resiak82 Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 16 godzin temu, hejneken napisał: Opalarką, później zmyć klej środkiem tar&glue remover i odtłuścić Ipą/benzyną ekstrakcyjną. Dzięki bardzo w weekend spróbuję. Jeszcze jedno pytanie mam; Auto mam zrobione woskiem i po kolejnym myciu zawsze wycieram mikrofibrą do sucha. Czym najlepiej zrobić po wytarciu aby auto ładnie się świeciło? Kolor auta to czarny
FroS-t Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 Godzinę temu, resiak82 napisał: Dzięki bardzo w weekend spróbuję. Jeszcze jedno pytanie mam; Auto mam zrobione woskiem i po kolejnym myciu zawsze wycieram mikrofibrą do sucha. Czym najlepiej zrobić po wytarciu aby auto ładnie się świeciło? Kolor auta to czarny Produktem typu Quick Detailer kolego
resiak82 Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 Godzinę temu, FroS-t napisał: Produktem typu Quick Detailer kolego Dzięki bardzo kolego. Czyli ADBL QD1 się sprawdzi? Takie coś mi wcisnęli kiedy kupowałem wosk
FroS-t Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 Nie testowałem osobiście ale zbiera bardzo dobre opinie, moi koledzy też chwala więc będzie na pewno grało
resiak82 Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 4 minuty temu, FroS-t napisał: Nie testowałem osobiście ale zbiera bardzo dobre opinie, moi koledzy też chwala więc będzie na pewno grało Dzięki. Pozdrawiam
hejneken Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 38 minut temu, resiak82 napisał: Dzięki bardzo kolego. Czyli ADBL QD1 się sprawdzi? Takie coś mi wcisnęli kiedy kupowałem wosk Do jakiego wosku "wcisneli" Ci adbla?
resiak82 Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 53 minuty temu, hejneken napisał: Do jakiego wosku "wcisneli" Ci adbla? Do wosku Finish Kare BWM 101
hejneken Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 Obydwa produkty syntetyczne więc nie będą się gryźć
resiak82 Opublikowano 23 Lutego 2017 Opublikowano 23 Lutego 2017 7 minut temu, hejneken napisał: Obydwa produkty syntetyczne więc nie będą się gryźć Dzięki za zainteresowanie się
kivlov Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Głupie pytanie, ale kto nie pyta nie błądzi. Jaka jest poprawna kolejnośc mycia auta przed woskowaniem. 1. Mycie ręczne z szamponem, 2. Glinkowanie 3. Cleaner jakiś czy moge od zaraz po glinkowaniu nakładać wosk? Czy posiadając środek APC mogę wykorzystać go do czyszczenia karoserii, albo do felg?
FroS-t Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 11 minut temu, kivlov napisał: Głupie pytanie, ale kto nie pyta nie błądzi. Jaka jest poprawna kolejnośc mycia auta przed woskowaniem. 1. Mycie ręczne z szamponem, 2. Glinkowanie 3. Cleaner jakiś czy moge od zaraz po glinkowaniu nakładać wosk? Czy posiadając środek APC mogę wykorzystać go do czyszczenia karoserii, albo do felg? Pre Wash (piana aktywna), mycie na dwa wiadra, dekontaminacja, deironizacja, spłukanie, glinkowanie, cleaner, wosk Dobrze zastosowac jakis cleaner Dobre APC w odpowiedniej proporcji domyje Ci felgi i opony mozna też uzyć na wnekach drzwi, wlew paliwa itp Do karoserri lepiej zastosować cos typu Gyeon Bug and Grime lub Auto Finesse Citrus Wash
kivlov Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Dzięki, Jaki Cleaner polecacie do szamponu adbl i wosku fusso? Gyeon Bug cholerka drogie to.
FroS-t Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Gyeon drogie ale tylko taki środek wiesz jak masz brudne auto czy jakis syf to jak tym sikniesz to sama woda lepiej sobie radzi z tym syfem ale to zadna pozycja obowiazkowa więc luz, Gyeon Bug and Grime i Auto Finesse posiadają dwie zalety roizpuszczaja syf i najwazniejsze nie ruszają wosków......co do clenaera zastosowałbym się do tego co radził Denis, on polecił po Fusso: Detailer's Coating Prep Polish lub również jak Denis radził zostawic całkowicie jałowy lakier, cleaner dobierasz pod wosk nie pod szampon.....
A4CCH Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 (edytowane) Ostatnio byłem w "Leroy Merlin", kupiłem pędzel "Dexter PRO", powiem Wam że może być dobry do APC, bądź podobnych produktów. Fajny pędzelek, mocno zbity, ładnie wykonany, no i mi osobiście bardzo odpowiada jego włosie. Jak znajdę chwile wrzucę Wam foto Myślę że warto obejrzeć, cena 11,49/brutto za rozmiar 25 o ile dobrze pamiętam, jedynym minusem według mnie może okazać się długa rączka Edytowane 27 Lutego 2017 przez A4CCH
A4CCH Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 Jaką glinkę dla początkującego najlepiej wybrać ?
cysiek18 Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 1 godzinę temu, A4CCH napisał: Jaką glinkę dla początkującego najlepiej wybrać ? VALETpro YELLOW CLAY BAR
Bastech Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 Czy taki środek nada się jako All In One?
A4CCH Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 2 godziny temu, cysiek18 napisał: VALETpro YELLOW CLAY BAR Do tego szampon, czy warto coś dokupić (na poślizg). Oraz czym najlepiej usunąć smołę z lakieru ?
K4rol81 Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 Dnia 22.02.2017 o 20:00, resiak82 napisał: Panowie. Czym najlepiej się pozbyć naklejki przezroczystej z nadwozia? Poprzedni właściciel zastosował ją pod antene CB radia. WD 40 - najlepszy patent na tego typu naklejki, sprawdzone osobiście
FroS-t Opublikowano 1 Marca 2017 Opublikowano 1 Marca 2017 6 godzin temu, A4CCH napisał: Do tego szampon, czy warto coś dokupić (na poślizg). Oraz czym najlepiej usunąć smołę z lakieru ? Warto dokupic dedykowany środek Zawartość dodana 1 minute later 6 godzin temu, A4CCH napisał: Do tego szampon, czy warto coś dokupić (na poślizg). Oraz czym najlepiej usunąć smołę z lakieru ? Smoła, do wyboru do koloru, Gyeon Tar, Auto Finesse Oblitar, Prickbort, CarPro lub coś z ADBL, w sumie każda marka ma coś w swojej ofercie jest tego cała masa....
Rekomendowane odpowiedzi