Carire Opublikowano 13 Czerwca 2014 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Witam, wyskakuje taki błąd po wymianie paska rozrządu i całego rozrządu a wcześniej nic takiego nie miało miejsca... co doradzacie? i kogo jest wina i jakie koszty plus czy jazda samochodem jest możliwa? Dzięki wielkie za pomoc bo krew mnie zalewa... A4 B6 1.8 T Q Pozdrawiam
grubcio1980 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Opublikowano 13 Czerwca 2014 Ja za bosch dałem 180zł . U mnie wywalało na desce EPC, a w vagu g38.Po wymianie silnik równiej, ciszej pracuje
Carire Opublikowano 13 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2014 tylko że silnik pracuje równo i cicho... a jak z umiejscowieniem jego? ile robocizna i co trzeba wyciągać? Zderzak plus co dokładnie?
mikulski53 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Jesli to o ten chodzi to jeden masz na dole pod filtrem oleju a drugi z tylu silnika tam gdzie lancuszek tak mi sie cos zdaje ale nie jestem pewny. I nic nie musisz sciagac i sam go wymienisz tylko troche cierpliwosci. Jesli sie myle niech ktos mnie poprawi. A tak nawiasem masz tylko blad i kontrolke a tak to auto chodzi tak jak wczesniej? Czy sa jakies problemy?? 2
grubcio1980 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Opublikowano 14 Czerwca 2014 Roboty 5 minut (ja zrobiłem małą gafę). Jak kolega pisze jest za filtrem oleju, a kostka pod zbiorniczkiem z płynem chłodzącym.Mi też równo pracował (tak mi się zdawało), ale po wymianie jest odczuwalnie "lepiej".Mi Kolega z klubu podesłał ten link.Pomógł B6 A4 1.8T: Engine Speed Sensor (G28) Replacement
radi Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Jeżeli wyskakuje po wymianie paska rozrządu,a wcześniej to się nie dzialo to sprawdz jeszcze raz pasek,mialem taki przypadek przy VW lupo,wszystko niby OK,silnik pracowal równo,a blad czyjnika walu,przestawilem pasek o 1 zabek i wszystko OK
edekxp Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Roboty 5 minut (ja zrobiłem małą gafę). Jak kolega pisze jest za filtrem oleju, a kostka pod zbiorniczkiem z płynem chłodzącym.Mi też równo pracował (tak mi się zdawało), ale po wymianie jest odczuwalnie "lepiej".Mi Kolega z klubu podesłał ten link.PomógłB6 A4 1.8T: Engine Speed Sensor (G28) Replacement To jest raczej czujnik obrotów silnika Podaj nr błędu.Może chodzi o czujnik wałka rozrządu
Pan-Paluch Opublikowano 24 Czerwca 2014 Opublikowano 24 Czerwca 2014 A przy łańcuchu coś robiłeś? Rzeczywiście może lepiej podaj numer błędu...
Rekomendowane odpowiedzi