kolunio Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 mój nie stał nigdy warsztacie i jedeno auto w domu czyli s4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawn1984 Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 No mój niestety stał ale zapewne teraz już dłuugo stał nie będzie chyba wszystko w nim wymieniłem co mogłem ... noo może oprócz fazatorów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1533 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Leciałem w weekend do Berlina ode mnie jakies 300km jechałem do 140km/h pozniej wracałem autostradą cały czas i średnia mi wyszła 15 litrów na autostradzie momentami po 260 leciałem a tak cały czas w kololicach 150-160, wiec spalanie nie najgorsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoS4 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 U mnie spalanie po mieście na zimnym silniku to ok 24l, jak sie silnik nagrzzeje i pojeździe ale spokojnie to w granicach 15l Przy normalnej jeździe po mieście na rozgrzanym silniku 18l Jeśli chce sie pobawić i powariowac to nawet 33l kiedyś wyszło... Przy spokojnej jeździe na Wrocław do 140 km/ -12 l , a wracając nie wiecej jak do 180km/h 15,5l Przy 180-280km/h - średnia wyszła 25l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMW Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 u mnie na blacie pokazuje 16,7 pb 98 średnie, ale tak naprawdę nie wiem ile spala - nie interesuje mnie to 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peneczw Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Male miasto 20-25L jazda spokojna. Trasa 90-100 9-10L Trasa 120-130 11-11,5L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacza Opublikowano 26 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Trasa 11.5 przy zwawej jeździe 50% 50% lajtowo..miasto delikatnie 15.5 Ok. Po kilku miesiącach razem ciężko zejść poniżej 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelosinski83 Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 U mnie średnio 230-250km na 60l gazu 2/3 miasto 1/3 trasa ~50km ALE... jeżdżę cały czas w trybie "S" czyli biegi przerzuca dopiero przy 3000 Na autostradzie Wrocław-Katowice (200km) wchodzi mi niecałe 40l gazu ALE... czas przejazdu ~1:30 wliczając kawałek przez miasto, bramki itd... Zaraz po zakupie jak jechałem z Rzeszowa na Wrocław to wyszło mi 14/100 LPG przy spokojnej jeździe nocą, nie przekraczając 140. dane z dystrybutora, nie komputera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoogon Opublikowano 23 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Zrobiłem test spalania przy prędkości równe 90km/h zgodnie z nawigacją. Zatankowałem do pełna, jechałem 150km po autostradzie w jedną stronę do kumpla, a później 150km w drugą aby zniwelować różnicę wznoszenia/spadku terenu. Po zjeździe od razu na stacje i kalkulacja wlanego paliwa do zrobionych kilometrów. Wynik: 9.8L/100km - niezbyt mało jak na płynną jazdę, ekonomiczną prędkością. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matthew100 Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Aż się nie chce wierzyć, że ten silnik przy spokojniej jezdzie spali tylko 20l gazu. Wychodzi to trochę ponad 40zl/ 100km , czyli mniej więcej tyle ile obecnie wydaje na paliwo przy 150 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meister Opublikowano 2 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Przy spokojnej jeździe (100 km/h) w trasie to spalanie na fisie mam 10, przy czym realne to max 12, gazu 15. Nidy więcej jak 20 gazu (nawet jeżdżąc jak debil) mi nie wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macintosh Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 W dniu 23.11.2017 o 17:25, Hoogon napisał: Zrobiłem test spalania przy prędkości równe 90km/h zgodnie z nawigacją. Zatankowałem do pełna, jechałem 150km po autostradzie w jedną stronę do kumpla, a później 150km w drugą aby zniwelować różnicę wznoszenia/spadku terenu. Po zjeździe od razu na stacje i kalkulacja wlanego paliwa do zrobionych kilometrów. Wynik: 9.8L/100km - niezbyt mało jak na płynną jazdę, ekonomiczną prędkością. udało ci się jechać na autostradzie 90 km/h ??? przecież to tiry cie wyprzedzały i kolejna sprawa 9.8/100 przy v8 4.2 to dla ciebie dużo ???? Nie ogarniam generalnie liczenia ile nasze eski pala ja nawet nie patrze na średnie spalanie tylko jak 1/4 baku to wale do pełna.... Panowie kupując takie auto chyba liczycie się z tym ze to żre ile wlezie i koniec 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hoogon Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 macintosh, udało się jechać 90km/h, bo to była Anglia i tam ludzie przestrzegają przepisów, plus nikt się nie spieszy. U nas w kraju, to generalnie jest dzicz, wszyscy zapierdalają i jeszcze mają pretensje, że ktoś jedzie w mieście 50km/h, bo za wolno, itd. Dobra, do puenty. Jechałem równiutko 90km/h aż mnie noga bolała, bo nie jest to komfortowe jechać i ciągle co 5s regulować dodaj/odejmij gaz. Po co to zrobiłem? I tak musiałem jechać do znajomego a Shell był idealnie na wjeździe na autostradzie i na zjeździe. Nigdy nie bazuję na tym, co ludzie piszą, więc sprawdziłem sam. Ja wiem, że to wszystko zależy od opon (ja miałem 235) i czy Avant (relingi na dachu) i czy pod wiatr czy z wiatrem i czy masz dobrą kompresje w cylindrach i dobre łożyska (tarcie), bla bla bla, więc każdy musi sobie sam sprawdzić. Obecnie posiadam drugie S4 B6, ale już w Polsce i ten pali więcej. Przy jeździe 70% eko, i 30% pałowanie pali 17,7L/100km, więc z takiej perspektywy to 9,8 to było mało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi