Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Grupowy Chiptuning/Korekta by Gregor10 !!! Lokalizacja: Wrocław i Opole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Temat póki co zakładam tak na szybko bez szczgółowego rozpisywania się, ale jest możliwość aby nasz kolega z forum Gregor10 przyjechał do Wrocławia i Opola w najbliższym czasie i wyciągnał z naszych furek ukryty potencjał :)

Jak Gregor10 stroi to chyba kazdy widział w dziale Wykresy po modyfikacjach, projekty modyfikowanych aut lub https://www.facebook.com/gregor10pl

Akcja planowana jest na okolice 23-29 lipca więc nie trzeba długo czekać i plus dla tych z opolskiego i dolnośląskiego, że nie trzeba jezdzić daleko.

Cennik:

Diesel:

1,9tdi VP37 (90-110KM) - 600zl.

1,9tdi PD (101-115-130KM) - 600zl.

1,9/2,0 tdi PD (105-115-140KM - 700zl.

2,0 tdi PPD (170KM) -800zl.

2.5tdi - 800zl

3.0tdi - 1000zł

Benzyna:

1.8T AEB/AGU/AJL (na lince :)) )- 750

1.8T AVJ/BFB/AMB/BEX/AWT - 750

1.8tfsi/2.0tfsi - 1000zl

2.7biturbo - 900zl

Korekta mapy LPG:

- do 2000 r. - 150zł (strojenie AFR)

- od 2001 r. - 80zł

korekta mapy PB - indywidualnie

hamownia - 80 zł (niezależnie od posiadanego napędu. W cenie 3 pomiary)

!!!Cena dotyczy aut seryjnych oraz zmodyfikowanych mechanicznie w zakresie TIP, DP, FMIC!!!

W przypadku wiekszego turba i wtryskow cena do ustalenia.

Uwaga:

Potrzebujemy łącznie minimum 10 aut. W przypadku większej ilości zgłoszeń decyduje kolejność zgłoszenia.

Termin: 23-29.07.2014

Kilka istotnych faktów:

1. Chiptuning jest wykonywany indywidualnie ,legalnym i oryginalnym oprogramowaniem do edycji oprogramowania firmy EVC, jak również oryginalnym programatorem MPPS.

Soft jest korygowany pod stan silnika, turbiny i reszty osprzętu, tak aby był maksymalnie bezpieczny dla samochodu.

2. CHIPTUNING poprzedzony jest diagnostyką auta potwierdzającą zgodność parametrów silnika i osprzętu, dopiero potem wykonuje modyfikacje jeśli samochód jest 100% sprawny.

AUT NIESPRAWNYCH NIE MODYFIKUJE.

3. Do każdego strojenia w cenie programu jest pomiar na hamowni drogowej DYNOMET 4x4. Pomiar wykonuje przed i po modyfikacji i dołączam wykres z pomiaru mocy i momentu.

4. Możliwe dostrojenie instalacji gazowej w przypadku posiadania takowej w samochodzie.

5. Przewidywane przyrosty mocy podam każdemu indywidualnie , gdyż mamy mnóstwo wersji silnikowych różniących się potencjałem.

Niedługo pojawia się ceny.

Można zadawać pytania i się zapisywać.

Lista:

1.wampir (soft)

2.Wojtek_S3 (soft)

3.Dawid 2.0 TFSI (soft)

4.elmer80 (soft)

5.cinkers (wstępnie)

6.Roman_tyk (hamowanie)

7.Imhotet (hamowanie)

8. ...

Opublikowano

No to wstępnie można mnie dopisać. Czekam na szczegóły.

Opublikowano
  • Autor

ok dopisuje.. rozumiem, ze 1.9tdi?

Opublikowano

Tak AVF. Jaki koszt? Gdzie dokładnie ma być akcja? Samo wgranie czy zhamowanie też?

Opublikowano

Daj jakąś cenę to bym w Opolu sie pojawił :whistling:

Opublikowano

Proszę o chwilę wytrwałości, niedługo będą koszta podane za strojenie 1.8T, 2.0Tfsi , 2.7Bit, 1.9Tdi . 2.0Tdi ,2.5Tdi , 3.0Tdi itp.

Akcja ma się odbyć na terenie Wrocławia w dniach pierwotnie 23-26lipca (jednak w związku z licznymi zapytania mozliwe że zostanie rozszerzona do 30lipca) - centrum miasta , po ustaleniu listy chętnych dogadamy szczegóły indywidualnie tak aby każdy mógł wybrać odpowiadający mu dzień do wystrojenia.

Możliwe wykonanie chiptuningu również w OPOLU.

Kilka istotnych faktów:

1. Chiptuning jest wykonywany indywidualnie ,legalnym i oryginalnym oprogramowaniem do edycji oprogramowania firmy EVC, jak również oryginalnym programatorem MPPS.

Soft jest korygowany pod stan silnika, turbiny i reszty osprzętu, tak aby był maksymalnie bezpieczny dla samochodu.

2. CHIPTUNING poprzedzony jest diagnostyką auta potwierdzającą zgodność parametrów silnika i osprzętu, dopiero potem wykonuje modyfikacje jeśli samochód jest 100% sprawny.

AUT NIESPRAWNYCH NIE MODYFIKUJE.

3. Do każdego strojenia w cenie programu jest pomiar na hamowni drogowej DYNOMET 4x4. Pomiar wykonuje przed i po modyfikacji i dołączam wykres z pomiaru mocy i momentu.

4. Możliwe dostrojenie instalacji gazowej w przypadku posiadania takowej w samochodzie.

5. Przewidywane przyrosty mocy podam każdemu indywidualnie , gdyź mamy mnóstwo wersji silnikowych różniących się potencjałem.

Niedługo pojawia się ceny.

Opublikowano

Samo dostrojenie instalacji lpg wchodzi w rachubę,ewentualna korekta programu-jeśli byłaby wymagana? Widziałem i czytałem wątki o pracy Gregora i podjechałbym do Wrocka,to bliżej niż do Jasła...

Opublikowano

Ehh a chciałem sobie jak biały człowiek na spokojnie wrzucić DP (kat out), większe wtryski, DV, nowe sprzęgło i dopiero myśleć o sofcie (chyba, że można to dołożyć później bez konieczności korekty softu).

Proszę mnie wstępnie dopisać jeśli akcja wydłuży się do 30 lipca i cena będzie przystępna (wiem, że będzie ale muszę oszacować czy będzie mi się to opłacało przy tym fabryczny setupie auta).

Jeśli tylko 23-26 to niestety odpadam.

Dzięki.

Opublikowano
  • Autor

Ja ze swojej strony dodam, że jak ktoś jest z Opola lub okolic i potrzebowałby pomocy przy zrobieniu logów aby mieć pewność, że jego auto jest gotowe na softa to mogę pomoc (kontakt na PW).

Opublikowano

To może lepiej porobić logi i tu wrzucić żeby gregor10 sobie przejrzał na spokojnie.

Hamownia drogowa pokazuje wyższe, niższe czy też dokładniejsze wyniki?

Opublikowano
To może lepiej porobić logi i tu wrzucić żeby gregor10 sobie przejrzał na spokojnie.

Hamownia drogowa charakteryzuje się błędem pomiarowym poniżej 1%.

Opublikowano

Grzesiu kiedy bedziesz wiedzial do kiedy zagoscisz? Po wymianie DP trzeba robic korekte?

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano

Hamownia drogowa charakteryzuje się błędem pomiarowym poniżej 1%.

Dzięki za info. Spytałem wujka gugla i już wiem więcej. Czekamy na ceny...

Opublikowano

Ja sie pisze na samo hamowanie :)

Opublikowano
Ja sie pisze na samo hamowanie :)

tylko pamietaj żeby założyć "mod" do hamowania :D

jeśli będzie opcja samego hamowania to też się pisze

Opublikowano

Ja od siebie dodam, że wcześniej warto zważyć auto (skup złomu itp) wtedy wynik będzie dokładniejszy bo waga z dowodu a rzeczywista czasem sporo się różnią, zwłaszcza jak dorzucamy fanty do auta, lpg, inne felgi itd :wink:

Wszystkie mody lepiej zrobić przed softem.

Opublikowano

Grzesniek nawet by ci nie hamowal jesli dokladna waga nie bedzie podana :-)

Opublikowano

Czyli co kazdy sobie na skład węgla pojedzie sam czy we wrocku grupowe ważenie w promocyjnej cenie? ;-)

Opublikowano
  • Autor

Wiadomo że trzeba zważyć, ja ważyłem na 2 różnych wagach w Opolu za free aby mieć 100% pewnosci. Namiary na pw.

Opublikowano

Ja zważę u siebie... ceny w końcu podajcie i lokalizację.