Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie auto w ciężki teren

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuje auta w ciężki teren piach, las, błoto. Auto do 160 tyś zł. Wyposażenie nie ważne (może być klima ale nie musi :)) jedyna uwaga to dość długa paka elementy około 1,2 m muszą się mieścić, obecnie użytkuje UAZ 469B i jest to świtne auto ale z racji jego wieku pora na zmiany. I tu prośba może ktoś ma jakieś rady? Myślałem o Land Rover Defender.

Opublikowano

Toyota Land Cruiser, Mitsubishi Pajero lub Nissan Patrol

Opublikowano

Patrola bierz tylko w tej wersji podwyższonej. Kumpel ma i jak na razie jeszcze nigdy nie zawisł nigdzie :decayed:

Opublikowano

Ja w firmie użytkuję Patrola, właściwości terenowe, niezawodność,dostępność części, modyfikacji jest na bardzo wysokim poziomie i dlatego Patrola Tobię też polece.

Odnośnie toyoty to ceny wyższe, w pajero w ostrym terenie zdarzało się złamać ramę, a defendera to odradzam, bo to tak naprawdę ciągnik z budą. Jeździłem defenderem, tzn hiszpańską jego odmianą Santana z roku 2004 to porażka straszna:facepalm:

Opublikowano
Poszukuje auta w ciężki teren piach, las, błoto. Auto do 160 tyś zł. Wyposażenie nie ważne (może być klima ale nie musi :)) jedyna uwaga to dość długa paka elementy około 1,2 m muszą się mieścić, obecnie użytkuje UAZ 469B i jest to świtne auto ale z racji jego wieku pora na zmiany. I tu prośba może ktoś ma jakieś rady? Myślałem o Land Rover Defender.

Zastanów się nad isuzu D-max:whistling:W max wersji pewnie ze 100k a bardzo niezawodne i mocne auto w teren. U mnie w firmie mają i w zimę są wszędzie tam gdzie reszta stoi:decayed:

Opublikowano
  • Autor

patrol odpada - zbyt stare roczniki, nowe pajero nie przekonuje mnie już jako terenowe tylko bardziej "ala terenowe" toyota nowa nie mieszczę się w cenie, d-max ciekawa propozycja tylko boje się że to będzie jak hilux i nissan navara, nawet na dobrych oponach nie dają rady i uaz już je wyciągał parę razy,

a co kolega miał na myśli że defender to ciągnik z budą? auto to będzie 80-90% w terenie,

Opublikowano

Lada Niva

Opublikowano

a może.. Honker?

Opublikowano

Nissan Patrol zbyt stary rocznik?? To w końcu chcesz bulwarówkę czy terenówkę?? Te nowe terenówki to kupa. Od UAZ to wszystko wymienione powyżej jest dużo młodsze... ja mam Jeep'a cherokee (nie grand bo to już shit) z 1994 r z 2.5 benz pod machą i daję radę wszędzie :decayed:

Opublikowano

Kupuj Defektora, jeżeli auto do tyrania w terenie, to lepszego nie znajdziesz w młodszych rocznikach. W razie czego za niecałe 2 tyś zł za sztukę kupisz Truetrac (blokady mostów) i wjedziesz wszędzie (chociaż jak to mówią offroadowcy: im masz lepiej zrobiony samochód, tym dalej będziesz musiał iść po ciągnik :) ). Dostępność części, czy szpeju polepszającego dzielność terenową jest naprawdę spora. Zanim zdecydujesz, polecam wsiąść za kółko i sprawdzić, czy nie przeszkadza Ci pozycja przesunięta w lewo, do drzwi.

Opublikowano
a może.. Honker?

Dobry pomysł ale silniki lipne nie mają siły , poza tym koniecznie zmienić rozstaw kół troche go poszerzyć.