik o za cholere nie moge go znalezc
storm37 Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 w awx-ie jest za silnikiem od strony kabiny na wysokosci glowicy zerknij z lewej strony powinien byc widoczny, tak jak kolega Musashi napisal jest to czujnik podwojny G2/G62
spanky Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 olego czy w awxie jest gdzie indziej en czujnik o za cholere nie moge go znalezc http://www.a4-klub.pl/smf/ajm_awx_avf_avb_lokalizacja_czujnikow_oraz_elementow_wykonawczych-t45015.0.html
PAWEL69 Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 olego czy w awxie jest gdzie indziej en czujnik o za cholere nie moge go znalezc http://www.a4-klub.pl/smf/ajm_awx_avf_avb_lokalizacja_czujnikow_oraz_elementow_wykonawczych-t45015.0.html czyli opcja ............szukaj.......... tak wiele razy było... pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi