Grz3lo Opublikowano 5 Maja 2014 Opublikowano 5 Maja 2014 Witam! muszę wymienić skrzynię biegów.. nie jest to takie proste ponieważ nie za bardzo mogę znaleźć taką samą jak ta, która sie zepsuła.. patrząc na jakieś kody itp. widzę na skrzyni DVS 181... znalazłem w necie do kupienia skrzynię DVS ale 121... i nie mam zielonego pojęcia czy taka, czy jakaś inna nadaje się do mojej audiany.. a4 b5 1.9 tdi 1996r. 66kW 99kM. nie znam kodu silnika..chyba muszę zajrzeć do wnęki zapasu albo pod siedzisko kanapy(tyle wyczytałem na forach) i co dalej.. próbowałem szukać specyfikacji części zamiennych po VIN ale tewszystkie darmowe dekodery..ahh szkoda gadać. Pomoże ktoś? z góry dziękuję ! Pozdrawiam!
vp-tdi Opublikowano 6 Maja 2014 Opublikowano 6 Maja 2014 dvs,dhl.cpc mozesz wkladać do 1z/ahu oba była dobra ,na reszte znaków nie patrz
OLIVER Opublikowano 6 Maja 2014 Opublikowano 6 Maja 2014 tu sobie zerknij i będziesz wiedział co i jak..... Getriebekennbuchstaben
simsonek Opublikowano 11 Maja 2014 Opublikowano 11 Maja 2014 Jezeli wstawisz skrzynie z lifta to bedziesz musiał tez chyba wybierak zmienic
Cygnus Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 Jeżeli jeszcze nie wybrałeś skrzyni, zainteresuj się może długą. O ile robisz trasy. Mój kolega w golfie V wymieniał silnik, i przy okazji skrzynię. Jest zadowolony. 2 tys. RPM na 5 biegu i jedzie prawie 130.
vp-tdi Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 skrzynia w mk5 jest inna i to tego ułozona jak w mk4 i ma inne przełozenia jak w audi. wogóle to inna bajka
Alfi Opublikowano 2 Listopada 2014 Opublikowano 2 Listopada 2014 Podaj swój e-mail to podesle ci plik ze skrzynaimi, swoja tak szukałem. Poszukaj swoja skrzynię i przełożenia, wtedy poszukaj odpowiednią. Piąty bieg może mieć inne przełożenie.
Rekomendowane odpowiedzi