Opublikowano 10 Maja 201412 l Witam auto mam od 1,5 roku i walczę cały czas z obrotami.Na postoju gdy przygazuję bardzo powowoli opadają.Podczas jazdy potrafią się zawiesić albo wzrastać i opadać.Przedstawiam filmik,auto przy wrzuconym biegu jałowym https://www.youtube.com/watch?v=H8X36mgvhfw
Opublikowano 10 Maja 201412 l Autor Myślisz że to przepustnica,mógłby TPS paść.Czasami jest normalnie a czasami mu odbija.
Opublikowano 11 Maja 201412 l Autor W tym silniku jest niezbędny Vag do adaptacji czy wystarczy z kluczyka?
Opublikowano 11 Maja 201412 l Z kluczyka to chyba raczej słabo... W starym Polo pamiętam miałem trochę podobne numery z obrotami to tam adaptację robiłem na 98 kanale, ale przepustnica była już walnięta, więc na długo to nie pomagało.
Opublikowano 11 Maja 201412 l Poczytaj temat adaptacja przepustnicy. Jest tam opisane co i jak robić.
Opublikowano 11 Maja 201412 l a zawór odpowietrzania zbiornika działa dobrze? nie syczy z pod korka wlewu paliwa?
Opublikowano 13 Maja 201412 l Autor Adaptacja zrobiona pisze A.D.P Ok.Czy takie cuda może powodować lambda.Kupiłem oryginał Boscha i wyskakuje cały czas błąd po wykasowaniu i brzmi on tak 00635 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating: Before CAT 28-00 - Short to B+
Opublikowano 13 Maja 201412 l AEB ma ubogi komputer...Sam miałem problemy z obrotami. Sonda i przepływka mogą być powodem, sprawdź nieszczelności. Najlepiej posprawdzać wszystk, nieszczelnosci, odłączyk aku na 15min zrobić adaptacje i wtedy patrzeć na vaga:)
Opublikowano 13 Maja 201412 l Autor Danny niewiem czy dobrą sondę kupiłem ale niby facet mi dobrał z numerem 0258003740.Co się okazało doczytałem że moje ECU jest na 5 wtyczek i ta sonda jest chyba za nowa dla niego.Coś mi sie wydaje,że sonda jest do nowszego 1.8t chociaż ma taką samą wtykę.
Opublikowano 13 Maja 201412 l Hmmm możliwe:D sprawdz...ale wydaje mi sie, że sonda nie powinna tak robić z obrotami
Opublikowano 15 Maja 201412 l Zachowuje się tak jakby przepustnica miała wytarte ścieżki w potencjometrze.