Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana felg z 16" na 18"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Otóż przymierzam sie do wymiany felg, obecnie mam alu 16" i chce założyć 18" wzór jak w RS4 B5, z tym że jestem tego świadomy, że także bee musiał zmienic sprężyny i tu się pojawi moje pytanie. Z jakim obniżeniem musiałbym założyć sprężyny żeby auto ładnie wygladało na 18", nie chce żadnej przesadnej gleby, chce zeby po prostu na tych kołach wygladało ladnie a nie stało jak ta "koza".

Z góry dzieki za podpowiedzi :)

Opublikowano

Myślę że -40mm/ -50mm i jakoś to będzie wyglądać, ale czasem nie zakładaj na seryjne amorki bo szybko je wykończysz... Na forum jest sporo zdjęć ale trzeba poszperać... :whistling:

Opublikowano
  • Autor

Czyli przód -40 a tył -50? Nie odwrotnie?

Opublikowano

Przod chyba nizej siedzi, przynajmniej u mnie na -20mm/-20mm tak jest:) Musze na tyl jakies springi -30mm poszukac

Opublikowano
  • Autor

Chadury89 masz może jakąś fotke auta jak wyglada na Twoich sprezynach -20mm?

Czy ma ktoś fotkę A4 na 18" ze sprężynami -40mm/-40mm?

Opublikowano
Czyli przód -40 a tył -50? Nie odwrotnie?

Nie to miałem na myśli... W znaczeniu że już ok -40mm LUB -50mm będzie wyglądało dobrze :decayed:

Opublikowano
  • Autor

ok dzięki za wyjaśnienie :) a czy ma ktoś może fotki A4 B5 Avant na 18" ze sprezynami -40mm?

Opublikowano
ok dzięki za wyjaśnienie :) a czy ma ktoś może fotki A4 B5 Avant na 18" ze sprezynami -40mm?

daj -30 i będzie ok

Opublikowano
  • Autor

przemo2.4 właśnie o coś takiego mi chodzi, nie za nisko ale ładnie wygląda, te felgi to są 18"; gdzie mozna takie sprezyny dostac? przewaznie -40/-40 sprzedają

Opublikowano

kola 18" springi z allegro( ta-technix) :wink:

Opublikowano

Jaki masz tam zawias? 1BE czy 1BA? Jak ten drugi to szybko Ci amory padną, i w czasie jazdy na zakrętach lipa, kupuj cały kit albo szukaj używki gwinta dobrej firmy, np K&W...

Opublikowano
  • Autor

A gdzie to moge sprawdzic czy mam 1BE czy 1 BA?

Opublikowano

w bagażniku po prawej stronie, obok koła zapasowego masz wlepkę i na niej jest wszystko :hi:

Opublikowano
  • Autor

f*ck, 1BA :/

Opublikowano

Nie płacz, tylko załóż sobie do tych amorów Eibach Pro Kit -30mm i zobaczysz jaka będzie różnica. A jak kiedyś przyjdzie czas na wymianę amorów to wsadzisz sobie jakieś 1BE :wink:

Opublikowano

Już kolejny temat w którym doradzam to samo… eibach pro kit i będzie dobrze :wink:

Opublikowano
  • Autor

koledzy dziś zajrzałem w "nadkole" bo od początku gdy mam to auto wydawało mi się że stoi nieco niżej niż wszystkie inne seryjne no i oto co zobaczyłem(załączniki). Co mi powiecie o tym? :)

DSC05149.jpg

DSC05150.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wklep te numery do googla i zobacz co Ci wyjdzie i o ile jest krótsza sprężyna ;)

Opublikowano
  • Autor

ok, dzieki za rade, już znalazłem: -30mm :)