Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Auto Detailing - Krótkie pytanie - krótka odpowiedź

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, rade napisał:

Zatem niech i będzie Tuga, dużo tego schodzi ? Warto takich preparatów od razu kupić więcej niż 1l? 

Warto kupić 5l, schodzi malo bo jest w żelu

Do skóry coś z Meguiar's ?

Ja mam teraz z Chemical Guys..... ale Colourlock będzie lepszy....

A coś jednak konkretnie do wnętrza ?

Spróbuj Quick Detailery do wnętrza, Chemical Guys Inner Clean, Auto Finesse Spritz, ADBL coś tkiego ma i jeszcze taka firma jak 1Z Einszett

Do czyszczenia jakieś rozrobione APC kup sobie

Poczytałem przy okazji trochę na temat akcesoriów i chemii. Trzeba poczekać do wypłaty i wyłożyć kilka stówek tak czy siak więc i na jakąś szczotkę się kasa znajdzie.  Wygląda na to, że auto ma albo "niewidzialne wycieraczki" albo generalnie całe jest czymś pokryte innym niż wosk, bo nawet w ulewę można wycieraczek nie włączać :whistling:Ciekawe... 

Pewnie tak, ale jak po kazdym myciu psikniesz szyby jakimś Quick Detailerem do lakieru to efekt będzie podobny, fajna niewidzialna Moim zdaniem to AngelWax H2GO, albo cos z Soft99 w rozsadnej cenie

Chodz po dobrym płynie do szyb efekt taki sam z tym ze mniej trwały oczywiście, patrz niżej.....

Edytowane przez FroS-t

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 280,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
11 minut temu, FroS-t napisał:

Nie sadze że to wina Tugi.....

Nie wiem może po prostu zbieg okoliczności

Opublikowano
1 minutę temu, resiak82 napisał:

Nie wiem może po prostu zbieg okoliczności

Pewnie tak :)

Opublikowano

A pro po Tugi bo instrukcja nie po pl :) Po spryskaniu felgi ile czasu odczekujecie zanim zaczniecie ją szczotkować itp?

Opublikowano

FroS-t 

Dzięki za konkretną odpowiedź! :hi: Właśnie oglądałem o tym filmiki na YT i efekt jest jeszcze lepszy niż to co wkleiłeś. Cieszyłem się jak małe dziecko jak pierwszy raz auto było mokre :kox: Zobaczymy jak długo się utrzyma.

Opublikowano
1 minutę temu, resiak82 napisał:

A pro po Tugi bo instrukcja nie po pl :) Po spryskaniu felgi ile czasu odczekujecie zanim zaczniecie ją szczotkować itp?

Tak żeby nie wyschła, im wiekszy syf tym dłużej czekasz.....pewnie z 5 min starczy

Opublikowano
5 minut temu, rade napisał:

Cieszyłem się jak małe dziecko jak pierwszy raz auto było mokre :kox: Zobaczymy jak długo się utrzyma.

Fajna sprawa co:naughty: uważaj to uzależnia:)

Edytowane przez FroS-t

Opublikowano

Siemka :D 

Potrzebuje srodka ktory ładnie poradzi sobie z odchodami po ptakach,bo niestety nie umyłem autka w czas i w niektorych miejscach zostały mi takie slady jak by ktos klej tam nalozyl.

Probowałem podczas mycia jakos to wyszorowac ale nie schodzi za nic,moze mial ktos doczynienie z takim problemem.

Pozdrawiam

Opublikowano

Masz resztki odchodów czy ślady na lakierze po nich? Bo to dwa różne przypadki ;)

Opublikowano

Ślady na lakierze po nich.. strasznie mnie to irytuje a tym bardziej jak się człowiek przygląda eh. Wgl idzie coś z tym zrobić?

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Ślady na lakierze po nich.. strasznie mnie to irytuje a tym bardziej jak się człowiek przygląda eh. Wgl idzie coś z tym zrobić?

Zostaje Co polerowanie tego. Ale w większości przypadków trzeba najpierw zmatowic...

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zostaje Co polerowanie tego. Ale w większości przypadków trzeba najpierw zmatowic...

Eh masakra..
Polecił byś jakieś środki do tego ?

Opublikowano

Tego środkiem żadnym nie usuniesz... A do polerowania potrzebujesz większego arsenału niż jeden produkt. Może się odezwij na pw bo tu o tym było kilka razy mówione a nie będziemy zaśmiecać

Opublikowano

Poka fote

Opublikowano

Panowie, mam problem.

Głupio się przyznać, ale ostatnio wjechałem szybko na myjnie bezdotykową. Umyłem auto, a na koniec spryskałem woskiem z programu. A że było gorąco to lakier był nagrzany. Dodatkowo nie wytarłem auta do sucha i teraz na lakierze w niektórych miejscach pozostały białe smugi po zaschniętym wosku.

Jest szansa jakoś to usunąć?

Opublikowano

Sproboj recznie wypolerowac auto :)

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
3 godziny temu, Matejus_93 napisał:

Panowie, mam problem.

Głupio się przyznać, ale ostatnio wjechałem szybko na myjnie bezdotykową. Umyłem auto, a na koniec spryskałem woskiem z programu. A że było gorąco to lakier był nagrzany. Dodatkowo nie wytarłem auta do sucha i teraz na lakierze w niektórych miejscach pozostały białe smugi po zaschniętym wosku.

Jest szansa jakoś to usunąć?

Raczej zwykły osad z wody z małą ilością chemii, umyj ręcznie i zejdzie.

Opublikowano
Dnia 14.06.2017 o 10:55, Matejus_93 napisał:

białe smugi po zaschniętym wosku.

Przetrzyj IPĄ

Opublikowano

Jaki polecacie szampon do auta, Cały czas używam ADBL Shampoo i teraz się zastanawiam cyz jest coś ciekawszego? 5l. koncentratu można dostać za ok 130zł z przesyłką więc dobra cena. Co polecacie?  Wosk mam Soft99 Fusso Coat 2 Months Dark Colour

Opublikowano

Jak dawkujesz ten szampon? Proporcje

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka