Undisclosed Opublikowano 25 Czerwca 2014 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Witam. Ostatnio miałem problem z samochodem, zgasł podczas jazdy i już nie odpalił. Diagnoza: sterownik pompy paliwa. Został on wymieniony wraz z filtrem paliwa. Przed awarią audi spalało średnio 5,3-5,5l ON/100km. Po każdej trasie dotankowuje do pełna, żeby mieć pod kontrolą spalanie, ponieważ nie posiadam fisa. Przejechałem 350km oszczędnie, 90-100km/h, a spalanie wyszło 6,57l ON/100km. Załączam link do moich naprawdę rzetelnie prowadzonych wydatków. Stąd moje pytanie: czy podczas tej naprawy w jakikolwiek sposób zmarnowane zostaje paliwo, czy to przyczyną jest źle przeprowadzona naprawa? Jak widać w statystykach mój samochód nigdy nie osiągał tak wysokiego spalania, dlatego proszę o opinie. Samochód to Audi A4 B5 Avant 1.9 TDI AFN, 1999 rok, przebieg 269800km.Zużycie paliwa, diesel - Audi A4 - undisclosed - Motostat
GOLI Opublikowano 28 Czerwca 2014 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Pewnie ktoś nie postarał się przy regulacji dawki w nowej pompie:kwasny:
goldi Opublikowano 28 Czerwca 2014 Opublikowano 28 Czerwca 2014 a czy po tych ustawieniach auto nie wydaje ci sie mocniejsze prawdopodobnie zastałą ustawiona większa dawka paliwa jak mój by tyle palił to bym go na rekach nosił
vp-tdi Opublikowano 28 Czerwca 2014 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Witam. Ostatnio miałem problem z samochodem, zgasł podczas jazdy i już nie odpalił. Diagnoza: sterownik pompy paliwa. czyli co nastawnik ? bo innego sterownika nie ma chyba ze komputer ? jak msz dawke poniżej 2.0mg to tyle bedzie palił ale tez dynamika napewno sie polepszyła. u mnie na zbiorniku 55l ,auto sedan silnik 1z 90km (+ wtryski z asv ) robie średnio 1000-1200km jezdze bardzo dynamicznie wychodzi 4.5-5l ropy na 100km przy tym ,że mam dawke 3.0mg bez elektryki ,po wł swiateł mam 3.4mg , z radiem 3.6mg i tyle mi pali . chyba ze u ciebie przepływka nie domaga lub ciulaty ten filtr paliwa ci zalozyli ,ja mam filtrona i nie nażekam jak widac na spalanie.
maniekaudia4 Opublikowano 1 Lipca 2014 Opublikowano 1 Lipca 2014 Mam takie pytanie Dawke paliwa powinno się ustawiać bez włączonej elektryki.? u mnie wynosi 3,6mg przy wyłączonej elektryce, jest dobra czy za mała ???
Rekomendowane odpowiedzi