Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

a4 b7 2.0 TDI - 140KM a 2.0 TDI - 170KM spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem bliski zakupu a4 i do wyboru mam opcje 2.0 TDI 140KM oraz 2.0 TDI 170KM. Robie dosc sporo kilometrow i zalezy mi na mozliwe najmniejszym spalaniu. Dodam, ze silnik 140KM mialbym w planie po taniosci chipowac do 160KM (u kolegi taki zabieg poskutkowal nie tylko zwiekszeniem mocy ale rowniez mniejszym spalaniem o ok. 1litr/100km). Jezeli ktos bylby w stanie sie wypowiedziec na ten temat bylbym wdzieczny.

Opublikowano

Jak chcesz jeździć tanio i bezawaryjnie to kup 1,9tdi 115KM i zrób program :decayed:

Opublikowano
  • Autor

jest to rozwiazanie;) ale nastawilem sie na 140-170KM pod noga:)

Opublikowano

W mocniejszej opcji 170 KM czyli w BRD ,musisz się liczyć ze spalaniem średnia w granicach 8 /8,5 l a nawet czasami 9 l /100 (średnia).jak jeździsz, jaka trasa....ect. Co do 140-ki to poczekaj jak się koledzy wypowiedzą, jak chcesz mieć pod noga kolego to...albo ...albo.:decayed:

Opublikowano

Właśnie naprowadziłem kolegę na spalanie 140 ki ,tylko dłubniętej na 165 (i w Quattro):decayed:

Opublikowano

Powiem ci Piotr, że spalanie wyszło ci, jak w starej poczciwej :grin: 115 KM.

Opublikowano

Jak ktos robi chipa to nie dla oszczednosci na paliwie. Aby auto mialo moc musi zwiekszyc i wydluzyc czas wtrysku paliwa i do tego turbo podciagnac do gory aby zgadzal sie stosunek paliwa z powietrzem. Wiec ja tu oszczednosci nie widze.sam po sobie wiem bo 2 auta mialem zawirusowane i spalanie bylo to samo co seria a noga czesto ciezka byla wiec czasem wiecej to wychodzilo.

Majac 170tke brd spalanie mam 8l. Malo jezdze po miescie glownie wyjazdowka z miasta do pracy miesiecznie okolo 1500km.

Dlatego jak masz byc oszczedny bierz 140tke jak tak bardzo ci zalezy na 2u litrówce.tam niektorzy maja spalania od okolo 6L-7L/100km.oczywiscie to zalezy tez od wielu okolicznosci....

Opublikowano

Ależ nie sugeruj się zdjęciami na początku, to weckendowa fanaberia :decayed:

Rzeczywistość jest na zdjęciach ździebko dalej :naughty::whistling:

Opublikowano

Wcale sie tym nie sugeruje mam kilku znajomych ktorzy chwala sobie te silniki jesli chodzi o spalanie.jeden z nich to kolega z pracy.owszem to tez zalezy od stylu jazdy...wiem sam po sobie jak kupilem brd bylem sklony sprzedac to po 2uch miesiacach 10-11,5L okazalo sie ze mulenie silnika nie ma sensu tak samo patrzenie na spalanie chwilowe...

Opublikowano

AFN,.. mało pali lata przyjemnie program na ok 140 koni a spalanie dalej ok 6 ;) tyle

Opublikowano

Ja mam 2.0 170tke i jak jade trase (niemcy polska) ok 1000km srednio 140 na tempomacie to wychodzi okolo 6L!

miasto okolo 7L.

Opublikowano

mam już trzecią 2u litrówkę dwie 140-stki a teraz 170-tkę brd w Q spalanie w 170 mam o 1 do 2l większę ale napęd Q więc nie jest tak źle

w 140-stkach cykl mieszany 5,5l - 6,5l na 100km a w 170-ce 6,5 -8,5l na 100km

oczywiście spalą więcej :whistling:

Opublikowano

jezdzę ostatnio 2.0 BRE 140 wtryski BOSCH a wcześniej miałem passata 2.0 BMR czyli 170 KM wtryski SIEMENS - sprzedałem w 12.2012r.

170 KM nie polecam bo odmawia posługi - tzn widzi zwarcie na wtrysku i laweta ( szwagier w 2012r. chciał dwoma autami jechać na KRYM ale odmówiłem )

właśnie ze względu na wtryski SIEMENSA, Passat spalał mi średnio 7L ON max w mrozy 8L lub upały, BMR to samo co BRD :facepalm:

Obecnie mam 140 KM 16V BRE na sterowaniu BOSCH i bez DPF - śmiało można zmienić turbo na większe i program do 200KM;

spalanie mam obecnie :kwasny: 7 przy oszczędnej jeżdzie ale koła 17/235/45 i pewnie w tym problem

Opublikowano

170 km brd, fwd, opony 225 - spalanie średnie ok. 6,5 - 7,0... oczywiście można jechać oszczędnie - ostatnio jechałem bardzo delikatnie i na trasie ok 85 km średnie miałem 4,7L/100 :decayed: tylko bądźmy szczerzy jeszcze trochę i na rowerach by mnie brali :facepalm:

i nie zapominajmy że nasze cudowne 2.0 tdi muszą mieć dobrej jakości paliwo, więc tu też nie można oszczędzać i lepiej lać typ premium. szerokim łukiem omijać orleny i bliskie oraz małe stacje. Najlepsze paliwo (wg. mnie) BP, Lotos....

Opublikowano

Akurat na temat paliw mam zgoła odmienne zdanie, ale to temat rzeka i nie na ten wątek dyskusja :decayed:

Opublikowano

piotrsob1 popieram twoje zdanie a zwłaszcza gdy mamy filtr DPF - FAP jak kto woli przy 2.0TDI 170KM bo pojawia się wyższa temperatura spalin i komp. tnie osiągi co daje odwrotny efekt do oczekiwanego, lać standard i do przodu - na ORLENIE tankuję od 8lat przelot 200 tys. bez problemu

Opublikowano

Dokładnie , zwykły ON, byle miał rodowód którejś z rafinerii, a nie jakiejś manufaktury do odbarwiania opału :decayed:

Opublikowano

Wawa w korkach 170 brd w quattro 9 l. Dal porównania poprzednie auto Passat 130 Avf spalał taka samą ilość. :)

Pozdr

Opublikowano
Ja mam 2.0 170tke i jak jade trase (niemcy polska) ok 1000km srednio 140 na tempomacie to wychodzi okolo 6L!

miasto okolo 7L.

7 l w mieście w BRD :facepalm: to chyba jak jedziesz z górki i od brzózki wyłączasz silnik :grin:

---------- Post dopisany at 13:26 ---------- Poprzedni post napisany at 13:21 ----------

jezdzę ostatnio 2.0 BRE 140 wtryski BOSCH a wcześniej miałem passata 2.0 BMR czyli 170 KM wtryski SIEMENS - sprzedałem w 12.2012r.

170 KM nie polecam bo odmawia posługi - tzn widzi zwarcie na wtrysku i laweta ( szwagier w 2012r. chciał dwoma autami jechać na KRYM ale odmówiłem )

właśnie ze względu na wtryski SIEMENSA, Passat spalał mi średnio 7L ON max w mrozy 8L lub upały, BMR to samo co BRD

a słyszałeś o takim czymś jak akcja serwisowa?? :facepalm: