franciszek Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Witam mam pytanie czy przy wymianie egr normalną rzeczą jest ze czyścimy kolektor plus nowa oryginalna uszczelka ale mój macher chce zdjąc pokrywe zaworów i cos tam tez wyczyscic z tego co wiem tam chyba raczej nic się nie czysci odma odpada nie da rady jej wyczyscic tym bardziej ze przeczytałem gdzies na forum ze ta cala odma to jedynie proste odprowadzenie gazów ze skrzyni korbowej i tam nie ma się co zepsuc zapchać jedynie wymiana na nową pokrywe zaworow jesli się myle to mnie uświadomcie może o czyms nie wiem albo pisze bzdury tym bardziej ze pod pokrywa mam sucho nigdzie nie cieknie olej i nie chciałbym tego ruszac. Pozdrawiam
lucabianco Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 W sumie warto wyczyścić, od razu też można rure od intercoolera trochę pomyć bo ile tam syfu się potrafi zgromadzić to komedia
franciszek Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2014 W sumie warto wyczyścić, od razu też można rure od intercoolera trochę pomyć bo ile tam syfu się potrafi zgromadzić to komedia Ok to ta rura tez będzie do czyszczenia.Tylko po kiego grzyba sciągac ta pokrywe:decayed:
POWER-KRIS Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Żeby zobaczyć czy broki nie wypadły, ewentualnie podociskac wtyczki/styki PD i sprawdzić stan ogólny wałek itp.
elmer80 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Lepiej tam nie zaglądaj... Ma być czyszczenie A skończy się na wymianie góry silnika... O EGR masz przyklejony wątek, tak samo o wymianie wałka :-)
franciszek Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2014 W sumie warto wyczyścić, od razu też można rure od intercoolera trochę pomyć bo ile tam syfu się potrafi zgromadzić to komedia Egr zmieniony co prawda stary nie wyglądal zle dolot wyczyszczony w rurach macher powiedział ze było elegancko myslalem ze będzie tragedia Panowie a czy zmiana pokrywy zaworow na nowa cos da chodzi mi o odme żeby opary i mgła olejowa z odmy nie trafiała do układu dolotowego macher mowi zebym sobie dal spokoj tym bardziej ze nie było tam syfu jak mu pokazałem ze ta rura z odmy z polaczeniu z turbo jest tam trochę nalotu skwitował ze szukam problemu sorry jeśli pisze bzdury to mnie poprawcie nie znam się na tym.
franciszek Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Dobrze mówi a resztę masz wyżej Podziękował
Rekomendowane odpowiedzi