Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Swap hamulców na jakie w A4 B5?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nic tam nie widac

jak znajdziesz na jarzmie nr 451 - 312 mm

a jak znajdziesz 301 - 288mm

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Odgrzeje trochę temat.

Czy takie zaciski z Prosiaka podejdą pod zwrotnicę z S4 B5 na przód? A jeśli tak to jaka tarcza obsłuży taki zacisk 330x30mm?

W ogłoszenie jest mowa o ori tylnych cztero-tłoczkach:

182849693_1_644x461_zaciski-brembo-4-tlo

Edytowane przez Adik

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Kolego TrollGun jarzma pod 312mm mają miec wybity numer 451 na odkówce jezeli jest inny np..351 to sa do 280-288mm tarczy wiec szukaj z numerem 451 pozdr.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Do lifta 2001 też 451?

Opublikowano

Do lifta 2001 też 451?

Tak

Opublikowano

Ok, dzieki. Jakie jeszcze zaciski można założyć na 451 i tarczę 312? tylko takie jak mam u siebie przy 288?

Opublikowano

Ok, dzieki. Jakie jeszcze zaciski można założyć na 451 i tarczę 312? tylko takie jak mam u siebie przy 288?

P&P to tylko to,a jak inne to trzeba dorabiac adaptery.Masz temat nt.312 to sobie poczytaj.

Opublikowano

Przeglądałem :) ale muszę się zagłębić w lekturę widzę. Ciekawi mnie jak by upchnąć zaciski z A8 D2 i czy wogóle jest to wykonalne? Ciekawie by wyglądał taki dupny zacisk na 312 ;)

Opublikowano

Akurat te z a8d2 sa to ''slabe''zaciski,szalu by nie bylo o ile je dalo by rade przypasowac bo jest roznica w grubosci i srednicy tarczy321x30 a 312x25. :( Jak juz to lepiej zwrotnice z s4b5 albo alu z a4b6 i wtedy masz pole do popisu :D

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam. Mam kilka pytań odnośnie tego co w temacie czyli zmiany hamulców z przodu z 288 na 320. Jest dużo o tym na forum ale ciężko się połapać bo jedni piszą to a inni co innego. Do sedna. Co trzeba zmienić i co podchodzi p&p a co wymaga przeróbek?

1. Zwrotnice od s4? Czy te Podchodzą bez przeróbek i czy są jkies inne której również podejda bez przerabiania czegokolwiek?

2. Zaciski i jarzma od a4 b7 3.0tdi, bo podobno zacisk od esy to szajs.

3. Jak z przegubami i polosiami? Czy da rade z wymianą tylko przegubu zewnętrznego na stronę od kola 38 a z drugiej strony do półosi 30?

4. Od czego tarcza i klocek? A4 b7 3.0 tdi?

Jeśli coś wymaga przeróbek to proszę żebyście to napisali.

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.

Dodam że samochód to audi audi a4 b5 1.9 tdi avg oska.

Opublikowano

Witam. Mam kilka pytań odnośnie tego co w temacie czyli zmiany hamulców z przodu z 288 na 320. Jest dużo o tym na forum ale ciężko się połapać bo jedni piszą to a inni co innego. Do sedna. Co trzeba zmienić i co podchodzi p&p a co wymaga przeróbek?

1. Zwrotnice od s4? Czy te Podchodzą bez przeróbek i czy są jkies inne której również podejda bez przerabiania czegokolwiek?

2. Zaciski i jarzma od a4 b7 3.0tdi, bo podobno zacisk od esy to szajs.

3. Jak z przegubami i polosiami? Czy da rade z wymianą tylko przegubu zewnętrznego na stronę od kola 38 a z drugiej strony do półosi 30?

4. Od czego tarcza i klocek? A4 b7 3.0 tdi?

Jeśli coś wymaga przeróbek to proszę żebyście to napisali.

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.

Dodam że samochód to audi audi a4 b5 1.9 tdi avg oska.

Tutaj masz wszystko opisane:

http://audi.pacula.eu/page/2/

ewentualnie:http://www.passatplus.de/umbauten/bremsen/321/index.htm

Najlepiej będzie wrzucić zaciski od a4 b6 wyjdzie najprościej, ogólnie po zmiennie zwrotnic są duże możliwości.

Opublikowano

Wiem już wszytko tylko meczy mnie to że trzeba wymienić poloski a to wiadomo kosztowna sprawa bo zaraz przeguby mogą być do zmiany. A jestem ciekawy czy ten przegub można zewnętrzny zmienić na 38/30i sądzie pod Zwrotnice bo ktoś pisał to na forum że można ale to bylo w 1.8t aeb i nie pamiętam czy oska czy quattro.

Opublikowano

Wiem już wszytko tylko meczy mnie to że trzeba wymienić poloski a to wiadomo kosztowna sprawa bo zaraz przeguby mogą być do zmiany. A jestem ciekawy czy ten przegub można zewnętrzny zmienić na 38/30i sądzie pod Zwrotnice bo ktoś pisał to na forum że można ale to bylo w 1.8t aeb i nie pamiętam czy oska czy quattro.

Postaraj się sprawdzić jakie masz pół ośki oraz przeguby(numery), a resztę dobierzesz, sprawdzisz z etki, lub nawet na katalogu inter cars sprawdzisz ;), w 1.8t był jeden silnik AJL który miał inne pół ośki idealnie pasujące.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Pany jakich felg szukać przy konwersji z 288mm na 320 + jednotlok z A6 C6? 

Chodzi mi o szerokość i ET, 16tki jak i 17tki...

Opublikowano
Dnia 21.04.2017 o 16:29, omzig napisał:

Pany jakich felg szukać przy konwersji z 288mm na 320 + jednotlok z A6 C6? 

Chodzi mi o szerokość i ET, 16tki jak i 17tki...

ET35 

Opublikowano

Tylko? 

A biedrony mają ET42/3, tak jak te ala płatek śniegu z C6...

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie, szukam kogoś kto by mi zrobił research i podpowiedział dokładnie jak zrobić hamulce w Passacie 3BG W8 z 2002 r (wiem, wiem... było na forum, ale nie mam czasu, ani chęci eksperymentować, szukam gotowego rozwiązania i chcę zapłacić za know how). Tam są te cholerne dwutłoczki i jakieś dziwne tarcze 321mm. Zamiast reanimować egzotyka chętnie zamieniłbym to na jakiś zestaw plug and play z audi (porsche) na 4 tłokach. Jak ktoś by się chciał podjąć poszukiwania i zrobienia takiej listy zakupów, to dajcie znać na PW.

Opublikowano
12 godzin temu, was002 napisał:

Panowie, szukam kogoś kto by mi zrobił research i podpowiedział dokładnie jak zrobić hamulce w Passacie 3BG W8 z 2002 r (wiem, wiem... było na forum, ale nie mam czasu, ani chęci eksperymentować, szukam gotowego rozwiązania i chcę zapłacić za know how). Tam są te cholerne dwutłoczki i jakieś dziwne tarcze 321mm. Zamiast reanimować egzotyka chętnie zamieniłbym to na jakiś zestaw plug and play z audi (porsche) na 4 tłokach. Jak ktoś by się chciał podjąć poszukiwania i zrobienia takiej listy zakupów, to dajcie znać na PW.

w W8 były tarcze 334mm

zapodaj 4tloki z Q5tki