Slawek Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) Kupiłem moją A4 12.03.2012 r. od znajomego który przywiózł mi z Niemiec. Jest z roku 2001, długo szukałem konkretnego auta, wciąż były po jakiś wydarzeniach, a najwięcej z kręconymi licznikami. Chciałem nowszy rocznik z lepszym wyposażeniem, ale trafił się ten golasek (wtedy). Po wyciągnięciu historii z ASO oraz konkretnym sprawdzeniu okazał się godny zakupu. Trzeba było brać co jest i zapłacić jak za młodszego. Silnik 1.9 TDI PD AWX bardzo zdrowy, nie bierze oleju, póki co moc seryjna. Kolor czarna perła LZ9W. Pełny rozrząd, napinacze, paski oraz filtry, olej wymienione po zakupie, oraz wiadomo następnie za rok filtry i olej itd. Nowe sprzęgiełko klimy. Wymienione nowe klocki hamulcowe przód w 2012 i tył w 2013.Przejdźmy do konkretów. Wyposażenie seryjne (zastane):- Nagłośnienie Audi Sound System z Concert II- Podgrzewane fotele – naleśniki- Kanapa składana z rękawem na narty- Skórzana kierownica, mieszek zmiany biegów i rączka hamulca ręcznego- podgrzewane sikawki spryskiwacza- podgrzewane lusterka- deska i wnętrze soul- 2x szyby el.- zestaw z uchwytem na telefon 6230i- zawieszenie 1BA- felgi 15” biedronki- reflektory halogenowe H7- ori welurowe wycieraczki- zestaw naprawczy koła z kompresorem- 6 poduszek pow.- czerwone lampki w drzwiach- brak przedniego podłokietnika, pełnego FISu- zastany akumulator 74 Ah (w Listopadzie 2013 wymiana na 80 Ah)- elektroniczny odstraszacz zwierząt (kun itp.)- ramiona i wycieraczki areo (wymienione w ASO)Zdjęcia z zakupu 11.03.2012 r.Moje wyrezane doposażenie: 2012Marzec:- Pełny FIS bez czujnika spryskówKwiecień- koła na lato z felgami 17” RC Desing- podłokietnik przedni –podświetlanyMaj- podświetlenie kratek nawiewów- podświetlenie kubka i przygotowany przewód pod wizytownik- diody w lampce ambinenteCzerwiec- podświetlenie ori LED tablicy rejestracyjnejWrzesień- tempomatPaździernik- kierownica multifunkcyjna B6 2013- zbieranie gratów pod el. szyby i boseCzerwiec- 4 boczki pod el. szyby z blendami BOSE- oświetlenie w boczkach czerwone i białe lampki- podświetlane klamki- MK full - AJ- zainstalowane 4 el. szyby- zainstalowany na ori wiązce pełny zestaw BOSE ze srebrnym wzmakiemLipiec- zainstalowany moduł Bluetooth – low “D”- lodówka w schowkuSierpień- HiD 4300 kWrzesień- FIS kolorPaździernik- zbieranie gratów pod RNS-E- LEDy w lampki pod drzwi- nowy akumulator 80AhListopad- kosz 2din i panel klimy 2 din (AD od 16°C)- RNS-EGrudzień- zainstalowany zestaw multimedialny od wosza + tuner wiwa- moduł Bluetooth – high „F” 2014Styczeń- antena TV Cabletech do tuneraLuty- podświetlona tylna popielniczka- podgrzewane spryskiwacze mgiełkoweMaj- oświetlenie przestrzeni nóg Lipiec- super jasne lampki LED pod drzwi oraz w oświetlenie przestrzeni nóg Sierpień- nowa szyba przednia Wrzesień- wycieraczki Valeo- sprężyny Eibach -3 cm Październik- dodatkowa osłona - mała pod maską Listopad- fotele S-line B6 podgrzewane, el. lędźwia, półskóra z materiałem razem z wysuwanymi schowkami, siatki, McDonald i AirBag w tylnej kanapie (poduchy do podłączenia w innym terminie) 2015 Czerwiec - listwy wnętrza Q88 - tunel bez uchwytu na telefon - panel MENU w tunelu - dodatkowe gniazdo zapalniczki z tyłu tunelu Sierpień - wreszcie ori podświetlany wizytownik 2016 Marzec - kierownica z Q5 trójramienna z MF W realizacji (jak będę miał czas): - dokładki w kolor - podłączenie AirBag w tylnej kanapie - czujnik zapięcia pasów - druga -duża osłona komory silnika - czujnik spryskówPlany:Przeważnie dużo nie planuje, większość jak się trafi coś fajnego – biorę i montuję. Ale może jakieś 19 cali by się przydało Jakieś zdjęcia, auto na większości brudne, ale lepsze może uda mi się kiedyś zrobić. Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez Slawek
devey Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Trochę wysoko, ale nie jest źle. Widziałem już większe kozy Dokładki w kolor, ew jakieś body s line tudzież S4 i będzie git malina
Slawek Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Dzięki za miłe opinie:hi: Człowiek chciałby wiele jeszcze zrobić ale przynajmniej rozsądek czasem hamuje Ale znając siebie, ciężko będzie zaprzestać kolejnych delikatnych modów
MARCIN607 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Dobra fura. Jedziesz z tematami dalej-na glebę SUKĘ
Slawek Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Dobra fura. Jedziesz z tematami dalej-na glebę SUKĘ Mam nadzieję że mi się to uda
Gość harry19-19 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 No i w końcu , autko piękne zawsze ją widzę na parkingu , jak zawsze umyta i pachnie w środku nowością , a co gratów do przodu
Animal Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Czarny sedan to jest to! Ale widzę, że masz 2001 rok tak jak ja ale z kolor FIS-em Dlaczego ja myślałem, że do naszego rocznika nie da się tego ogarnąć tylko do nowszych? Z jakim symbolem masz te zegary?
Slawek Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2014 No dzięki wam harry19-19 gdzie tam zawsze umyte, choć nie lubię jak jest brudne:decayed: to i tak wtedy jak jechałem zdjęcia zrobić złapał mnie deszcz i po frytkach było, trochę widać ale nawet mało Animal0911 licznik ma końcówkę 930 G (właściwie ten ma Gx) rarytas w mierze europejskiej Tu masz rozpiskę liczników http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/rodzaje-lista-licznikow-monochromatyczne-kolorowe-wersja-europejska-279215/
Gość harry19-19 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 widziałem autko na żywo robi wrażenie , a fele nowe mniam mniam
nitroo Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 No w końcu! Mówiłem Ci już, że fajną tą felgę masz Graty A powiedz mi, jak zakładałeś MF, to całą kierownicę zmieniałeś, czy tylko poduchę z przyciskami wsadziłeś?
kkam Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 ładny czarnuch:wink:, prawie brat bliźniak mojego z dnia zakupu
Slawek Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Opublikowano 6 Maja 2014 nitroo co do MF, miałem zamiar zmienić tylko poduchę i włożyć moduł trapez, ale kupiłem całość z kierownicą, więc wymieniłem całość ---------- Post dopisany 06-05-2014 at 23:33 ---------- Poprzedni post napisany 30-04-2014 at 17:09 ---------- No i prawie dopiąłem pakiet światło (bo słoneczników na razie nie mam w planie) - oświetlenie przestrzeni nóg wg. ori przepisu - od dziś na pokładzie
Slawek Opublikowano 9 Września 2014 Autor Opublikowano 9 Września 2014 (edytowane) Niedawno była taka sytuacja... woziłem młodych. Kolejni mnie kurde chcą Ja bym tam wolał coś nowszego do ślubu Druga sytuacja to taka: Super mocne lampki LED zamiast oryginalnych pod drzwi lub nogi, muszę zrobić zdjęcie jak świecą bo jest normalnie jasność jak w dzień. Rozebrałem bo byłem ciekawy co w środku Trzecia sytuacja - czeka na montaż! Aaa i zapomniałem - mam nową szybę przednią, och jaka przejrzysta i wycieraczki też mam nowe Edytowane 9 Września 2014 przez Slawek
tomekhxc Opublikowano 10 Września 2014 Opublikowano 10 Września 2014 noooooo w koncu pojdzie troche nizej
Rekomendowane odpowiedzi