Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Chyba (zimą) zmienię na letnie kapcie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z samego rana 7 stopni za dnia zapewne ok. 10st. będzie. Patrzałem pogodę na najbliższe pół miesiąca nie mniej niż 4-5 stopni. Chyba już nie ma sensu śmigac na zimówkach w przypływe zimy pół godzinki i założe z powrotem.

Opublikowano

po co??nocami sa czasem przymrozki szkoda sie bawic w takie cuś :one:

Opublikowano

piotr1602, na północy kraju jest naprawdę ciepło... :):

Wczoraj wychodzę z roboty, a na FISie 13 stopni :galy:

Też już myślałem o zmianie, ale mam niestety jeden komplet felg.

Opublikowano

Duże ryzyko.

3 lata temu już wiosną zmieniłem na letnie (bo był już ten czas) - wyjazd nad ranem i po dwóch obrotach wylądowałem w rowie, bo nocą był delikatny przymrozek.

IMO - nie warto ryzykować.

Opublikowano

Na oblodzonej drodze, to i zimówka nic nie pomoże...

Opublikowano
Na oblodzonej drodze, to i zimówka nic nie pomoże...

napewno ale zawsze guma jest bardziej miekka i lepiej wrzyna sie w podłoże :one:

Opublikowano

napewno ale zawsze guma jest bardziej miekka i lepiej wrzyna sie w podłoże :one:

Na oblodzeniu to nie ma kompletnie żadnego znaczenia ;)

Opublikowano

Przy dużym oblodzeniu - z pewnoscią.

Przy delikatnej powłoce - sprawa wygląda inaczej, a dodatkowo, jak wylatujesz na pobocze, a później nieuchronnie zmierzasz po nadgnitej i zmarzniętej trawie do rowu, przy temperaturze oscylujące ok 0 stopni - zimówki mogą pozytywnie wpłynąć na rozwój sytuacji.

Tak czy siak-decyzja zainteresowanego. Pytanie przede wszystkim - co adadur chce osiągnąć zmieniając teraz kapcie.

Opublikowano

Chce oszczędzić oponki, które w takich warunkach mocniej się ścierają :one:

Opublikowano

nie ma co zmienac na letnie kapcie .... zima jeszcze przyjdzie ... :diabelek:

Opublikowano

Też się zastanawiam nad zmianą - dizisaj we Wroc. 15 st.c. - w ciagu niecałych dówhc miesięcy starłem 3 mm z nowych opon. Planowałem ,że zimówki starczą mi na dwa sezony a nie jeden.

Opublikowano
  • Autor

Z ta zimą to .... nie sądze nie była nie ma i już nie będzie ... no może w lutym ale mało prawdopodobne, ze śniegiem to i w Alpach mają problem.

A jaki cel w tym - pozbęde sie tych czarnych kółek bo mam baz kołpaczków, z autkiem były kołpaki 4x VW ah te Helmuty... i profanacji nie będę robił. A kusi mnie założyć spowrotem alu.

Opublikowano
Z ta zimą to .... nie sądze nie była nie ma i już nie będzie ... no może w lutym ale mało prawdopodobne, ze śniegiem to i w Alpach mają problem

U nas zimy nie będzie :diabel:

W tym roku lepiej zrobił ten, kto nie uległ instyntkom stadnym i zostawił letnie kapcie. Jeżeli masz taką możliwość i zajmuje Ci to jak piszesz pół godzinki to nawet bym się nie zawachał i wrzucił z powrotem 17" ;)

Opublikowano

Mam podobne omysły żeby zmieniać spowrotem na letnie a tym bardziej że kupiłem alusy i nie moge się doczekać kiedy je założe. Mam jednak pewne obawy czy zima nie przyjdzie. Jak narazie to zimówki przydały się tylko 2 razy w dzień w który je zakładałem to znaczy przed Wszystkich świętych i dzień po bożym narodzeniu a tak to temperatura oscyluje w granicach +5stopni C

Opublikowano

ja caly czas na letnich smigam i chyba dobry wybór jak na razie :P

Opublikowano

Ja dopiero 2 tygodnie śmigam na zimowych i już mnie to wkurza, że ścieram nowe opony. Najgorzej jak za tdzień by sypneło. Na prognozy nie ma co liczyć. Równie dobrze za tydzień może nas zasypać albo i cieplej się zrobić. :zly:

Opublikowano

Ja jak sie wkurze to też sobie wrzuce jutro moje 16 tez mam komplet wyważone napompowane :D w garażu 30 minut i są założone

Opublikowano

Z zakładaniem letnich kapci to wcale nie taki głupi pomysł. Dzisaj u mnie było +13°C

Opublikowano

w zasadzie jakby nie patrzec to jezdzicie na zimowkach w porze jesienno/wiosennej :diabelek:

Opublikowano

rano i wieczorem, temperatura jest niska i wtedy dobrze mieć zimówkę,

a zima niestety może jeszcze zagłądnąć, w końcu dopiero styczeń :cool: