Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Auto Detailing - Krótkie pytanie - krótka odpowiedź

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czy po umyciu auta jest jakiś dobry preparat który pomógł by wydobyć głębie koloru z ciemno niebieskiego auta??

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 280,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Dnia 22.06.2017 o 22:55, K4rtm4n napisał:

Jak dawkujesz ten szampon? Proporcje

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

tak jak jest w instrukcji, zawsze wlewam w wiadro ok 10l.

Opublikowano

Mam w glowie szapomony:

Meguiars Gold Class Car Wash Shampoo

Meguiars Mirror Bright

ADBL

Tenzi

Zymol Auto Wash 1,4l

obecnie mam ADBL i jestem zadowolony, ale wiadomo mozna zmienić i sprawdzić inne, ale nie chcę wybrac gorszego co polecacie? A może cos innego niz z tej listy?

Opublikowano
Mam pytanie czy po umyciu auta jest jakiś dobry preparat który pomógł by wydobyć głębie koloru z ciemno niebieskiego auta??

Potrzebujesz Quick Detailer który na krótki czas podbije Ci efekt i będzie jako takie kropelkowanie. Ostatnio potestowalem z Soft99 Luxury Gloss i efekt na czerwonym lakierze był bardzo dobry. Kolor miał dużo większą głębie jak narazie minęło 1.5 tyg zobaczymy co będzie po 2 tyg czy jeszcze coś go zostało.

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
2 godziny temu, stepien1997 napisał:

Ja uzywam ADBL QD 1 po kazdym myciu auta i jestem bardzo zadowolony z efektu 

Opublikowano
Godzinę temu, kivlov napisał:

Mam w glowie szapomony:

Meguiars Gold Class Car Wash Shampoo

Meguiars Mirror Bright

ADBL

Tenzi

Zymol Auto Wash 1,4l

obecnie mam ADBL i jestem zadowolony, ale wiadomo mozna zmienić i sprawdzić inne, ale nie chcę wybrac gorszego co polecacie? A może cos innego niz z tej listy?

Uzywalem megsa gold oraz adbl. Jak narazie adbl lepszy. 

Opublikowano

Zamówiłem Meguiars Gold Class Car Wash Shampoo . Zobaczymy jak wyjdzie, bo własnie skoncyzlem myć auto i nie ma już ADBL bedę miał chociaż porównanie.

Opublikowano

Dziś pierwsze mycie po zakupach i mogę polecić:

ADBL Shampoo - fajnie się pieni i dobrze myje, zapach też spoko,

Shiny Garage Monster Wheel Cleaner + Gel - coś pięknego, tam gdzie nie spłynęło nawet myjką ciśnieniową się nie domyło, a gdzie spłynęło po 2 minutach felga się świeciła :D

Shiny Garage Fluffy Dryer - bardzo chłonny ręcznik, do wysuszenia kombi jednak potrzebne dwa

Rękawica z mikrofibry Sonax - daję radę, świetnie zbiera kurz i owady

Opublikowano
26 minut temu, rade napisał:

Rękawica z mikrofibry Sonax - daję radę, świetnie zbiera kurz i owady

Co znaczy, że zbiera kurz? A owadów to lepiej pozbyć się jeszcze przed myciem ręcznym ;)

Opublikowano

Miałem na myśli, że nie trzeba nie wiadomo jak pucować, za pierwszym przetarciem z szamponem już jest czysto. Oczywiście potem opłukałem.

Opublikowano
52 minuty temu, rade napisał:

Miałem na myśli, że nie trzeba nie wiadomo jak pucować, za pierwszym przetarciem z szamponem już jest czysto. Oczywiście potem opłukałem.

To raczej zasługa szamponu niż rękawicy :)

Opublikowano

Panowie ile srednio czasu schodzi Wam z polozeniem samego wosku na lakier?

a dokladniej z fusso99

Opublikowano

Panowie mam problem "fachowcy" którzy naprawiali drogi na parkingu na osiedlu gdzie mieszkam ubrudzili mi auto. Niby nic a jednak bo na dachu mam plame zaschniętej smoły. Nie bardzo wiem jak teraz do tej plamy podejść. Ktoś pomoże czego użyć czy muszę już szykować kase na malowanie dachu??:facepalm:

Opublikowano
1 minutę temu, stepien1997 napisał:

Panowie mam problem "fachowcy" którzy naprawiali drogi na parkingu na osiedlu gdzie mieszkam ubrudzili mi auto. Niby nic a jednak bo na dachu mam plame zaschniętej smoły. Nie bardzo wiem jak teraz do tej plamy podejść. Ktoś pomoże czego użyć czy muszę już szykować kase na malowanie dachu??:facepalm:

Prickbort

Opublikowano
20 godzin temu, kubabkb napisał:

Panowie ile srednio czasu schodzi Wam z polozeniem samego wosku na lakier?

a dokladniej z fusso99

Kładziesz,czekasz, docierasz, powoli to nie wiem z 20-30min

Opublikowano

juz jestem po aplikacji, musialem odrazu docierac ten fusso poniewaz czekajac 5 minut ciezko bylo dotrzec wosk bo twardnial,

zajelo mi to 2,5 godziny

Edytowane przez kubabkb

Opublikowano
juz jestem po aplikacji, musialem odrazu docierac ten fusso poniewaz czekajac 5 minut ciezko bylo dotrzec wosk bo twardnial,
zajelo mi to 2,5 godziny

2.5 godziny aplikowales wosk?

Opublikowano

Jakieś pół godziny zabawy powinno zająć.

Opublikowano
15 minut temu, kubabkb napisał:

zajelo mi to 2,5 godziny

Ja pitole, powiem Ci tak po korekcie to prawie cały wóz był woskowany, po nawoskowaniu czekal chwilke i wtedy dopiero był docierany, zajeło to około 30min i problemów nie było z twardnieniem i docieraniem mimo że nie było docierania panel po panelu tylko całe auto było woskowane a potem wosk był ścierany z całego auta,  ale kurde że dwie i pół godziny:o

Opublikowano

Jest możliwa taka sytuacja. Jeśli woskowanie odbywało się w pełnym słońcu na gorący lakier