Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana foteli skóra tapicerek A4 B6 B7 elektryka ledzwie AIR BAG od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak.

Opublikowano
11 godzin temu, Langista napisał:

Tak.

Tak bedzie dzialac z samym +/-, czy tak trzeba wszystko podlaczyc? xD

Edytowane przez rudy86

Opublikowano

Sam +/- jest do lędźwi, sterowanie potrzebuje już pełnej elektryki.

Opublikowano
11 godzin temu, Langista napisał:

Sam +/- jest do lędźwi, sterowanie potrzebuje już pełnej elektryki.

Chyba nie dokonca tak.

Czytalem te tematy i poradniki, wynika z nich ze fotele elektrycznie regulowane, zarowno ledzwia jak i pozycje fotela, potrzebują doprowadzenia zasilania i masy i działają.

Chodzi tylko o to czy w fotelach z pamiecią jest tak samo. czy inaczej i trzeba juz ogarniać całość z przyciskami i dopisaniem do komfortu zeby zadziałała regulacja przod/tyl gora/dół z przełacznika w fotelu.

Opublikowano
3 minuty temu, rudy86 napisał:

Chyba nie dokonca tak.

Czytalem te tematy i poradniki, wynika z nich ze fotele elektrycznie regulowane, zarowno ledzwia jak i pozycje fotela, potrzebują doprowadzenia zasilania i masy i działają.

Chodzi tylko o to czy w fotelach z pamiecią jest tak samo. czy inaczej i trzeba juz ogarniać całość z przyciskami i dopisaniem do komfortu zeby zadziałała regulacja przod/tyl gora/dół z przełacznika w fotelu.

Jak chcesz to napisz na PW, mam wiązkę do fotela bez pamięci (elektryka pełna) to sobie zamontujesz, a ja w zamian mogę zabrać tą pod pamięć. Jak zainteresowany to pisz PW. (Wiązkę będę mógł wysłać dopiero jakoś w 2 połowie maja.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich, w swojej b6 2004r mam fotele s-line  skóra-materiał speed elektryczne ledźwia i podparcie nóg. Brakuje mi bardzo na wyposażeniu podgrzewania foteli. Jako że fotel kierowcy ma troche zmęczony boczek myslę itak o oddaniu go do tapicera/kupnie na przód innych foteli. 
Jak najlepiej wybrnąć z tej sytuacji ? Jest możliwe że miałbym bonus w postaci wiązki do grzania od fabryki ? Jakich kabli szukać pod fotelami żeby to sprawdzić?  Wychodziły fotele jak moje z grzaniem ?  Czy szukać jakiegoś innego wariantu na przód, fotele s-line z b7 nie podeszły mi jeśli mowa o komfort. Na resztę sterowania w elektryce nie czuję parcia ;) 

Opublikowano

Dołożyć możesz same maty grzewcze, wiązkę i zmienić klimatronik.

Raczej nie sądzę żeby fabryka dała bonusa. Możesz sprawdzić jak pod fotelem w kostkach idących z podłogi nie ma zielonej to nie masz wiązki od grzania, jak jest to może ktoś zmieniał fotele przed tobą?

Opublikowano
9 minut temu, MaTeo85 napisał:

Dołożyć możesz same maty grzewcze, wiązkę i zmienić klimatronik.

Raczej nie sądzę żeby fabryka dała bonusa. Możesz sprawdzić jak pod fotelem w kostkach idących z podłogi nie ma zielonej to nie masz wiązki od grzania, jak jest to może ktoś zmieniał fotele przed tobą?

Po Vinie mam S-line wewnetrzy więc wątpie ale sprawdzę to. Powiedz bo nie bardzo jestem w stanie się połapać z opisu wyżej wiązka ma iść tylko do panelu klimatronika czy jeszcze gdzieś ma wpadać ? Z innego miejsca bierzemy plus żeby to działało czy leci przez panel i basta ?  Znalazlem na alledrogo jakieś aftermarketowe wiązki żeby nie pruć wszystkiego Wiązka

Opublikowano

Pod fotelem masz zaślepkę w podłodze ,pod nią są kostki ,zobacz czy masz zieloną ,jeśli nie musisz ciągnąć wiązkę 

Opublikowano
9 minut temu, greg2505 napisał:

Pod fotelem masz zaślepkę w podłodze ,pod nią są kostki ,zobacz czy masz zieloną ,jeśli nie musisz ciągnąć wiązkę 

26 minut temu, speedster2000 napisał:

...wiązka ma iść tylko do panelu klimatronika czy jeszcze gdzieś ma wpadać ? Z innego miejsca bierzemy plus żeby to działało czy leci przez panel i basta ?  

Jeśli już mam dokładać wiązkę to w które miejsca w aucie ta nowa ma iść? Tylko do panelu klimatronika czy też do bezpieczników przy drzwiach kierowcy czy gdzie dodatkowo ? 

Opublikowano

Od foteli do klimatronika oraz dokłada się bezpiecznik zasilający do tego, czyli od śruby za modułem m-ce gdzie jest zasilanie stałe przez bezpiecznik.

poczytaj forum bo to wszystko jest już opisane.

Edytowane przez MaTeo85

• 2 lata później...
Opublikowano

Tak z ciekawości to zauważyłem że bardzo ciężko jest kupić dwukolorowe skóry do avanta ze sterowaniem i grzaniem przodu i tyłu do b7. Ile takie fotele mogą według was być warte w bardzo dobrym stanie?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Dwu kolorowe? Nie było takich, a jeżeli widziałeś to były już przez kogoś obszywane.

Opublikowano
46 minut temu, Langista napisał(a):

Dwu kolorowe? Nie było takich, a jeżeli widziałeś to były już przez kogoś obszywane.

Szaro-czarne 

Opublikowano

No tak, Alcantara i czarne boczki ze skóry..

Opublikowano

Miałem na myśli pełną skórę ,szary środek i czarne boki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moze nie doczytalem ale w czym jest roznica we wtyczkach zoltych w b6 sa dwa przewody a b7  sa trzy.  Sa to chyba wtyczki od poduszek. Zmienilem jak narazie tyl i fotel pasazera i tam zakladajac z b7 zauwazylem ze sa 3 przewody,.W mojej b6 bylo grzanie ,w tych z b7 brak,ale bledu zadnego nie widze. 

• 1 rok później...
Opublikowano

Jak to w końcu jest z poduchami, mam b6 z 2004 po 2 piny  na kostce pod fotelem, sprawiłem sobie  inne też z b6 i też z 2004 recaro i mają już 3 piny na poduchach 

Opublikowano

Analogicznie z poduszkami powietrznymi z B7, masz 3 kable bo są dwa ładunki, a recaro masz. S4, które było produkowane z tego co kojarzę, równo z B7. Zrób tak samo jak jest zalecane przy poduszce w kierownicy.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam to ja się podepnę pod temat. Potrzebuje dokładnie wiedzieć jak podpiąć fotele z b7 do b6. W starym były tylko grzanie w nowych jest grzanie i elektryczne ledwie. Wiadomo kostka zielona w starym 6 pin 4 kable zajęte od 1-4 w nowej czarna 3 zajęte. Pytanie rozmyślałem aby przepiąć kostki według pinów ale brakuje mi i tak jednego kabla z czarnej i jednego z czerwonej. Jak rozumiem czerwona to lędźwie ? Skąd najlepiej i najszybciej pociągnąć dane kable. Nie mam też schematu kostki czarnej 8 pin