Skocz do zawartości
IGNOROWANY

uszczelka głowicy czy pokrywy zaworów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to muszę udać sie do mechanika bo nie mam narzędzi żeby cokolwiek zrobić. ale muszę nim wrócić, powinien wytrzymać ok 500km?

Opublikowano

Tego ci nikt nie powie. Zaopatrz się w płyn na drogę.

Opublikowano

To mam :) ale nie powinno mi nic wywalić w czasie drogi?

jeżdżę już tak od około 2 tygodni

Opublikowano

Tego ci nie zagwarantuje :decayed: Mi kiedyś na autostracie wywaliło jeden z węży wodnych :wink:

Opublikowano

hmm... nie fajnie...

przy spokojnej jeździe tak 100km/h nie powinien sie raczej zagotować, tym bardziej że wiatraki dają radę, a węże nie są nabrzmiałe jakby miało je rozsadzić

Opublikowano

a jak ci się zagotuje płyn to nie słyszałeś żeby przez zbiorniczek wywalało? mi kiedyś jak się wiatrak na pompie wody ukręcił to było podobnie

Opublikowano

udało się zlokalizowac wyciek płynu chłodniczego, podczas jazdy nie było tego widac , dopiero po wyłaczeniu silnika z dołu zbiorniczka sikał płyn z dziurki jakby igłą zrobionej na tył silnika, delikatne odkręcenie korka załatwiło tymczasowo sprawę. a co do wycieku oleju to uszczelka wewnetrzna i zewnetrzna, przy okazji rozrzadu bedzie zrobione za ok 2 tyg. dzięki wszystkim za pomoc

Opublikowano

Czyli co. zbiornik wyrównawczy masz dziurawy? Jakby co mam od ADR z 95 roku za grosze - byle się pozbyć.

Opublikowano

Odnośnie wycieku to jak cieknie z tyłu z trojnika a cieknie mało to kapie na wydech gdzie jest wysoka temperatura.Tam płyn szybko odparowywuje i nie widać wycieku. Zanim to wyłapałem to zdążyłem dolać parę litrów płynu.Sprawdź czy nie masz podobnie.