Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana foteli skóra tapicerek A4 B6 B7 elektryka ledzwie AIR BAG od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok. Poczytałem i wiem, że bezpiecznik od elektryki ma swoje miejsce. Pytanie: Czy jak nie miałem elektryki do tej pory, to będę mieć to gniazdo czy musiałbym je dokładać? 

I czy musi być koniecznie bezpiecznik termiczny, czy mogę zastosować zwykły?

Opublikowano

Będziesz musiał dokładać, pod kierownicą będą puste gniazda. Czy termiczne to trzeba by zapytać kogoś, kto w elsie jest w stanie to sprawdzić.

Opublikowano

Ok. Rozumiem, a te gniazda w których mógłbym osadzić bezpiecznik można gdzieś dostać, czy jakieś inne uniwersalne będą pasować? Jest możliwość pokazania jak dokładnie to wygląda?

I jeszcze jedno: czy można pominąć całkowicie fabryczne gniazdo bezpiecznika i po prostu gdzieś na kablu go wpiąć i będzie cacy?

Opublikowano
5 minut temu, BlueArrow91 napisał:

Ok. Rozumiem, a te gniazda w których mógłbym osadzić bezpiecznik można gdzieś dostać, czy jakieś inne uniwersalne będą pasować? Jest możliwość pokazania jak dokładnie to wygląda?

I jeszcze jedno: czy można pominąć całkowicie fabryczne gniazdo bezpiecznika i po prostu gdzieś na kablu go wpiąć i będzie cacy?

Można gdziekolwiek w dostępnym miejscu na przewodzie zasilającym. Bezpiecznik termiczny w obudowie pod kierownicą to zwyczajnie opcja, jaka wychodziła z fabryki bez sztukowania i jest to schludne i wygodne w montażu.

Bezpiecznik z obudową, który pasuje w fabryczne miejsce wygląda tak:

BEZPIECZNIK TERMICZNY AUDI A4 PASSAT B5 443937105A - Zdjęcie na imgED

Opublikowano

Ten bezpiecznik ma takie same wymiary i nóżki jak zwykły płytkowy? 

Opublikowano
13 minut temu, BlueArrow91 napisał:

jak dokładnie to wygląda?

Montaż i podłączenie elektryki haka - kodowania - strona 4 - A4 B6/B7 - Audi  A4 Klub Polska

Opublikowano
5 godzin temu, BlueArrow91 napisał:

Ten bezpiecznik ma takie same wymiary i nóżki jak zwykły płytkowy? 

Nie, to zupełnie inny bezpiecznik. Nowe są mega drogie, używki tanioszka, a nie słyszałem jeszcze żeby taki bezpiecznik się wypalił, także używki jak najbardziej można brać, zepsuty bezpiecznik powinien być spuchnięty (jak bateria).

Edytowane przez Langista

Opublikowano

Chodzi mi tylko o to, czy do gniazda (takiego jak na 1 stronie tego tematu) wepnę taki bezpiecznik termiczny, czy muszę mieć jakieś inne specjalne gniazdo :) Zamówiłem ori bezpiecznik już (chyba z Passata, ale numer ten sam) i się zastanawiam jak go najlepiej wpiąć w instalację.

Zdecydowałem się, że podepnę kabel oczkiem do głównego plusa, kawałek dalej wepnę bezpiecznik (w gniazdo standardowe dla bezpiecznika jeśli tak się da), poprowadzę do fotela kierowcy i stamtąd jakoś przerzucę plusa do pasażera :)

Jeśli coś jest błędnego w moim planie, to proszę o sprostowanie.

Opublikowano

Źle. Trzeba było kupić używkę razem z kostką pod kierownicę za 20-40 zł. Ma iść jeden plus do bezpiecznika i wychodzić z niego mają dwa na jeden i drugi fotel.

Opublikowano

Był sam bezpiecznik na sprzedaż :)

No i nie chodzi mi o to, że wepnę się tym bezpiecznikiem do skrzynki w aucie. Chodzi mi o to, że podepnę się do głównego plusa, kawałek dalej przetnę kabel i wstawię tam gniazdo hermetyczne na bezpiecznik i do niego wepnę ten co kupiłem i z tego gniazda rozdzielę na dwa kable. 

Opublikowano

Nie wiem czy znajdziesz takie, w które to przypasuje ale może akurat.

Opublikowano
Godzinę temu, Langista napisał:

Nie wiem czy znajdziesz takie, w które to przypasuje ale może akurat.

A czy wie Pan może jaki kod ma to ori gniazdo? Żebym w razie czego wiedział co szukać :)

Opublikowano

ori gniazdo bezpiecznika od foteli regulowanych elektrycznie ma numer 4A0937530 - kolor czarny cena w ASO 22 zł (bez pinów)

dla foteli z elektryką lędźwi 4B0937530 - kolor kremowy - cena w ASO 22 zł (bez pinów)

oba mocowania dostępne w polsce w każdym ASO na zamówienie, oba są takie same, różnią się kolorem i może miejscem montażu (ale nie wydaje mi się, są jeszcze takie koloru zielonego i niebieskiego)

albo szukaj na alledrogo gniazda z bezpiecznikiem

Opublikowano

Ok, dziękuje za informacje. Zamówiłem zieloną, bo miała dwa kable wychodzące z gniazda :)

Z ciekawości: do czego jest zielona wtyczka, a do czego niebieska? Bo czarna i kremowa to już wiem :D

Edytowane przez BlueArrow91

Opublikowano

Fotele zainstalowane i wszystko działa.

Jednak w nowych fotelach po stronie pasażera brakuje maty zajętości oraz czujnika zapięcia pasów. Nie chcę rozbierać nowych foteli, żeby dołożyć matę że starego fotela. 

Chcę zakodować system tak, żeby poduszka w fotelu pasażera była cały czas aktywna.

Którą opcję w VCDS w kodowaniu Airbag trzeba wybrać, żeby było tak jak chcę? Wiem, że 4 wartość w kodowaniu, ale nie wiem która opcja będzie właściwa. Proszę o pomoc :)

Opublikowano

Jestem w trakcie przekładki foteli na elektryka z ledzwiami I grzaniem. Ma ktoś chwilę czasu powiedzieć mi co I jak?? Najlepiej przez telefon

Opublikowano
8 minut temu, Gruby88 napisał:

Jestem w trakcie przekładki foteli na elektryka z ledzwiami I grzaniem. Ma ktoś chwilę czasu powiedzieć mi co I jak?? Najlepiej przez telefon

Pierwsza strona tego tematu.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam pytanie może to już było gdzieś tu wyjaśniane ale przeoczyłem. Mama zwykłe fotele full, w sensie elektryka z pamięciami, grzanie pompowanie. Chciałbym je wymienić na takie jak S line (nie musi być znaczka), czy mogę wymienić same poduszki bo stelaż jest ten sam czy musze wymienic całe fotele ze stelażem?
Dlaczego pytam, bo prędzej kupie S line manualne niż elektryczne.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przeczytałem ten temat, uff. :) Upatrzyłem sobie fotele typu S-line , bo mam zwykłe. Obecnie kostka żółta 3 - przewodowa od poduszek, gniazdko czerwone z jednym pinem na którym jest masa nie wykorzystane oraz gniazdko zielone z pinami nie podłączonymi. Czy jak doprowadzę (+) gdzieś z pod kierownicy, nie wiem jeszcze dokładnie skąd, jak ktoś tu pisał a wezmę (-) z tej zielonej kostki w podłodze, to będzie działac lędźwia? Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Obecnie zwykle fotele z pogrzewaniem.

Trafil sie komplet calej elektryki z pamięcią. Nie bardzo mi na niej zalezy. Chodzi zeby poprostu chodzilo ustawianie. Jak podlacze zasilanie i mase pod fotelem to bedzie chodzic regulacja, czy w tym przypadku musi byc wszystko podlaczone i dopisane zeby ruszyl fotel?