Świerzyna Opublikowano 19 Października 2014 Opublikowano 19 Października 2014 Gitara akustyczna Rosario i Djembe (drewniany bęben z membrana z koziej skóry) w czasie wolnym fajnie jest sie przy tym oderwac od wszystkiego
DeeJay_Kill Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 Cześć Jako, że jestem fanem saksofonu, a co za tym idzie Candy Dulfer, szukam chętnych na wyjazd do Pragi 18.11 do legendarnego Lucerna Music Bar:) Powrót pewnie tego samej nocy. Zamierzam wyjeżdżać z Łodzi:) No to jak - są chętni fani saksofonu?
koziol992 Opublikowano 9 Listopada 2014 Opublikowano 9 Listopada 2014 witam, ciekawy temat... Ja z kolei gram na saksofonie, studiuje w Katowickiej akademii muzycznej Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
DeeJay_Kill Opublikowano 11 Listopada 2014 Opublikowano 11 Listopada 2014 Ja wlasnie myśle, aby przejść na tenor rownież Sent from my iPhone using Tapatalk
taktuś Opublikowano 14 Listopada 2014 Opublikowano 14 Listopada 2014 A gra ktoś na harmonijce ustnej ? Trudno się nauczyć ? O co chodzi z tą tonacją, bo widziałem harmonijki np w C, D... Jak gitara akustyczna jest nastrojona pod A jak orkiestra to jak się ma do tego tonacja harmonijki ? Jaką dobrać ?
Frodus Opublikowano 23 Listopada 2014 Opublikowano 23 Listopada 2014 Z tonacją to jest tak, że jeśli chciałbyś zagrać tak aby "stroić" z drugim instrumentem w innej tonacji to Ty musiałbyś dmuchać inny dźwięk niż kolega (w zależności od stroju instrumentu) A tak na chłopski rozum, to jeśli miałbyś harmonijkę w stroju np. C, natomiast kolega np. trąbkę w stroju Bb to razem z jednych nut byście nie zagrali. Straszny zdrzyt by był. O ile pamiętam (nie mam wykształcenia muzycznego a jestem samoukiem) pomiędzy Tobą a drugą osobą grającą wystąpił by INTERWAŁ Co do doboru harmonijki, najlepszą opcją (teoretycznie i wg mnie) jest strój C - ten podstawowy. Jeśli jestem w błędzie, poprawcie mnie chłopaki
koziol992 Opublikowano 25 Września 2015 Opublikowano 25 Września 2015 zapraszam wszystkich do zapoznania się z funpage zespołu w którym się udzielam... jeżeli się spodoba-polub profil https://www.facebook.com/krzywaalternatywa?fref=ts
Nazgul88 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Temat stary, ale i ja się pochwalę Od 8 lat gram na gitarze i coś tam próbowałem na klawiszach
Rekomendowane odpowiedzi