bubbba Opublikowano 14 Maja 2014 Opublikowano 14 Maja 2014 Witam Potrzebuje kupić moduł komfortu do A4 B6 z 2001. Mam możliwość kupić w dobrej cenie moduł od sprzedawcy, który handluje też różnymi częściami z angielskich wersji. Moduł ma numer katalogowy taki jaki potrzebuję. Czy gdyby okazało się, że moduł pochodzi z rozbiórki "anglika", to będzie on pasował do "normalnej" wersji ???
jacek70 Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 Skoro ma ten sam numer katalogowy to jest taki sam, czyli będzie pasować.
bubbba Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Opublikowano 15 Maja 2014 Skoro ma ten sam numer katalogowy to jest taki sam, czyli będzie pasować. Na logikę tak by wyglądało, ale jak wiadomo niezbadane są myśli konstruktorów więc wolałem się zapytać, może ktoś ma jakieś doświadczenie w tej kwestii
dracus6662 Opublikowano 15 Maja 2014 Opublikowano 15 Maja 2014 na pierwsze co rzuca sie w oczy to chyba trzeba by przeprogramować ale powinno hulać a co dorzucasz do auta:naughty:
bubbba Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Opublikowano 16 Maja 2014 na pierwsze co rzuca sie w oczy to chyba trzeba by przeprogramować ale powinno hulać a co dorzucasz do auta:naughty: Nic nie dorzucam, po prostu pojawił się problem z otwieraniem centralnego za pomocą pilota. Muszę kilkakrotnie naciskać na przycisk pilota aby za którym razem załapało i otworzyło centralny. Potem przez jeden dzień jest o.k. otwiera za każdym razem, po czym na drugi dzień znowu centralny nie reaguje. Adaptacja i programowanie vagiem nic nie daje, więc pomyślałem że pozostaje wymiana modułu komfortu. A co oprócz zaprogramowania pilotów w nowym module trzeba jeszcze zaprogramować ?
Golem1 Opublikowano 16 Maja 2014 Opublikowano 16 Maja 2014 A co oprócz zaprogramowania pilotów w nowym module trzeba jeszcze zaprogramować ? Przepisz sobie kodowanie ze starego modułu i takie wpisz w nowym i wszystko bedzie ci działało jak miałeś wczesniej, no i oczywiscie piloty bedziesz musiał przypisac do modułu.
Rekomendowane odpowiedzi