Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Auto Detailing - Krótkie pytanie - krótka odpowiedź

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki kolor lakieru?

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 281,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

"Zmora detailera" LY9B

Opublikowano

Czyli dokupić

Glinke valet pro, cleaner poorboy bo co to ta dekontaminacja i deironizacja ?

Opublikowano

Żeby pozbyć się smoły i metalu z lakieru, wrzuć sobie filmiki na youtube jak działa Prickbort, i np Gyeon Iron czy Auto Finesse Iron Out i będziesz wiedział o co chodzi.....

Opublikowano

Póki co mam jakiś dobry wosk.

interesujące. A co to za wosk?

Opublikowano

Ok napiszę jak wrócę z roboty :)

Dzięki za pomoc:)

Opublikowano

Czyli dokupić

Glinke valet pro, cleaner poorboy

Są Tomek też inne cleanery, na pewno bardziej doświadczeni użytkownicy tutaj Ci coś doradza, ja napisałem Ci tylko co u mnie zostało użyte, za specjaliste sie nie uważam ale staram się robić zgodnie ze sztuką wszystko....

Opublikowano

dobry :hi: pytanie: pomalowałem zderzaki i progi i wyszły nieco jaśniejsze niż reszta auta... czy po korekcie lakieru (tego starego) zrobi się on jaśniejszy czy ciemniejszy? lakier to LZ5J

Opublikowano

po korekcie lakier odzyska głębię i tym samym stanie się ciemniejszy

Opublikowano

Żółta glinka Valet Pro powinna starczyć, ale traz sa fajne też pady jak z ADBL, cleaner ostatnio nakładałem maszynowo taki: http://www.partraf.pl/poorboys-world-professional-polish-cleaner-colli-p-446.html, oczywiście po dekontaminacji i deironizacji i dwukrotnym myciu auta i na to położony został Soft 99 Fusso Coat, wyszło tak:

Leszku nie czaruj tak chłopaków, że ten Fusso zrobił taka robotę ;)

Podstawa to korekta lakieru, która masz u siebie bo nie wierze w cuda.

Jeżeli jest lakier w bardzo dobrym stanie to będzie wyglądał lepiej niż zaniedbany nastoletni z nałożonym super specyfikiem - gdy zrobisz mu takie zdjęcie jak Ty zrobiłeś :)

Edytowane przez wampir

Opublikowano

wg mnie FUSSO trochę podbija czarny lakier ale fakt na lakierze po korekcie wygląda dużo lepiej

Opublikowano

Właśnie położyłem Soft KOG na jałowy lakier po korekcie 3 step i jest Wow :) Ładnie wyeksponowal ziarno a dodatkowo nabrał sliskosci.

Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jakiego srodka do mycia auta uzyc, aby nie bylo zaciekow lub czym wytrzec resztki wody z karoserii by nie bylo zaciekow? Pozostaje tylko woskowanie? :P

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Frost podał jaki ręcznik w miarę przyzwoitej cenie kupić do osuszania

Opublikowano

Łukasz (wampir) ja nie mam auta po korekcie :decayed: ten sezon można powiedzieć poświeciłem na naukę, czego i jak używać, auto dostanie pełna korektę na przyszły sezon, poprzedni właściciel robił "polerke" ale jedyne co z tego wyszło to widoczne hologramy w słońcu :facepalm: u mnie ten cleaner z Poorboy's i Fusso naprawdę zrobiły robotę ;) ale tak jak piszesz podstawa to korekta i wtedy tylko dbać zostaje ale tego lepiej się nauczyć przed korektą żeby nie zniszczyć lakieru i ciężkiej pracy w pół roku po....

Opublikowano

A czym pozbyć się soku z drzew. Lakier się klei mycie pianą i szamponem nie dało za wiel.

Opublikowano

Może kup jakiś produkt typu Tar&Glue powinno pomóc

Właśnie położyłem Soft KOG na jałowy lakier po korekcie 3 step i jest Wow :) Ładnie wyeksponowal ziarno a dodatkowo nabrał sliskosci.

King Of Kurz :decayed:

Opublikowano

Na razie nie zauważyłem żeby ciągnął kurz jakoś nadmiernie. I tak docelowo za 2 miesiące położę UNC-R

Opublikowano

UNC-R zrobi robotę na pewno ;)

Jak dla mnie Soft wcale nie przyciąga kurzu mocniej niż inne mazidła :wink: ale dużo zależy od tego w jakich warunkach jeździ auto

Opublikowano

Taki żarcik :decayed: