Voucher Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 Jeszcze jedno pytanie. Czy wymieniajac uszczelke konieczna jest wymiana oleju? Czy też mogę spokojnie zdjąc pokrywe bez obawy że wycieknie mi z pod niej olej i bede mial jego niedobór w silniku?
Musashi Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 olej nie wycieknie. niby skad? przeciez w trakcie spoczynku, znajduje sie w misce olejowej. jednak musisz spuscic plyn chlodzacy. i potrzebujesz nowy do zalania. spuszczonego plynu sie nie wlewa do uladu ponownie.
spetsnaz Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 olej nie wycieknie. niby skad? przeciez w trakcie spoczynku, znajduje sie w misce olejowej. jednak musisz spuscic plyn chlodzacy. i potrzebujesz nowy do zalania. spuszczonego plynu sie nie wlewa do uladu ponownie. Musashi.. nie ten wątek w tym mowa o uszczelce pod pokrywą zaworów a nie pod głowicą
rikardo Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 Nic ci nie wycieknie odkręcałem tę pokrywę podczas wymiany rozrządu. Chciałem również wymienić tę uszczelkę ale okazało się, że u mnie ta uszczelka jest zintegrowana razem z pokrywą. Myślałem na początku, że tylko się przykleiła ale niestety jest fabrycznie przymocowana do pokrywy.
Voucher Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 Nic ci nie wycieknie odkręcałem tę pokrywę podczas wymiany rozrządu. Chciałem również wymienić tę uszczelkę ale okazało się, że u mnie ta uszczelka jest zintegrowana razem z pokrywą. Myślałem na początku, że tylko się przykleiła ale niestety jest fabrycznie przymocowana do pokrywy. I co z tym fantem zrobiles? No i po czym poznac ze u mnie nie jest na stale?
Musashi Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 olej nie wycieknie. niby skad? przeciez w trakcie spoczynku, znajduje sie w misce olejowej. jednak musisz spuscic plyn chlodzacy. i potrzebujesz nowy do zalania. spuszczonego plynu sie nie wlewa do uladu ponownie. Musashi.. nie ten wątek w tym mowa o uszczelce pod pokrywą zaworów a nie pod głowicą :D no to przez to dziwne pytanie o wyplywajacy olej
rikardo Opublikowano 30 Września 2008 Opublikowano 30 Września 2008 Odpuściłem sobie i oddałem uszczelkę reklamując ja jako błędnie sprzedaną cześć. Pokrywę dokręciłem i tera delikatnie poci się od strony dolotu przy osłonie rozrządu . Zanim kupisz uszczelkę to odkręć te dwie śrubki i będziesz widział jaki masz rodzaj uszczelki moje auto zostało wyprodukowane 99 roku a u ciebie może występować jako część oddzielna.
Rekomendowane odpowiedzi