adamooldzz Opublikowano 12 Maja 2014 Opublikowano 12 Maja 2014 Zauważyłem że ostatnio moja audiczka znakuje teren olejem zostawia kropki po stronie kolektora ssącego ;/ w sobotę zdejmę kolektor i zobaczę co i jak, lecz chciałbym zebrać informację co mogło nawalić że puszcza olej? ewentualnie jakie części zakupić?
ja74687 Opublikowano 12 Maja 2014 Opublikowano 12 Maja 2014 może i przez odmę puszczać, albo oring pod chłodniczką i może na jedną stronę olej dmucha. Musisz wyczyścić i zobaczyć gdzie dokładnie leci Może i misa z jednej strony kapać więc sporo rzeczy może olej puszczać
soulmaster3m Opublikowano 12 Maja 2014 Opublikowano 12 Maja 2014 Rurka odmy ma taki kształt, że ma 4 potencjalne miejsca gdzie pęka. Moja pękła w dwóch z nich. Wymiana i już nie cieknie. pomiędzy czarną i czerwoną strzałką powinny być jeszcze dwie na zgięciach. Tam też pęka.
ADHDmfe Opublikowano 13 Maja 2014 Opublikowano 13 Maja 2014 jak koledzy wyżej, najlepiej zdjąć kolektor (uważaj żeby maras nie naleciał do kanałów dolotowych, zdmuchnij pył itd z podstawy kolektora zanim ściągniesz) i powinieneś zobaczyć co świeżo leje ;p, stawiam na odme, jednak po wymianie (czegokolwiek) umył bym silnik dla sprawdzenia.
soulmaster3m Opublikowano 13 Maja 2014 Opublikowano 13 Maja 2014 Aaa, na allegro masz zamienniki np. firmy Torpen, ale ori z zapasów magazynowych były wystawione za połowę ceny. Może jeszcze są.
Rekomendowane odpowiedzi