kuzarek Opublikowano 26 Maja 2014 Opublikowano 26 Maja 2014 Witam. Stwierdziłem brak przeciwmgielnego z tyłu. Po wymianie żarówki dalej brak. Sprawdzono napięcie, brak. O co chodzi, co mogło się zepsuć. Gdzie szukać?
Damian92 Opublikowano 26 Maja 2014 Opublikowano 26 Maja 2014 Może przewód się zmęczył i przerwał w tej gumie pomiędzy klapą bagażnika a karoserią...
Marcin6 Opublikowano 26 Maja 2014 Opublikowano 26 Maja 2014 Masz może oryginalny hak holowniczy w wyposażeniu?
Marcin6 Opublikowano 27 Maja 2014 Opublikowano 27 Maja 2014 Sprawdź gniazdo przyczepy... często tam przełącznik szwankuje i wyłącza przeciwmgielne w samochodzie.
kuzarek Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Opublikowano 27 Maja 2014 A ten przełącznik jest gdzieś w gnieździe w środku? ---------- Post dopisany at 22:54 ---------- Poprzedni post napisany at 22:51 ---------- Czy po prostu mam rozkręcić gniazdo i wyczyścić styki?
kdawid Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 A ten przełącznik jest gdzieś w gnieździe w środku?---------- Post dopisany at 22:54 ---------- Poprzedni post napisany at 22:51 ---------- Czy po prostu mam rozkręcić gniazdo i wyczyścić styki? Wyłącznik jest w gnieździe z boku. Załącza go wtyczka przyczepy.
kuzarek Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Opublikowano 28 Maja 2014 Proszę o jakieś zdjęcie, bo nie mogę tego znaleźć?
kdawid Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 Proszę o jakieś zdjęcie, bo nie mogę tego znaleźć? Rozbierz gniazdo przyczepy i dojdziesz po kablach i tak musisz to rozebrać żeby dobrze wyczyścić.
kuzarek Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2014 A czy mam odłączyć akumulator przed rozmontowaniem?
kdawid Opublikowano 6 Czerwca 2014 Opublikowano 6 Czerwca 2014 A czy mam odłączyć akumulator przed rozmontowaniem? Jak masz oryginalny hak to nie musisz odłączać aku wyjmij tylko bezpieczniki odpowiedzialne za hak. Nie wiem jak jest w B5 ale w B7 są 2.
kuzarek Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2014 Właśnie podszedłem do demontażu wtyczki, ale śrubki są tak przerdzewiałe że chyba nie dam rady odkręcić i dostać się do środka. Pomóżcie
jacek70 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Jeżeli nie pomogą odrdzewiacze to można spróbować rozwiercić śruby. Jak to nie pomoże to młotek, przecinak i nowe gniazdo.
kuzarek Opublikowano 10 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2014 Mam! Znalazłem mikroprzełącznik w gnieździe bez rozkręcania. Tego nikt z was mi nie powiedział, że nie trzeba rozkręcać gniazda, Słabo Panowie jesteście jednak zorientowani:decayed: Acha przeciwmgielne świeci jak ta lala!
kdawid Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Mam! Znalazłem mikroprzełącznik w gnieździe bez rozkręcania. Tego nikt z was mi nie powiedział, że nie trzeba rozkręcać gniazda, Słabo Panowie jesteście jednak zorientowani:decayed: Acha przeciwmgielne świeci jak ta lala! Po pierwsze napisałem Ci że wyłącznik jest z boku w gnieździe i załącza go wtyczka przyczepy więc po tym powinieneś go znaleźć-wystarczyło się schylić i dobrze popatrzyć do gniazda, ale nie dałeś rady i chciałeś zdjęcie. Po drugie żeby sprawdzić połączenia przewodów trzeba rozkręcić gniazdo. Dobrze jest też wszystko w gnieździe wymyć wyczyścić i zabezpieczyć przed dostępem wody i brudu,wtedy problem szybko nie powróci.
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2014 Opublikowano 11 Czerwca 2014 autorze tematu jak jesteś tak dobrze zorientowany to po co zakładasz temat z zapytaniem, a po drugie kolega w siódmym poście Ci wszytko napisał żebyś szukał przełącznika to nie jest wcale dziwne, że je znalazłeś
kuzarek Opublikowano 11 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2014 Kdawid napisałeś że jest z boku w gnieździe mikroprzełącznik - fakt , nie czepiam się , zmyliło mnie to że kazałeś rozkręcać gniazdo, sądziłem że jest to gdzieś w środku. Trzeba było tylko napisać że nie trzeba rozkrecać gniazda, że przełącznik jest widoczny. Ale nic inni przynajmniej będą wiedzieli, że gniazda nie trzeba rozkręcać. Pozdrawiam.
kdawid Opublikowano 12 Czerwca 2014 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Napisałem żebyś rozebrał gniazdo wtedy gdy nie znalazłeś po moim pierwszym info że jest z boku w gnieździe i prosiłeś o fotkę. Po rozebraniu znalazł byś go po przewodach które są do niego podłączone. Rozebranie tego gniazda to max 2 min, no chyba że są problemy ze śrubami no to 15 min żeby je rozwiercić. Ale masz racje moja wypowiedź mogła sugerować że do lokalizacji mikro wyłącznika trzeba rozebrać gniazdo, a tak nie jest. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi