Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Auto Detailing - Krótkie pytanie - krótka odpowiedź

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przejście z fg400 na UC (w dodatku z kabrowanym bardzo miękkim padem) nie wydaje się najlepszym pomysłem. Poza tym ciężko jest przez internet stwierdzić w jakim stanie jest Twój lakier. Być może że fg400 będzie niepotrzebne a może też wyjść ze bez futra nie wytniesz wszystkiego. Na pierwszy raz nie polecam Ci próby wycinania najgłębszych rys. Weź kochheme antichologram i miększego pada i nabierz wprawy z maszyną, efekt który uzyskasz i tak Ci się spodoba. A drugim razem podjedziesz do tematu poważniej.

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Jeśli chodzi o maszynę da to spójrz na ofertę padów z mikrofibry

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Jest w stanie agonalnym :kwasny:

fcb78c2bad8b81970cae78906d88c5e9.jpg

Edytowane przez mebleusz

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 280,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To jest BARDZO dalekie od stanu agonalnego.

Opublikowano

Ale znając twardość lakieru Audi prostą maszynką DA czeka Cię wiele godzin pracy żeby wyciąć większość z tego bałaganu dlatego od razu polecam zaopatrzyć się w pady MF Megsa :wink:

Opublikowano

jak usunąć ślady na lakierze po odchodach ptaków ?

Opublikowano

polerowanie a nawet szlifowanie papierem w zależności jak głęboko się wżarło guano.

Opublikowano

a jak można zabezpieczyć lakier przed takim wypadkiem?

Opublikowano

wystarczy w miarę szybko zmyć po zapaskudzeniu. Dobrze by było aby auto miało zabezpieczony lakier woskiem, wówczas samą wodą można spłukać. Polecam wrzucić QD, rozcieńczone lekko wodą, do bagażnika + fibry. :wink:

Opublikowano

fibra i QD na stałe w bagażniku to podstawa! :)

Opublikowano

od razu usuwaj bez tarcia

Opublikowano

Woski i powłoki zabezpieczają przed taki sytuacjami

Opublikowano

Niektórych nawet pokrowce nie pomagają.....

przykład :

1.jpg

2.jpg

Opublikowano

A coś do zmiękczania wody? Żeby nie pojawiały się waterspoty po spłukaniu szamponu.

Opublikowano

A coś do zmiękczania wody? Żeby nie pojawiały się waterspoty po spłukaniu szamponu.

+1

Opublikowano

Mam pytanie czy produkty Shiny Garage daja rade chodzi mi tu o aktywna piane glinkę i produkty do wnętrza. Stosował ktoś jakieś opinie ? Co warto kupić a co nie ? Podpowiedzcie. Pozdrawiam

Opublikowano

+1

Od siebie mogę polecić tenzi car stone

Opublikowano

Witam wszystkim, szukasz czegoś do trudniejszych zabrudzeń na lakierze chodzi mi o kawałki owadów... niestety jadac około 100km przy predkosci 150-200km/h tyle sie tego nazbierało z przodu ze cieżko to zdrapać, co polecacie?

Opublikowano

Szybkie pytanie:

Samochód od końca marca posiada FinishKare1000p i wczoraj myłem samochód na myjce ciśnieniowej pierwszy raz od czasu glinkowania oraz polozenia wosku bo do wczoraj zawsze myłem na dwa wiadra ale do czego zmierzam, nadal kropelkuje i super schnie po 5 km jazdy, wiec wosk siedzi jeszcze ładnie a że mamy coraz cieplejsze dni to bym cos przy lakierze porobił i teraz pytanie czy ściągać wosk i nakładać letni setup czy podbić tylko obecny ? Obecne posiadam QD Sonax-a Xtream. A może jest cos extra na podbicie wosków syntetycznych ?

Mój setup letni:

- Glinka Megs

- Cleaner Duragloss 652

- Auto Glym Ultra Deep Shine

- PB Nattys paste Wax Blue

- QD Xtream

Edytowane przez Lo-buz

Opublikowano

Skoro siedzi nie ma sensu go ściąga, chyba, że masz ochotę na woskowanie - w takim razie do dzieła. Mycie, cleaner i wosk.

Co do podbicia stanu obecnego - nic lepszego od Sonaxa nie ma.

Opublikowano

Mam takie pytanko, jak myjecie auta na myjce ciśnieniowej ręcznej używacie tamtejszego wojsku czy pomijacie ten krok i dajecie na nabłyszczanie zaraz?