Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Buchnęło dymem i zgasła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, dziś miałem przygodę z moją B5, mianowicie jechałem od kumpla, przekręciłem ją do ok 4 tyś, i nagle buchnęło czarnym dymem z wydechu, silnik zaczął pracować bardzo nierówno po czym zgasł. Po próbie odpalenia silnik odpalił ale pracował bardzo nierówno i po ok 10 sekundach zdechł. Kolejna próba odpalenia i już wszystko było w porządku, silnik chodzi jak trzeba. Przy domu przegazowałem do prawie 5 tyś. i wszystko ok. W czym może problem ?:kwasny:

Opublikowano

pompa do sprawdzenia jak i wtryski

Opublikowano
  • Autor

Pod jakim względem do sprawdzenia ? :wink:

Opublikowano

Zawiesily sie popychacze pewnie silnik nie byl do konca rozgrzany

Opublikowano
  • Autor

Tak jak piszesz, silnik nie był do końca rozgrzany :facepalm: Więc to żadna usterka tylko po prostu normalna rzecz przy nierozgrzanym silniku ?

Opublikowano

Też mi się tak kiedyś przytrafiło po przygazowaniu. Ale od tamtego czasu ok (około rok). Już nie gazuję na zimnym :D

Opublikowano

Tak jak piszesz, silnik nie był do końca rozgrzany :facepalm: Więc to żadna usterka tylko po prostu normalna rzecz przy nierozgrzanym silniku ?

jest za wysokie cisnienie oleju i dlatego tak sie zawiesza ,do sprawdzenia pompa oleju lub głowica ( temat na forum znajdziesz )

Opublikowano

na zimnym kręc go dalej powyżej 4000obr i gazuj na postoju...

Opublikowano
na zimnym kręc go dalej powyżej 4000obr i gazuj na postoju...

oczywiscie koledze chodzilo o to zebys tak nie robil jak nie chcesz naprawiac :decayed:

Opublikowano

On nie powinien jeździć dieslem...

Opublikowano

ja bym powiedział że diesle z pewnym przebiegiem juz są i częsci swoją żywotnośc mają :wink: miałem to samo na niedogrzanym silniku ;p ok (60 st) poprostu poprawcie mnie jeśli mam złe nazwenictwo hydroregulatory czy tam popychacze :doh: nie domkneły zaworów.. z przyczyn zurzycia spręzyn w głowicy :whistling: takie moje zdanie

Opublikowano

Podłączyć do kompa i sprawdzić błędy oraz parametry LIVE DATA silnika co tu dumać. :facepalm:

Opublikowano

LIVE DATA sprecyzuj

Opublikowano
Podłączyć do kompa i sprawdzić błędy oraz parametry LIVE DATA silnika co tu dumać. :facepalm:

to nie renault ,tu sie vaga podlacza i logi sprawdza ,ale komputery wszystkiego nie pokazują ,czasem trzeba podlaczyć urzadzenie mechaniczne

Opublikowano

Co tu dumać, logi - logami a sprawdzenie podczas jazdy na bieżąco (live data) swoją drogą, Jak kumasz to wyczytasz i oscyloskopem a nie tylko walić logi i z książką na kolanach sprawdzać co nawaliło.:grin:

Opublikowano
Co tu dumać, logi - logami a sprawdzenie podczas jazdy na bieżąco (live data) swoją drogą, Jak kumasz to wyczytasz i oscyloskopem a nie tylko walić logi i z książką na kolanach sprawdzać co nawaliło.:grin:

Życie trzeba sobie ułatwiać, nie utrudniać :) Ja poproszę jakiś wideo toturial do tego oscyloskopu

Opublikowano

Nosz kur... logi są statyczne i dynamiczne (czyt. podczas jazdy).

Opublikowano
  • Autor
On nie powinien jeździć dieslem...

To była sytuacja alarmowa i to dosłownie, jestem członkiem OSP więc jeśli jest alarm to szybko do auta i pełna piz*a :decayed::decayed:

Teraz już staram się tak nie jeździć /jak alarm jest to rower :grin: / i jest wszystko w porządku :decayed:

Opublikowano

No kolego, żarcik taki, ale gdzieś 10 przykazań jazdy dieslem było :) Niech się sprawuje maszyna :)