Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[1.8T+Q] Jakie macie spalanie?? 15l, normalne czy szukać nieszczelności ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, jolley napisał:

Panowie, ile Wam wchodzi do butli 70L realnie? I ile km na tym robicie?
U mnie wchodzi ok 62-64L (spora rozbieżność) i robię na tym ok 450-500km. W tym 70% miasto bez stania w korkach / 30% trasa międzymiastówka. Jazda umiarkowana, bez piz*y spod każdych świateł 
Spalanie LPG wychodzi 13.5-14.5 średnie.
PB wcześniej palił mi ok. 11-11.5 średnio.
Co sądzicie?

Butle mam mniejsza, ale też jest rozbieżność przy tankowaniu około 2l, nie wiem od czego to zależy od temp. , ciśnienia gazu, czy jak tam zawór w butli "odbije".

Moje średnie spalanie LPG 11,5- 12+ , raz przy bardzo emeryckiej jeździe po trasie zszedłem poniżej 10l/100km. Miasto, highway, expresówka tak ~ 14l.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jak zdrowa instalacja to przy nieemeryckiej jezdzie ok 12-13 l

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 24.07.2014 o 23:18, szop44 napisał:

a może macie czipa na 120 kucy ? wydaje mi się że pierwsza zajawka minęła i poniżej 13l w mieście będzie mi ciężko zejść, wy nie macie quattro to chyba max 1l mniej na 100 wam może wyjść :) oczywiście wiem że jest możliwość ograniczyć spalanie :) gaziarz ustawia ubogą mieszankę i wtedy może być takie spalanie i po 20kkm remont generalny silnika :) musiał bym mieć takie 1,8t które pali poniżej 9l na trasie i wtedy bym w to uwierzył bo ja jak nie zobaczę to nie uwierzę tymbardziej że moje wyniki pokrywają się z większością opinii na forum a te wasze 9l to trochę oderwane od normy :D

U mnie pali 15 16 litrów w mieście bex quattro normalnie jadąc jak dam mu dobrze to i 18 19 turbo żyje turbo pje a tracą ok 12 13 oczywiście mieszana jazda nic nie szukam tak ma być pozdrawiam 

Opublikowano

Chleją wam te 1,8 jak V6:whistling:

Opublikowano

1.8t nigdy nie był oszczędny 

Opublikowano

To fakt, że pali tyle co V6, miałem kiedyś ASN i palił niewiele więcej jak BFB

Opublikowano

Jak tak poczytałem o tym spalaniu to zacząłem się cieszyć, że jednak kupiłem v6. Zawsze myślałem o 1,8 T ale trafiło mi się kupić w dobrych pieniądzach 2,4 i widzę, że to lepsze rozwiązanie jeśli chodzi o spalanie. U mnie wychodzi ok 10-11 LPG jeżdżę tak do 120 szybciej za bardzo nie mam gdzie i temperatura na auto 19'C. No i turbiny nie będę musiał robić ? tylko elektrykę ogarnę ? sorry za mały off top tak mnie naszło ?

Opublikowano
10 godzin temu, dawid_mag napisał:

Jak tak poczytałem o tym spalaniu to zacząłem się cieszyć, że jednak kupiłem v6. Zawsze myślałem o 1,8 T ale trafiło mi się kupić w dobrych pieniądzach 2,4 i widzę, że to lepsze rozwiązanie jeśli chodzi o spalanie. U mnie wychodzi ok 10-11 LPG jeżdżę tak do 120 szybciej za bardzo nie mam gdzie i temperatura na auto 19'C. No i turbiny nie będę musiał robić ? tylko elektrykę ogarnę ? sorry za mały off top tak mnie naszło ?

Zależy jak kto woli i jakie ma potrzeby, bo 170 km w tej budzie szału nie robi. A 11-12 lpg pali mój bex mający 220 km.

Opublikowano

Mój AVJ zrobiony na 225km też pali 11-12 l  :) Instalacja LPG Tech.

Opublikowano

Jak dla mnie starczy tego pod maską i tak pewnie nie wykorzystuje wszystkiego, bo nie ma gdzie, a w wakacje jak jechałem do Radomia z Wyszkowa to powyżej 4 tys obrotów za bardzo nikt się nie trzymał, co prawda spalił te 12,5 l ale już było pod 180 km/h i więcej czasami. Tylko to już głupota z mojej strony ale się spieszyłem żeby w jeden dzień ogarnąć wszystko.

Opublikowano

2.4 w b6 to tylko ośka w q już spalanie idzie w górę, masa samochodu też swoje robi (ASN lpg avant q 150kg lżejszy od BFB lpg avant q, wyposażenie swoje waży), to że kolego nie masz turbo to nie jest aż taki duży plus na eksploatacji, pomyśl o 2x napinacz, katalizatory i ogólnie to v6 więc koszty rosną w razie awarii