Labiel Opublikowano 23 Maja 2014 Opublikowano 23 Maja 2014 Witam. Pacjent to B5 95r po swapie na APU z 2000r, wleciały między innymi kompletne przednie i tylne heble od tego samego dawcy co silnik. Od jakiegoś czasu dręczy mnie przypadłość że przednie hamulce piszczą podczas jazdy. Zdarza się to dopiero podczas dłuższej jazdy. Objaw jest taki że nie piszczą jak przyśpieszam, jak hamuje i jak opony ułożą się odpowiednio w koleinach, bądź jak skręcam itp. Tak to podczas jazdy dość mocno piszczą. Generalnie wygląda to tak jakby łożysko kół miało luzy - choć takich nie czuć i łożyska nie hałasują. Zastanawiam się czy nie wymienić całych zwrotnic od poliftowego dawcy.
tomasl91 Opublikowano 27 Maja 2014 Opublikowano 27 Maja 2014 a czasem zacisk ci nie przytrzymuje nowe heble masz moze rant masz za duzy i dotykaja i piszcza nagar na nich lub twarde klocki
Labiel Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Opublikowano 27 Maja 2014 Teoretycznie nie, rozbierałem je, sprawdzałem i wszystko ok. Heble czyste, na tarczach rantów nie ma. Najdziwniejsze jest to że raz piszczy, raz nie w zależności od ułożenia koła.
Labiel Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Opublikowano 28 Maja 2014 Właśnie nie, wszystko na pierwszy rzut oka wygląda ok.
AUDI_MANIAK Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 no to chyba musisz zmienic cala zwrotnice
Rekomendowane odpowiedzi