Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zawieszenie 1BA i Eibach Pro Kit -30mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma ktoś zdjęcia auta na jakimś sportowym Kicie typu Vogtland -40 czy AP?

Chciałbym uzyskać obniżenie na wysokość ok 63-64 cm. Niżej nie mogę bo nie wjadę do garażu.

Opublikowano

Panowie odległość nadkola od ziemi zależy też od kół jakie macie na swoich autach .

Opublikowano

Wiadomo że zależy, ale przyjmujmemy standardowy dla B6 rozmiar koła np. 225/45 R17

Opublikowano

Widzę nikt nie odpisał ponowię pytanie:

Jak się obniża auto to trzeba krótsze odboje do amortyzatorów o krótszym skoku. A osłony amortyzatorów też są inne czy z zawieszenia 1BA mogą zostać?

Opublikowano

Odboje krótsze , a osłony mogą być od 1BA

Opublikowano

Odboje krótsze , a osłony mogą być od 1BA

a jak to sie ma przy 1be/1bv??

Opublikowano

Witam, mam takie pytanie, moje Audi jest na zawieszeniu 1BE i chciałbym posadzić ja jeszcze niżej na sprężynach eibach pro-kit, jak dobrać idealnie sprężyny, tabliczke znamionowa pod maska ma coś takiego: 1 - 1065kg, 2 - 1075 kg. Patrzyłem na allegro i znalazłem spręzyny mnie interesujące ale tam jest znowu tak 1165 / 1135 kg

Opublikowano

Witam, mam takie pytanie, moje Audi jest na zawieszeniu 1BE i chciałbym posadzić ja jeszcze niżej na sprężynach eibach pro-kit, jak dobrać idealnie sprężyny, tabliczke znamionowa pod maska ma coś takiego: 1 - 1065kg, 2 - 1075 kg. Patrzyłem na allegro i znalazłem spręzyny mnie interesujące ale tam jest znowu tak 1165 / 1135 kg

Kolego jeżeli szukasz do auta takiego jak masz w swoim opisie czyli A4 B6 avant 1.9 tdi to poniżej masz link do strony producenta eibach i dokładnie takie sprężyny jak potrzebujesz do twojego auta

http://www.eibach.pl/eibach-audi-a4-avant-(8e5,-b6)-e10-15-003-08-22-pi-2527.html

Opublikowano

Ok dzięki za pomoc, a powiedz mi co lepiej założyć pro-kit czy sportline? Bo z tego co wyczytałem to pod te moje amortyzatory można założyć te albo te, dobrze myślę?

Opublikowano

To już sam musisz zdecydować jak nisko chcesz posadzić auto . Ja mam eibach -30 i jestem zadowolony .

Opublikowano

Sportline będzie twardszy.
Ja mam Pro kit i dla mnie jest optyma;nie, trochę bardziej komfortowo niż u brata na zawieszeniu Sline

Opublikowano

Najbardziej to interesuje mnie posadzenie samego przodu, bo jest wyżej niż tył, przód ma 65,5 a tył 63,5 i mnie to bardzo bardzo bardzo denerwuje ;D myślicie, ze po założeniu pro-kita wyrówna się przód z tyłem?

Opublikowano

Mi się wyrównało a też się bałem ze jak założę prokit -30 to tył będzie niżej .

Opublikowano

Trudno, co będzie to będzie, zakładam prokit. Powiedzcie mi jeszcze oprócz sprężyn to kupić coś jeszcze?? Jakieś gumy cos?

Opublikowano

Krótsze odboje i najlepiej amorki o skróconym skoku .

Opublikowano

Jak mam fabryczne zawieszenie 1BE to też musz?

Opublikowano

W takim razie nie musisz zmieniać, jak są w dobrym stanie możesz zostawić, najlepiej i tak będziesz widział jak rozbierzesz wszystko.

Opublikowano

Jak mam fabryczne zawieszenie 1BE to też musz?

Nie musisz dobrze to będzie współgrało , nawet odboji nie musisz zmieniać

Edytowane przez marcinch001

Opublikowano

Gdybym mógł to bym Wam flaszkę za pomoc postawił :D wielkie dzieki za pomoc, zostaje mi tylko zamówić prokita i lekkki dystans na dupe ;D

Opublikowano

Panowie potrzebuje amortyzatory do zawieszenie sline.. Jaki polecacie, bo moje orginalne zakonczyly zywot.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka