DominBo Opublikowano 13 Maja 2014 Opublikowano 13 Maja 2014 Witam wszystkich, Mam duży problem... Ostatnio zauważyłem mokrą podsufitkę przy daszkach przeciwsłonecznych od strony kierowcy. Kompletnie zgłupiałem ponieważ nie mogę namierzyć przyczyny... Na początku myślałem, że jest przeciek od strony anteny dachowej ale po ostatnim deszczu szybko rozebrałem i było sucho. Sprawdziłem powierzchownie przednią szybę i również nic... Czy ktoś może spotkał się z takim zjawiskiem? Może cieknie przez relingi dachowe? Proszę o pomoc!!! Przesyłam również zdjęcia...
DominBo Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Opublikowano 13 Maja 2014 Nie mam szyberdachu. Podsufitkę wypinałem tylko od strony bagażnika na wysokości tylnej lampki/anteny i nic sucho...
Fido Opublikowano 13 Maja 2014 Opublikowano 13 Maja 2014 Hmmm, wygląda na to, że przednia szyba nieszczelna.
Danny Opublikowano 13 Maja 2014 Opublikowano 13 Maja 2014 Przednia szyba, najlepiej wyciąć i wkleić na nowo podklejanie na mało sie zdaje
Sliwka Opublikowano 13 Maja 2014 Opublikowano 13 Maja 2014 jak masz czas to zrzucaj sufit i lej z wiadra po dachu, bedziesz widzial jak na dloni. Ale ja tez bym strzelal ze to przednia szyba zle sklejona
OLI_B5 Opublikowano 13 Maja 2014 Opublikowano 13 Maja 2014 jak masz czas to zrzucaj sufit i lej z wiadra po dachu, bedziesz widzial jak na dloni. Ale ja tez bym strzelal ze to przednia szyba zle sklejona Z wiadra może być słabo , najlepiej na myjke podjechać i pod ciśnieniem prysnąc
DominBo Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Opublikowano 15 Maja 2014 Słaby pomysł ze zrzuceniem całej podsufitki ponieważ nigdy tego nie robiłem i obawiam się, że coś pourywam... Hhhmmm jakie mniej więcej koszta ponownego wklejenia szyby? A może gdzieś przy relingach?
jacek70 Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 Sprawa wydaje się jasna cieknie uszczelka szyby. ---------- Post dopisany at 15:00 ---------- Poprzedni post napisany at 14:48 -----
Sliwka Opublikowano 16 Maja 2014 Opublikowano 16 Maja 2014 uszczelka moze sobie ciec, ona tam jest tylko ozdobnie. jak cieknie przez szybe to jest ona do ponownego wklejenia
michalm320 Opublikowano 16 Maja 2014 Opublikowano 16 Maja 2014 Albo gdzieś przegniło albo uszczelka. Przez szybę raczej woda nie przesiąka.
Karolek1992 Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 Ja dzis wsiadam i zauważyłem podobny problem u siebie. Lewy srodkowy slupek pomiedzy drzwiami kierowcy a pasażera robi się mokra plama na podsufitce i idzie w dol po slupku tak jak mocowanie i regulacja pasów bezpieczeństwa. Miał ktoś podobny problem?
Paweltom Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Odkopuje temat dziś po wizycie na myjni bezdotykowej zauważyłem kilka kropel wody przy galce zmiany biegów pierwsza myśl pewnie szyba była nie domknieta niestety trop był zły więc zacząłem dociekać skąd ta woda i znalazłem mianowicie podsufitka jest mokra na wysokości podszybia przy osłonach przeciw słonecznych czy ktoś miał podobny problem i ewentualnie jak sobie poradzić wycinać i wklejac szybę na nowo?
Jędrusfrycia1020 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Witam ja mam problem z przodu po prawej stronie leje mi się woda pod kokpitem na słupku gdzie są przykręcone drzwi czy to morze być przyczyna ze źle wklejona szyba ma ktoś coś podobnego ?????
Rekomendowane odpowiedzi