grequ22 Opublikowano 22 Lipca 2014 Opublikowano 22 Lipca 2014 Witam, Mam problem z przyciskiem centralnego w tapicerce obok klamki (jego numer to 8E1962107). Wszystko inne w drzwiach działa, a to dziadostwo nie Ani zamykanie, ani otwieranie. Zanim kupię przycisk (co notabene nie jest zbyt tanie) chciałbym wyeliminować jego nieprzydatność, czyli sprawdzić czy coś innego jest tego przyczyną. Proszę o wskazówki co mam sprawdzić: sam przycisk - skąd mam wiedzieć, że jest sprawny; elektrykę w drzwiach - które kabelki sprawdzić miernikiem aby mieć pewność czy dochodzi prąd, poza tymi które są przy kostce. Nie mam pojęcia czy Vagiem można coś odczytać na ten temat, ale po przeskanowaniu nie zwraca on żadnych błędów. Dzięki za info.
hidden22 Opublikowano 22 Lipca 2014 Opublikowano 22 Lipca 2014 Witam. moze na poczatek sprawdz pod gumowa oslona miedzy drzwiami a karoseria przewody w tej gumowej oslonie, najczesciej pekaja tam kable i pozniej sa rozne problemy
grequ22 Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Opublikowano 23 Lipca 2014 Cześć, Odchyliłem gumę i nie zuważyłem żadnych pęknięć ani powyginanych kabli czy to w stronę drzwi jak i idące w słupek. Jakieś podpowiedzi jak sprawdzić przycisk oraz jaki sygnał powinien być na kablach dochodzących ? Dzięki
grequ22 Opublikowano 25 Lipca 2014 Autor Opublikowano 25 Lipca 2014 No właśnie vag nie zgłasza żadnych błędów
izol84 Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 podepnę się .wie ktoś może jak wymienić ten przełącznik??kupiłem właśnie i nie wiem jak się zabrać za to
marekg Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 Zdemontować boczek drzwi. Dostęp jest tylko od tyłu do tego przełącznika.
marekg Opublikowano 27 Lipca 2014 Opublikowano 27 Lipca 2014 Bez przesady, boczek to moment zdjąć. Całość na spokojnie to może kwadrans roboty.
izol84 Opublikowano 29 Lipca 2014 Opublikowano 29 Lipca 2014 marekg,dalem rade w 10min,z browarem i bez połamanych zaczepów(a bylem rano w aso i kopiłem 3szt) proste jak dupcynie.pozdro.nara ps-sorki grequ22 za zaśmiecenie wątku
marekg Opublikowano 29 Lipca 2014 Opublikowano 29 Lipca 2014 nooo czyli nie bylo tak źle jak sie bałeś
Rekomendowane odpowiedzi