Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Jakie kupić felgi i opony zimowe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zbliża się zima i czas pomyśleć o zmianie opon. W tej chwili jeżdżę na oponach 17'' 235/45. Poradźcie jakie felgi kupić na zimę i jakie opony czy 15'' czy 16'' i jaka szerokość opon. Dodam, ze to mój pierwszy sezon zimowy z Audi.

Opublikowano

Felgi najlepiej 15" bo wtedy opony są dużo tańsze. Co do rozmiaru opon to nie zaszerokie mysle ze 195x65xR15 będą w sam raz.

Opublikowano

Ja także polecam Ci 15", zimówka na 16" jest sporo droższa, a imho lepiej kupić lepsza oponę na 15 niż gorsza na 16. W zimie z trakcja nie ma żartów. Natomiast felgę alu czy stalowa to już Twoja decyzja. Felgę aluminiową będzie niszczyła sól z drogi i jest ciut droższa, ale jeżeli masz możliwość z raz w tygodniu przemyć felgi myjką ciśnieniowa to bierz alu.

Opublikowano

ale jeżeli masz możliwość z raz w tygodniu przemyć felgi myjką ciśnieniowa to bierz alu.

Kilka zim jeździłem na felgach aluminiowych i nie zauważyłem aby sól aż tak niszczyła felgi aby je myć co tydzień. Felgi aluminiowe w moim poprzednim aucie przejechały około 10 sezonów i wyglądały całkiem dobrze. :>

Opublikowano

Pewnie miałeś dobre felgi :good::wink4:

Opublikowano

16" + alu :good:

Opublikowano

Śmigam w zimie na alu 15" i oponki 195/65/15.Polecam taki zestawik.Fele oryginalne Audi i żadna sól im nie straszna :naughty:

Opublikowano

podzielam zdanie HUGO ori 15 i do tego oponki 195/65/15 i wszystko gra :>

Opublikowano

tak wyglada to cenowo goodyear ug7+ 195/65/15 T -200zl/szt (mam aktualna dostawe data produkcji lipiec 2008 -wiec jeszcze cieple)

ug7+ 205/55/16 H -330zl/szt

tak wiec wybierajac 15" na zime zaoszczedzasz pare groszy,

z drugiej strony podchodzac w ten sposob do tematu to na lato tez zakladajcie 15" bo tansze , a jesli audi to tylko 1,9tdi (nie quattro) i z najslabszym silnikiem najlepiej 90PS bo tez najtanszy w utrzymaniu i najmniej pali.

Opublikowano

Ja polecam 16 orginalne :audi: opony 205/ 55 i jest :kox:

Opublikowano

z drugiej strony podchodzac w ten sposob do tematu to na lato tez zakladajcie 15" bo tansze , a jesli audi to tylko 1,9tdi (nie quattro) i z najslabszym silnikiem najlepiej 90PS bo tez najtanszy w utrzymaniu i najmniej pali.

he he... ale żeś dowalił... właśnie dziwiły mnie trochę te teksty o zimowych oszczędnościach w końcu na tych felgach jeździ się często pół roku w naszym pięknym kraju...

Opublikowano

tak wyglada to cenowo goodyear ug7+ 195/65/15 T -200zl/szt (mam aktualna dostawe data produkcji lipiec 2008 -wiec jeszcze cieple)

Ja dopiero co je kupowałem od Ciebie i więcej płaciłem... a mówiłeś że ceny mają lecieć w górę... co jest grane??

Wg mnie również lepiej 15' na zimę

Opublikowano

he he... ale żeś dowalił... właśnie dziwiły mnie trochę te teksty o zimowych oszczędnościach w końcu na tych felgach jeździ się często pół roku w naszym pięknym kraju...

no nie do końca, powiedzmy że za tą samą kwotę lepiej jest kupić 195'tki "lepsze/renomowanej" firmy niż chińskie 205'tki, a w ziemie jednak węższa (tutaj niewielka różnica) opona lepiej radzi sobie na śniegu czy błocie pośniegowym.

Opublikowano

Zbliża się zima i czas pomyśleć o zmianie opon. W tej chwili jeżdżę na oponach 17'' 235/45. Poradźcie jakie felgi kupić na zimę i jakie opony czy 15'' czy 16'' i jaka szerokość opon. Dodam, ze to mój pierwszy sezon zimowy z Audi.

witam :hi:

a jak ja ma dobrac rozmiar?? teraz ma ori 18" 235/40/18 ( zawias s-line), chce na zime 16" , tylko jak dobrac rozmiar?? jaki najlepiej??

Opublikowano

Mam nowe oponki Dunlop Winter Sport 3D 205/65/15 jezdziłem na nich tylko jeden sezon.

Jak myślicie moge je założyc na zime do mojej B5? Duże będą przkłamania?

Kupiłem je do beemki której już sie pozbyłem i teraz nie wiem co robić czy je sprzedac czy założyc do audi

Opublikowano

Ja w zimie śmigam na 15" a opony to 195/65/R17. I taki zestaw Ci polecam. Co do opon w zimie to im węższe tym lepiej.

Opublikowano

kup sobie 195/65/15 firmy nokian bedziesz :good:

Opublikowano

To najpierw muszę te sprzedać :kwasny:

Może macie jakiegoś chętnego?

Opublikowano

To najpierw muszę te sprzedać :kwasny:

Może macie jakiegoś chętnego?

a co oferujesz?

Opublikowano

Dunlop Winter Sport 3D 205/65/15

Używane tylko jeden sezon - jeszcze na gwarancji cena do uzgodnienia